BMW M3 Forum (E90 E92)

BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read


Go Back   M3Post - BMW M3 Forum > M3 (E90 / E92 / E93) > Regional Forums > USA - Mid-Atlantic
 
GetBMWParts
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      06-25-2018, 03:08 PM   #1
dizzyF30
Private First Class
dizzyF30's Avatar
79
Rep
119
Posts

Drives: E92 M3
Join Date: Oct 2012
Location: Northern Va.

iTrader: (0)

Garage List
2009 BMW M3  [0.00]
Will the Indy shops in the area be able to figure this out?

I made a thread about my DSC issue but I'm not getting any feedback. I'm kind of stumped at this point. Thinking about taking my car to GT Pace or RRT. Or should I just go to the dealer?

Thread:
https://www.m3post.com/forums/showthread.php?t=1509478

Thanks.
Appreciate 0
      06-25-2018, 11:36 PM   #2
yidgyi
///M
yidgyi's Avatar
United_States
122
Rep
490
Posts

Drives: 2013 E92 M3 ZCP
Join Date: Oct 2015
Location: Northern VA

iTrader: (0)

I've always suggested RRT. Prices are slightly higher sometimes but they've never let me down.
__________________
'13 E92 M3 ZCP | Gintani | Vorsteiner | Toyo | Custom Full Exhaust | BC Racing | Apex Racing | aFe | oneighty |

Follow me on IG: dre.m3
Appreciate 0
      06-26-2018, 09:36 AM   #3
bigdaddycane
I even mod my cereal
bigdaddycane's Avatar
United_States
117
Rep
3,101
Posts

Drives: 2011 ZCP DCT M3; 2014 328d
Join Date: Aug 2009
Location: Northern Va

iTrader: (48)

Garage List
GT Peace has great techs and will work hard to figure out your issue. They are the only shop I have been taking my M3 to for anything I can't handle.
__________________
2011 Mineral White M3 ZCP
Paint Correct, Opticoat, Ventureshield, some CF, B&B exhaust, AFE Intake

2014 Mineral White 328d Xdrive Wagon
Paint Correct, Opticoat, and Ventureshield
Appreciate 0
      06-26-2018, 10:32 AM   #4
dizzyF30
Private First Class
dizzyF30's Avatar
79
Rep
119
Posts

Drives: E92 M3
Join Date: Oct 2012
Location: Northern Va.

iTrader: (0)

Garage List
2009 BMW M3  [0.00]
Well, I made an appointment with GT Peace for Tuesday. Hopefully they can figure it out.
Appreciate 0
      06-26-2018, 03:39 PM   #5
sibhusz06
Private
25
Rep
95
Posts

Drives: 2011 E90 M3
Join Date: Nov 2016
Location: DC

iTrader: (0)

I had a ABS wheel speed sensor go bad (rear left) but in my case i had my ABS light also come on. I used a foxwell which shows all 4 wheel speeds while your driving and could clearly see no mph reading from the rear left, the other three were reading fine.

Have you tried just resetting your battery.
Appreciate 0
      06-26-2018, 03:48 PM   #6
dizzyF30
Private First Class
dizzyF30's Avatar
79
Rep
119
Posts

Drives: E92 M3
Join Date: Oct 2012
Location: Northern Va.

iTrader: (0)

Garage List
2009 BMW M3  [0.00]
Quote:
Originally Posted by sibhusz06 View Post
I had a ABS wheel speed sensor go bad (rear left) but in my case i had my ABS light also come on. I used a foxwell which shows all 4 wheel speeds while your driving and could clearly see no mph reading from the rear left, the other three were reading fine.

Have you tried just resetting your battery.
I have not tried resetting my battery. How do I do that?
Thanks.
Appreciate 0
      06-26-2018, 10:28 PM   #7
sibhusz06
Private
25
Rep
95
Posts

Drives: 2011 E90 M3
Join Date: Nov 2016
Location: DC

iTrader: (0)

Just disconnect the negative terminal with a 10mm wrench, leave it disconnected for 5-10 minutes, and sometimes this will reset certain electronic messages or resolve some electronic gremlins..

I know from some of the posts that the speed sensors and steering wheel sensor can cause these kind of messages as well...

Have you checked with Carly to see if all four of your sensors provide a reading?

Sorry i can't be of anymore help, good luck..
Appreciate 0
      06-26-2018, 10:40 PM   #8
dizzyF30
Private First Class
dizzyF30's Avatar
79
Rep
119
Posts

Drives: E92 M3
Join Date: Oct 2012
Location: Northern Va.

iTrader: (0)

Garage List
2009 BMW M3  [0.00]
Quote:
Originally Posted by sibhusz06 View Post
Just disconnect the negative terminal with a 10mm wrench, leave it disconnected for 5-10 minutes, and sometimes this will reset certain electronic messages or resolve some electronic gremlins..

I know from some of the posts that the speed sensors and steering wheel sensor can cause these kind of messages as well...

Have you checked with Carly to see if all four of your sensors provide a reading?

Sorry i can't be of anymore help, good luck..
I'll give that a shot. Thanks.
Appreciate 0
      07-04-2018, 11:13 AM   #9
sibhusz06
Private
25
Rep
95
Posts

Drives: 2011 E90 M3
Join Date: Nov 2016
Location: DC

iTrader: (0)

Did you figure out your issue?
Appreciate 0
      07-04-2018, 11:36 AM   #10
dizzyF30
Private First Class
dizzyF30's Avatar
79
Rep
119
Posts

Drives: E92 M3
Join Date: Oct 2012
Location: Northern Va.

iTrader: (0)

Garage List
2009 BMW M3  [0.00]
Quote:
Originally Posted by sibhusz06 View Post
Did you figure out your issue?
According to the the guys at GT peace the DSC control unit needs to be replaced. There is a discrepancy in the amount of brake pressure the unit sends to the wheels.
They have to replace it, bleed the system, and code the part to the car.
The part is coming from Germany so I'm taking it back to them around the end of the month.
So far, I'm getting good vibes from this shop and they seem to know what they're doing.
I'll update the thread once it's done.
Oh and BTW, it's going to be expensive.
Appreciate 0
      07-04-2018, 11:35 PM   #11
sibhusz06
Private
25
Rep
95
Posts

Drives: 2011 E90 M3
Join Date: Nov 2016
Location: DC

iTrader: (0)

That sucks, when i had ABS/DSC problem, i was fearing the DSC module but lucked out and it was only a speed sensor. But check some of the older DSC posts as some have the module rebuilt for 200-300 bucks from a company on eBay, which avoids coding and you get a rebuilt unit.
Appreciate 0
      07-27-2018, 08:52 AM   #12
dizzyF30
Private First Class
dizzyF30's Avatar
79
Rep
119
Posts

Drives: E92 M3
Join Date: Oct 2012
Location: Northern Va.

iTrader: (0)

Garage List
2009 BMW M3  [0.00]
I picked up the car yesterday and the issue has been resolved. The DSC control unit was replaced, coded to the car, and system flushed.
Appreciate 0
      07-27-2018, 09:48 PM   #13
admranger
Curmudgeon
admranger's Avatar
United_States
891
Rep
2,342
Posts

Drives: 2011 M3, 2016 X5 40e
Join Date: May 2011
Location: Alexandria, VA

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by dizzyF30 View Post
I picked up the car yesterday and the issue has been resolved. The DSC control unit was replaced, coded to the car, and system flushed.
Glad it worked out for you. Hate to think of the repair bill, but at least it's done.
__________________
'11 E90 M3, Mebourne/Black/Fox Red/Black, 6MT, PP2, heated seats, moonroof, split folding rear seats, iPod/USB adapter, Dinan F sway bar, Arc-8's, Technic harness, JL XD 6/600.

'16 X5 40e, Mineral White/Black Dakota Leather, ZLL, ZCW, ZDA, ZDB, ZPP, multi contour seats, HK
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -4. The time now is 12:05 PM.




m3post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST