BMW M3 Forum (E90 E92)

BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read


Go Back   M3Post - BMW M3 Forum > E90/E92 M3 Technical Topics > Mechanical Maintenance: Break-in / Oil & Fluids / Servicing
 
GetBMWParts
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      05-14-2019, 07:34 PM   #1
Tosirius
Enlisted Member
3
Rep
42
Posts

Drives: 2011.5 E92 M3
Join Date: Jul 2013
Location: Queens, NY

iTrader: (0)

Cold start idle

I have a 2011 competition m3 with Dinan free flow exhaust and test pipes. It has a stage 2 tune by bpm with a cold start delete. I initially threw an o2 code and replaced the sensor. Now when I start the car after its been sitting for a while I will get a slight erratic idle on the cold start. The idle jumps twice then levels off. Spark plugs were just changed about 2k miles ago. It has 59k miles at the moment. What could be causing this?
Appreciate 0
      05-19-2019, 10:21 AM   #2
M3anest
Private
M3anest's Avatar
Canada
60
Rep
79
Posts

Drives: 2013 M3 Alpine White
Join Date: Jun 2018
Location: ON

iTrader: (0)

Could be an idle control valve. I used to get this too when running 10w60 oil. I have noticed it go away after going 0w40. Not recommending any oil here but suggesting what worked for me. Changing my o2s this week!
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 08:45 PM.




m3post
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST