BMW M3 Forum (E90 E92)

BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read


Go Back   M3Post - BMW M3 Forum > E90/E92 M3 Technical Topics > Coding / ConnectedDrive / Audio-Video / Electronics / Bluetooth / I-Drive & Nav
 
INDustry distribution
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      04-12-2019, 06:33 PM   #67
luckyse7en
Private First Class
35
Rep
123
Posts

Drives: 2013 BMW E92 M3 ZCP
Join Date: May 2013
Location: Oregon

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by dkmcclelland View Post
I had thought it wouldn't reach either until yesterday.

I had to relocate the USB access cord to come out in the passenger footwell beneath the shifter between the seat and the transmission tunnel, but it fits there fine and the ACP module is behind the fuse box door in the glove box.
You must have a longer LVDS cable than me. That's really whats keeping me from moving it further from where it is.
__________________
2013 Alpine White E92 M3 ZCP - IND Paint Matched Reflectors
Appreciate 0
      04-13-2019, 08:43 AM   #68
dkmcclelland
Enlisted Member
8
Rep
33
Posts

Drives: 2012 335is
Join Date: Jun 2015
Location: Oakland, Ca

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by luckyse7en View Post
Quote:
Originally Posted by dkmcclelland View Post
I had thought it wouldn't reach either until yesterday.

I had to relocate the USB access cord to come out in the passenger footwell beneath the shifter between the seat and the transmission tunnel, but it fits there fine and the ACP module is behind the fuse box door in the glove box.
You must have a longer LVDS cable than me. That's really whats keeping me from moving it further from where it is.
It's very tight in getting the cables over there, but who knows.

Used ACP this morning and for the 30 minute drive, it functioned great.

We'll see. It's been two days and still no response from JoyeAuto
Appreciate 0
      04-13-2019, 09:54 AM   #69
luckyse7en
Private First Class
35
Rep
123
Posts

Drives: 2013 BMW E92 M3 ZCP
Join Date: May 2013
Location: Oregon

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by dkmcclelland View Post
It's very tight in getting the cables over there, but who knows.

Used ACP this morning and for the 30 minute drive, it functioned great.

We'll see. It's been two days and still no response from JoyeAuto
Cool good to hear it's working better. Just wondering, how are you contacting them?
Appreciate 0
      04-13-2019, 10:00 AM   #70
dkmcclelland
Enlisted Member
8
Rep
33
Posts

Drives: 2012 335is
Join Date: Jun 2015
Location: Oakland, Ca

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by luckyse7en View Post
Quote:
Originally Posted by dkmcclelland View Post
It's very tight in getting the cables over there, but who knows.

Used ACP this morning and for the 30 minute drive, it functioned great.

We'll see. It's been two days and still no response from JoyeAuto
Cool good to hear it's working better. Just wondering, how are you contacting them?
At this point, I've emailed, iMessaged and WhatsApp the same message. 🤦🏻
Appreciate 0
      04-14-2019, 10:09 AM   #71
dkmcclelland
Enlisted Member
8
Rep
33
Posts

Drives: 2012 335is
Join Date: Jun 2015
Location: Oakland, Ca

iTrader: (0)

So I got a response from JoyeAuto and basically what they told me was I have their "older" CIC device and the one you have, without the Quad Lock, is the newer device.

Currently trying to see if they'll exchange it, but I am very doubtful.
Appreciate 1
      04-16-2019, 08:44 AM   #72
dkmcclelland
Enlisted Member
8
Rep
33
Posts

Drives: 2012 335is
Join Date: Jun 2015
Location: Oakland, Ca

iTrader: (0)

A bit of an update here:

I grew tired of waiting for JoyeAuto to respond, so I reached out to AliExpress customer service and sent screen shots of JoyeAuto offering to exchange my device multiple times but not following through and within 24 hours I got a response ensuring that AliExpress will honor the exchange and now have received a message from JoyeAuto that they will exchange the device.

So I will mail the unit back and once they receive it, they will send me a new unit! 🙌🏻🙌🏻🙌🏻

Now I just hope they send the updated unit that doesn't use quad lock. Hoping for the best.
Appreciate 0
      04-16-2019, 12:22 PM   #73
luckyse7en
Private First Class
35
Rep
123
Posts

Drives: 2013 BMW E92 M3 ZCP
Join Date: May 2013
Location: Oregon

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by dkmcclelland View Post
A bit of an update here:

I grew tired of waiting for JoyeAuto to respond, so I reached out to AliExpress customer service and sent screen shots of JoyeAuto offering to exchange my device multiple times but not following through and within 24 hours I got a response ensuring that AliExpress will honor the exchange and now have received a message from JoyeAuto that they will exchange the device.

So I will mail the unit back and once they receive it, they will send me a new unit! 🙌🏻🙌🏻🙌🏻

Now I just hope they send the updated unit that doesn't use quad lock. Hoping for the best.
Good luck. Keep us updated and let us know how they handle the situation. This has me worried that in the future if supported is needed, they won't follow through.

I also have low confidence that if a software update is needed, they won't support this. Hope iOS updates won't mess this setup up.
__________________
2013 Alpine White E92 M3 ZCP - IND Paint Matched Reflectors
Appreciate 0
      04-16-2019, 12:38 PM   #74
dkmcclelland
Enlisted Member
8
Rep
33
Posts

Drives: 2012 335is
Join Date: Jun 2015
Location: Oakland, Ca

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by luckyse7en View Post
Quote:
Originally Posted by dkmcclelland View Post
A bit of an update here:

I grew tired of waiting for JoyeAuto to respond, so I reached out to AliExpress customer service and sent screen shots of JoyeAuto offering to exchange my device multiple times but not following through and within 24 hours I got a response ensuring that AliExpress will honor the exchange and now have received a message from JoyeAuto that they will exchange the device.

So I will mail the unit back and once they receive it, they will send me a new unit! 🙌🏻🙌🏻🙌🏻

Now I just hope they send the updated unit that doesn't use quad lock. Hoping for the best.
Good luck. Keep us updated and let us know how they handle the situation. This has me worried that in the future if supported is needed, they won't follow through.

I also have low confidence that if a software update is needed, they won't support this. Hope iOS updates won't mess this setup up.
JoyeAuto sent me a software update file, but it didn't change anything as far as the function of my unit.

Have you been using yours? Mine is always malfunctioning. Just Sunday the iDrive controller stopped working. Had to disconnect the ACP unit completely from the iDrive.
Appreciate 0
      04-16-2019, 12:47 PM   #75
luckyse7en
Private First Class
35
Rep
123
Posts

Drives: 2013 BMW E92 M3 ZCP
Join Date: May 2013
Location: Oregon

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by dkmcclelland View Post
JoyeAuto sent me a software update file, but it didn't change anything as far as the function of my unit.

Have you been using yours? Mine is always malfunctioning. Just Sunday the iDrive controller stopped working. Had to disconnect the ACP unit completely from the iDrive.
I've been using this everyday. Everything works well. Right now I only have Waze installed and GPS accuracy has improved greatly. I still think carplay doesn't like multiple GPS apps installed at the same time. In a few weeks I'll uninstall Waze and try Google Maps only.
__________________
2013 Alpine White E92 M3 ZCP - IND Paint Matched Reflectors
Appreciate 0
      04-16-2019, 12:49 PM   #76
dkmcclelland
Enlisted Member
8
Rep
33
Posts

Drives: 2012 335is
Join Date: Jun 2015
Location: Oakland, Ca

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by luckyse7en View Post
Quote:
Originally Posted by dkmcclelland View Post
JoyeAuto sent me a software update file, but it didn't change anything as far as the function of my unit.

Have you been using yours? Mine is always malfunctioning. Just Sunday the iDrive controller stopped working. Had to disconnect the ACP unit completely from the iDrive.
I've been using this everyday. Everything works well. Right now I only have Waze installed and GPS accuracy has improved greatly. I still think carplay doesn't like multiple GPS apps installed at the same time. In a few weeks I'll uninstall Waze and try Google Maps only.
That's good to hear. I hope I get the updated unit that doesn't involve QuadLock
Appreciate 0
      Yesterday, 10:03 AM   #77
Iyzmi
Major
560
Rep
1,385
Posts

Drives: E92 M3 6MT ESS 625+
Join Date: Sep 2014
Location: Cold

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by luckyse7en View Post
Audio through AUX seems ok. I think most people will be fine with the quality. Me personally, I might try to add an inline USB headphone amp to see if audio quality can be better. Otherwise it works just fine and not a big deal.
Curious if you've had a chance to try the inline headphone amp and whether it makes any difference in sound quality? I've also read that it's best to keep the phone volume turned down to about 50% and use the car's volume control to adjust from there.
__________________
Appreciate 0
      Today, 10:53 AM   #78
luckyse7en
Private First Class
35
Rep
123
Posts

Drives: 2013 BMW E92 M3 ZCP
Join Date: May 2013
Location: Oregon

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Iyzmi View Post
Curious if you've had a chance to try the inline headphone amp and whether it makes any difference in sound quality? I've also read that it's best to keep the phone volume turned down to about 50% and use the car's volume control to adjust from there.
Unfortunately I haven't bought a headphone amp yet. But the volume thing is true. You can have the volume on your phone all the way up but you need to keep the volume in your AUX screen on the CIC system at like 50%. Then you can use the volume knob to adjust. If you set the volume higher on the CIC AUX screen you'll get static and distortion.
__________________
2013 Alpine White E92 M3 ZCP - IND Paint Matched Reflectors
Appreciate 0
      Today, 12:55 PM   #79
derbo
Keeper of Blinky Lights
derbo's Avatar
United_States
722
Rep
771
Posts

Drives: Beluga Whale
Join Date: Aug 2017
Location: Bay Area, CA

iTrader: (0)

Garage List
2011 BMW M3  [0.00]
Quote:
Originally Posted by luckyse7en View Post
Unfortunately I haven't bought a headphone amp yet. But the volume thing is true. You can have the volume on your phone all the way up but you need to keep the volume in your AUX screen on the CIC system at like 50%. Then you can use the volume knob to adjust. If you set the volume higher on the CIC AUX screen you'll get static and distortion.
Quote:
Originally Posted by Iyzmi View Post
Curious if you've had a chance to try the inline headphone amp and whether it makes any difference in sound quality? I've also read that it's best to keep the phone volume turned down to about 50% and use the car's volume control to adjust from there.
I usually like to keep the gain on the phone to the max as the lows seem to be muffled if you keep it lower.

Quote:
Originally Posted by luckyse7en View Post
I've been using this everyday. Everything works well. Right now I only have Waze installed and GPS accuracy has improved greatly. I still think carplay doesn't like multiple GPS apps installed at the same time. In a few weeks I'll uninstall Waze and try Google Maps only.
That is interesting. My daily driver 2017 Civic hatch has an OE honda headunit running android 4.2.2 but it plays nice with all 3 GPS (Google, Waze, Apple) running at once. It only shows the last used one on the side dock area but they are all running fine.
__________________
-Derek
IG: @ruhrohz_m3
E90 OEM+| MCS 2WNR | BBS GT4
Appreciate 0
      Today, 02:03 PM   #80
luckyse7en
Private First Class
35
Rep
123
Posts

Drives: 2013 BMW E92 M3 ZCP
Join Date: May 2013
Location: Oregon

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by derbo View Post
I usually like to keep the gain on the phone to the max as the lows seem to be muffled if you keep it lower.



That is interesting. My daily driver 2017 Civic hatch has an OE honda headunit running android 4.2.2 but it plays nice with all 3 GPS (Google, Waze, Apple) running at once. It only shows the last used one on the side dock area but they are all running fine.
Yeah. I have the same Honda system in my 2018 CRV and multiple gps apps works fine on it. So something is funky with the box then. Oh well, I can only use one app at a time anyway.
__________________
2013 Alpine White E92 M3 ZCP - IND Paint Matched Reflectors
Appreciate 0
      Today, 03:34 PM   #81
derbo
Keeper of Blinky Lights
derbo's Avatar
United_States
722
Rep
771
Posts

Drives: Beluga Whale
Join Date: Aug 2017
Location: Bay Area, CA

iTrader: (0)

Garage List
2011 BMW M3  [0.00]
Quote:
Originally Posted by luckyse7en View Post
Yeah. I have the same Honda system in my 2018 CRV and multiple gps apps works fine on it. So something is funky with the box then. Oh well, I can only use one app at a time anyway.
Agreed! That is very strange that multiple GPS apps would play a role in it. Even if the app is not using GPS, it causes havoc?
__________________
-Derek
IG: @ruhrohz_m3
E90 OEM+| MCS 2WNR | BBS GT4
Appreciate 0
      Today, 04:20 PM   #82
luckyse7en
Private First Class
35
Rep
123
Posts

Drives: 2013 BMW E92 M3 ZCP
Join Date: May 2013
Location: Oregon

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by derbo View Post
Agreed! That is very strange that multiple GPS apps would play a role in it. Even if the app is not using GPS, it causes havoc?
I know the way I'm testing it is not exactly scientific. But it is noticeable.

In one instance, Waze was putting my location all over the place and kept trying to reroute me because it thought I made a wrong turn. I pulled over, uninstalled Google Maps, started driving the route I was on and within a few minutes everything was good again. And this is with my phone having full reception.

It's like clockwork, as soon as I uninstall one gps app. The other one starts working more accurate and doesn't freak out.
__________________
2013 Alpine White E92 M3 ZCP - IND Paint Matched Reflectors
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 06:25 PM.




m3post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST