BMW M3 Forum (E90 E92)

BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read


Go Back   M3Post - BMW M3 Forum > E90/E92 M3 Technical Topics > Suspension | Brakes | Chassis
 
BPM
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      05-25-2020, 11:49 AM   #1
FrozenE92M3
Private First Class
United_States
392
Rep
175
Posts

Drives: Frozen White Edition E92 M3
Join Date: Feb 2020
Location: California

iTrader: (0)

Help with weird rear passenger squeak.

I have had a squeak appear on the rear passenger corner of my 2013 E92 M3 ZCP. Its a weird squeak, not like a normal suspension creak, but a parakeet-like chirp. I removed my rear shocks and inspected them, no wetness, and when I compress them outside of the card they rebound normally and extend to full length. I put them back on the car, and made sure everything is tight in the process. Should I be lubing the shock mounts and bump stops etc? Is that a thing? What do you guys think?

Here's a video of the sound.

Appreciate 0
      05-25-2020, 08:12 PM   #2
mapster37
Second Lieutenant
104
Rep
295
Posts

Drives: E90 M3
Join Date: Sep 2018
Location: Davie

iTrader: (0)

was anything done before the squeak appeared?
Appreciate 0
      06-02-2020, 08:19 AM   #3
WhiteM3EMC
Private First Class
WhiteM3EMC's Avatar
109
Rep
198
Posts

Drives: 2011 White M3 DCT
Join Date: Oct 2019
Location: Charleston, SC

iTrader: (0)

I just ran into this problem with my car. Different circumstances, but this MAY help you. Mine was the rear upper shock mount washers. They were making contact with some sheet metal when the suspension deflected and causing the creaks. You can pull the trunk trim, remove the EDC dust boots, and see if that's the cause
Appreciate 0
      06-02-2020, 06:19 PM   #4
FrozenE92M3
Private First Class
United_States
392
Rep
175
Posts

Drives: Frozen White Edition E92 M3
Join Date: Feb 2020
Location: California

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by WhiteM3EMC View Post
I just ran into this problem with my car. Different circumstances, but this MAY help you. Mine was the rear upper shock mount washers. They were making contact with some sheet metal when the suspension deflected and causing the creaks. You can pull the trunk trim, remove the EDC dust boots, and see if that's the cause
thanks for the comment man, how did you fix it? do you have to get new washers or grind away at the sheet metal?
Appreciate 0
      06-02-2020, 06:31 PM   #5
WhiteM3EMC
Private First Class
WhiteM3EMC's Avatar
109
Rep
198
Posts

Drives: 2011 White M3 DCT
Join Date: Oct 2019
Location: Charleston, SC

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by FrozenE92M3 View Post
thanks for the comment man, how did you fix it? do you have to get new washers or grind away at the sheet metal?
I ground the washers down like 1/16th inch all the way around and wrapped the edge with tape
Appreciate 0
      06-02-2020, 06:34 PM   #6
WhiteM3EMC
Private First Class
WhiteM3EMC's Avatar
109
Rep
198
Posts

Drives: 2011 White M3 DCT
Join Date: Oct 2019
Location: Charleston, SC

iTrader: (0)

How loud is it inside the car?
Appreciate 0
      07-16-2020, 09:06 AM   #7
BAMFM3
Second Lieutenant
BAMFM3's Avatar
48
Rep
271
Posts

Drives: 2013 SSII E92 M3 DCT
Join Date: Jun 2012
Location: NC

iTrader: (6)

Oh man, I've got the same noise. 34k miles on a 2013. Lowered on KW H.A.S. though. I'll check those washers and report back.
__________________
13 Silverstone II E92 M3 DCT
13 Mineral White E92 M3 DCT (Sold)
12 Glacier White B8 S4 DSG (Sold)
11 Melbourne Red E92 M3 6MT (Sold)
09 Jet Black E92 M3 DCT (Sold)
Appreciate 0
      09-30-2020, 10:32 PM   #8
FrozenE92M3
Private First Class
United_States
392
Rep
175
Posts

Drives: Frozen White Edition E92 M3
Join Date: Feb 2020
Location: California

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by BAMFM3 View Post
Oh man, I've got the same noise. 34k miles on a 2013. Lowered on KW H.A.S. though. I'll check those washers and report back.
If you're still looking this was my noise, but I have no idea how it happened. Here is the thread: Is there supposed to be thread showing on the swaybar bolts? https://www.m3post.com/forums/showthread.php?t=1762206
Appreciate 0
      10-02-2020, 07:07 PM   #9
BAMFM3
Second Lieutenant
BAMFM3's Avatar
48
Rep
271
Posts

Drives: 2013 SSII E92 M3 DCT
Join Date: Jun 2012
Location: NC

iTrader: (6)

Quote:
Originally Posted by FrozenE92M3 View Post
If you're still looking this was my noise, but I have no idea how it happened. Here is the thread: Is there supposed to be thread showing on the swaybar bolts? https://www.m3post.com/forums/showthread.php?t=1762206
Found the issue for my car - there was a guide support rod missing on the rear shock assembly. Replaced and sound is gone
__________________
13 Silverstone II E92 M3 DCT
13 Mineral White E92 M3 DCT (Sold)
12 Glacier White B8 S4 DSG (Sold)
11 Melbourne Red E92 M3 6MT (Sold)
09 Jet Black E92 M3 DCT (Sold)
Appreciate 1
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 03:04 AM.




m3post
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST