BMW M3 Forum (E90 E92)

BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read


Go Back   M3Post - BMW M3 Forum > M3 (E90 / E92 / E93) > Regional Forums > Canada
 
Redline360
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      05-25-2018, 02:38 AM   #1
charlielycq@gmail.com
New Member
2
Rep
14
Posts

Drives: 2008 E90 M3
Join Date: May 2018
Location: Windsor, Ontario, Canada

iTrader: (0)

Unhappy Rough idle on cold start, oily spark plug tip/thread

Been owning this car for 4 months now, one day I noticed the minor shake from the engine while cold start but will go away when the engine warms up.

Figured it could be the carbon built up on the spark plug. So I went ahead replaced all my spark plugs I noticed oily tips/threads on the old plugs for my bank 5 and 7.

The replacement solved the problem for 2 weeks but the problem came back again.

It gets better when the engine warmed up or simply by pressing on the throttle (oil on the plug tip gets burnt)

But I believe it's not because of the valve cover gasket leak neither the spark plug tubes. I just got them all replaced couple of days ago.

Is there anything else that could cause this problem?

Is there anything in between the crankcase and the camshaft case like a sealing gasket for the spark plugs?

Please help!!!
Appreciate 0
      05-25-2018, 12:10 PM   #2
charlielycq@gmail.com
New Member
2
Rep
14
Posts

Drives: 2008 E90 M3
Join Date: May 2018
Location: Windsor, Ontario, Canada

iTrader: (0)

the knocking sound appeared at 24 sec and 46 sec
Appreciate 0
      05-26-2018, 12:41 PM   #3
GORDON.M3
Major
GORDON.M3's Avatar
Canada
305
Rep
1,227
Posts

Drives: E92 M3
Join Date: Dec 2013
Location: LAX/YYZ/HKG

iTrader: (7)

Could possibly be a faulty fuel breather valve.


https://www.m3post.com/forums/showthread.php?t=1273927
__________________
DINAN | EVOSPORT | VAC | ARP | RD SPORT | NEEZ | EIBACH
Appreciate 0
      05-28-2018, 08:32 PM   #4
charlielycq@gmail.com
New Member
2
Rep
14
Posts

Drives: 2008 E90 M3
Join Date: May 2018
Location: Windsor, Ontario, Canada

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by gordon@ View Post
Could possibly be a faulty fuel breather valve.


https://www.m3post.com/forums/showthread.php?t=1273927
Thanks for the help, I just got an engine service light on for cylinder 1 miss fire, I figured it could be a broken intake valve too...
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -4. The time now is 08:24 AM.




m3post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST