BMW M3 Forum (E90 E92)

BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read


Go Back   M3Post - BMW M3 Forum > E90/E92 M3 Technical Topics > Coding / ConnectedDrive / Audio-Video / Electronics / Bluetooth / I-Drive & Nav
 
INDustry distribution
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      01-15-2020, 10:03 AM   #881
washere
Enlisted Member
3
Rep
36
Posts

Drives: 2013 E93
Join Date: Jan 2014
Location: United States

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by krazi3azn View Post
My backup camera works with the CarPlay box. But mine is the older version with aux and aftermarket mic
I think it is a bug with the new one.
Appreciate 0
      01-17-2020, 08:27 AM   #882
rob10k8
New Member
12
Rep
29
Posts

Drives: 2015 435xi
Join Date: Sep 2017
Location: Richmond, VA

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by derbo View Post
anybody else's apple maps not turn to dark mode at dusk? I never seen night mode on my apple maps even when its dark af. Google and waze are fine.
Auto Dark mode doesnít work for me when set on the CarPlay menu. When it is set to auto, the background stays white all the time.

For Waze and Google Maps, it does auto switch (there are separate setting in each app), but I have not tried it with Apple Maps.
Appreciate 1
derbo1123.00

      01-17-2020, 11:34 AM   #883
derbo
Keeper of Blinky Lights
derbo's Avatar
United_States
1123
Rep
1,354
Posts

Drives: Beluga Whale
Join Date: Aug 2017
Location: Bay Area, CA

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by rob10k8 View Post
Auto Dark mode doesnít work for me when set on the CarPlay menu. When it is set to auto, the background stays white all the time.

For Waze and Google Maps, it does auto switch (there are separate setting in each app), but I have not tried it with Apple Maps.
I highly suspect it is related to how Apple determines when to use Dark mode. In my civic, it is related to the ambient light sensor on my dash. When I cover it, it switches the dark mode over. Since that isn't present in the module, I think Apple Maps and Carplay Dark Mode are not able to determine when it is time to switch. I would think Apple Maps would figure that sunset/sunrise would be good times to switch them over...just like the other map apps.
__________________
-Derek
IG: @ruhrohz_m3
E90 OEM+| MCS | BBS
Appreciate 0
      01-19-2020, 04:18 PM   #884
smass
Major
187
Rep
1,076
Posts

Drives: 2009 X5d - 2006 325i
Join Date: Sep 2010
Location: Phoenix, AZ

iTrader: (1)

I got the Kremersino adapter as a gift a few months ago. It is the old version that uses aux. I have not installed it yet. Who should I contact to get the firmware update? And should I even install it? If I contact Kremersino can I get then to swap it out for the newer version? I have the combox.

thanks
Appreciate 0
      01-21-2020, 03:30 AM   #885
Tamas
New Member
2
Rep
5
Posts

Drives: BMW 320X
Join Date: Jan 2020
Location: Hungary

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by MJBO View Post
Are you sure the dip switches are configured correctly on the box? I forgot to set mine before installing it, and this is what my iDrive displayed. It's possible a misconfiguration could make some features work and others like the steering controls not.
Hi Guys!

I bought a car with this product inside.

I have an electronics fault message sometimes like this.
Is there a solution to this?

Another question, can I download a newest Firmware for it?
I wrote about this problems to yoeauto but no any answer yet... :-/

Thanks!
Appreciate 0
      01-21-2020, 03:33 AM   #886
MJBO
Lieutenant
MJBO's Avatar
Australia
341
Rep
490
Posts

Drives: 2011 M3 E90 DCT
Join Date: May 2012
Location: Australia

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Tamas View Post
Quote:
Originally Posted by MJBO View Post
Are you sure the dip switches are configured correctly on the box? I forgot to set mine before installing it, and this is what my iDrive displayed. It's possible a misconfiguration could make some features work and others like the steering controls not.
Hi Guys!

I bought a car with this product inside.

I have an electronics fault message sometimes like this.
Is there a solution to this?

Another question, can I download a newest Firmware for it?
I wrote about this problems to yoeauto but no any answer yet... :-/

Thanks!
Since it's intermittent it sounds like it's not plugged in correctly. I'd make sure the plugs are all tight.

Does the car start and drive despite the message? I didn't try starting mine.
Appreciate 0
      01-21-2020, 10:08 AM   #887
Tamas
New Member
2
Rep
5
Posts

Drives: BMW 320X
Join Date: Jan 2020
Location: Hungary

iTrader: (0)

Yes all works well!
Only the Cruise Controll goes off if the message comes.

Perhaps a new firmware will fix this bug?

Thanx!
Appreciate 0
      01-21-2020, 09:11 PM   #888
MJBO
Lieutenant
MJBO's Avatar
Australia
341
Rep
490
Posts

Drives: 2011 M3 E90 DCT
Join Date: May 2012
Location: Australia

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Tamas View Post
Yes all works well!
Only the Cruise Controll goes off if the message comes.

Perhaps a new firmware will fix this bug?

Thanx!
I seriously reckon itís a cable issue, one of the cables isnít connected firmly. Easiest thing to check.
Appreciate 0
      01-22-2020, 12:17 AM   #889
Fede16
New Member
Fede16's Avatar
Argentina
3
Rep
8
Posts

Drives: bmw 135 and 328
Join Date: Oct 2018
Location: Argentina

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Tamas View Post
Hi Guys!

I bought a car with this product inside.

I have an electronics fault message sometimes like this.
Is there a solution to this?

Another question, can I download a newest Firmware for it?
I wrote about this problems to yoeauto but no any answer yet... :-/

Thanks!
I have that of joyeauto and with the same problem 6 months ago I am trying to solve it with the support.
At the beginning, the steering wheel buttons did not work, nor did the reverse gear set.

what happens is that you get along very badly with the cambus
there are a couple of posts of mine commenting on the flaws
I did everything but it still fails

other bugs that I found when I honk the screen flickers black and when I lock the doors it does the same,

luck!
Appreciate 0
      01-22-2020, 05:32 AM   #890
Tamas
New Member
2
Rep
5
Posts

Drives: BMW 320X
Join Date: Jan 2020
Location: Hungary

iTrader: (0)

Thanx Guys! I will try to fixing the cables ...!

What about the Firmware Update? It's a secret or something?
I'd be grateful if someone could share the latest with me! 8-)

Thanks!
Appreciate 0
      01-23-2020, 12:51 PM   #891
derbo
Keeper of Blinky Lights
derbo's Avatar
United_States
1123
Rep
1,354
Posts

Drives: Beluga Whale
Join Date: Aug 2017
Location: Bay Area, CA

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Tamas View Post
Thanx Guys! I will try to fixing the cables ...!

What about the Firmware Update? It's a secret or something?
I'd be grateful if someone could share the latest with me! 8-)

Thanks!
I am not aware the JoyAuto ones have any software updates but if it is the Kremersino, you can email michael@kremersino.com
__________________
-Derek
IG: @ruhrohz_m3
E90 OEM+| MCS | BBS
Appreciate 0
      01-23-2020, 03:28 PM   #892
Tamas
New Member
2
Rep
5
Posts

Drives: BMW 320X
Join Date: Jan 2020
Location: Hungary

iTrader: (0)

Wow thanks derbo!
Appreciate 1
derbo1123.00

      01-24-2020, 04:25 AM   #893
Tamas
New Member
2
Rep
5
Posts

Drives: BMW 320X
Join Date: Jan 2020
Location: Hungary

iTrader: (0)

Ok. I have maybe a Joyeauto product...
I don't know exacly :-/

Michalel sent: Joyeauto is an another company, its pity that we are unable to help you for their product.
Appreciate 0
      01-24-2020, 05:26 PM   #894
washere
Enlisted Member
3
Rep
36
Posts

Drives: 2013 E93
Join Date: Jan 2014
Location: United States

iTrader: (0)

For those that are using the emulator for backup, how do you power the camera? The eBay item claims it has power for the camera, but I don't see it? It just comes with an (unneeded?) second video plug, and that's it. (I got the one that is pre-wired with the quad plug).
EDIT: I answered my own question. I found another listing for the same thing without the quadralock, and it had the pinout.
on mine, it is WHITE to camera +12 (only comes on when the camera is needed) and BLACK to ground. (In my install camera install, the ground is taken all the way to the dash instead if it being grounded back near the camera. YMMV)

Last edited by washere; 01-27-2020 at 11:31 AM..
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 04:42 AM.




m3post
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST