BMW M3 Forum (E90 E92)

BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read


Go Back   M3Post - BMW M3 Forum > E90/E92 M3 Technical Topics > Coding / ConnectedDrive / Audio-Video / Electronics / Bluetooth / I-Drive & Nav
 
European Auto Source (EAS)
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      07-04-2020, 05:25 PM   #45
derbo
Keeper of Blinky Lights
derbo's Avatar
United_States
1301
Rep
1,544
Posts

Drives: Beluga Whale
Join Date: Aug 2017
Location: Bay Area, CA

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by The-Traveler View Post
Were your individual tire pressures visible in iDrive before you removed this feature?

Anyone interested in donating their RDC module towards a good cause? Some jerk is drilling screws into my tires (5th time in 3 years) and only on the rears. I am now looking to retrofit TPMS as opposed to the RPA that Canadian cars defaulted to in 2011.

Thanks.

Not sure if wiring is there to be honest, but hopefully.
Pretty sure you are seeing NBT Units with TPMS that have tire pressure. I have never seen one on a CIC unit. The NBT UI is very similar to CIC at the time that was announced.
__________________
-Derek
IG: @ruhrohz_m3
E90 OEM+| MCS | BBS
Appreciate 0
      07-08-2020, 03:12 PM   #46
crowtrobot
Second Lieutenant
279
Rep
275
Posts

Drives: 2011 128i, 2008 M3
Join Date: Sep 2015
Location: Philly

iTrader: (1)

Great thread, thank you! Just bought a spare set of wheels for the track, this will help keep the annoying chime away since I didn't install TPMS.

One note for CCC:

Module to modify is CAPPL, and the parameter is RDC_CCC -> nicht_aktiv. I could not find the other two CIC parameters anywhere to code them out.
Appreciate 0
      07-10-2020, 02:19 AM   #47
deadlyhate
New Member
2
Rep
15
Posts

Drives: BMW E90 LCI 335i N55B30
Join Date: Apr 2019
Location: Bulgaria

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by derbo View Post
I don't know the value in the non-M DSC but I would assume it would be related have the word RPA in it. If all else fails, you can just code your DSC with a blank .MAN file to reset to defaults with the new Vehicle order since you added $265.



Edit:

I found a variable that shows this in DSC_87 that looks like it should work.

Depending on your version it would be in the format of <version>_RPA

For example if your DSC_87 is version C08.

C08_RPA: wert_01 (Direct RDC) wert_02 (indirect RDC)

If you read yor DSC_87 settings and search the TRC file, you should be able to find this RPA value and change it to wert_02.

Thank you so much!
Sorry for the late response (just did it yesterday).
So I started the car and I was able to read the DSC.
The parameters was
C0F_RPA
wert_01
--
The possible values for C0F_RPA were:
wert_01 -> Direct RDC
wert_00 -> indirect RDC
--
So I changed it and it worked!
Name:  107461915_198038171633116_2773593572975035331_n.jpg
Views: 65
Size:  111.2 KB
--
Furthermore I then restored the old state of the DSC and did a full reset (the 2nd suggestion) (in order to make a comparison) and it worked again.
The difference was again only the C0F_RPA
Name:  picturemessage_1vlm4s1j.pkz.png
Views: 64
Size:  84.2 KB

Thank you so much for the help!

Last edited by deadlyhate; 07-16-2020 at 01:20 AM..
Appreciate 1
derbo1301.00

      07-10-2020, 10:19 AM   #48
derbo
Keeper of Blinky Lights
derbo's Avatar
United_States
1301
Rep
1,544
Posts

Drives: Beluga Whale
Join Date: Aug 2017
Location: Bay Area, CA

iTrader: (0)

Glad you were able to figure it out! I was wrong with wert_02 but I'm happy you got it!
__________________
-Derek
IG: @ruhrohz_m3
E90 OEM+| MCS | BBS
Appreciate 0
      08-09-2020, 03:43 PM   #49
Jerezblack.m3
Private First Class
70
Rep
148
Posts

Drives: BMW E92 M3
Join Date: Jul 2019
Location: San Francisco

iTrader: (3)

hello guys I need help!
so I followed this video and in the description box this thread showed up.
anyway I have a 2008 bmw m3 with i-drive and I did everything what the video did and now my TPMS and EDC are both on. is it because I didn't add the $265 vehicle order? can someone help me with this ?

EDIT: NVM I unplugged the wrong box! lol

Last edited by Jerezblack.m3; 08-09-2020 at 10:28 PM..
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 06:13 AM.




m3post
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST