BMW M3 Forum (E90 E92)

BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read


Go Back   M3Post - BMW M3 Forum > E90/E92 M3 Technical Topics > Coding / ConnectedDrive / Audio-Video / Electronics / Bluetooth / I-Drive & Nav
 
INDustry distribution
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      10-19-2020, 04:55 PM   #1343
cannyjock
Private
26
Rep
65
Posts

Drives: BMW e90 M3
Join Date: Nov 2019
Location: London

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Cyberdemon View Post
Wondering about something like this:

https://www.amazon.com/dp/B08KQDPM8R..._jSFJFb972YM4Y

I have pretty bad hearing so I'm not really sure I "care" much, let alone giving up even more space inside the console (unless there is a clever way of fitting this underneath) but wonder if this would solve some of those issues.

Amazon has a pretty forgiving return policy, might be worth trying as a science project.
Having a quick read up it looks like the ones with a battery (like this) shouldn't be used on permanent charge - I'm looking for one that can run of USB safely, I'll report back if I find one.
Appreciate 0
      10-19-2020, 05:14 PM   #1344
Cyberdemon
Colonel
Cyberdemon's Avatar
790
Rep
2,539
Posts

Drives: 2020 X5 40i, 2011 E90 M3
Join Date: Jun 2012
Location: Long Island NY

iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by cannyjock View Post
Having a quick read up it looks like the ones with a battery (like this) shouldn't be used on permanent charge - I'm looking for one that can run of USB safely, I'll report back if I find one.
It'll probably wear the battery down rather quickly, but might be cheap enough just to prove the concept or not. I don't see why it would be a problem since it wouldn't charge when the car is off.

This might do the trick, seems there are a ton of these:
https://www.amazon.com/dp/B01EUFQAQS..._2fGJFbTGN6SW5
__________________
Current: '20 X5, '11 E90 M3 Comp
Previous: '16 VW GTI, '15 M235i, '13 335i, '08 TL-S, '00 Corvette
Appreciate 0
      10-19-2020, 05:35 PM   #1345
cannyjock
Private
26
Rep
65
Posts

Drives: BMW e90 M3
Join Date: Nov 2019
Location: London

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Cyberdemon View Post
It'll probably wear the battery down rather quickly, but might be cheap enough just to prove the concept or not. I don't see why it would be a problem since it wouldn't charge when the car is off.

This might do the trick, seems there are a ton of these:
https://www.amazon.com/dp/B01EUFQAQS..._2fGJFbTGN6SW5
True, I think I'll give it a go.
Appreciate 0
      10-20-2020, 09:06 AM   #1346
Cyberdemon
Colonel
Cyberdemon's Avatar
790
Rep
2,539
Posts

Drives: 2020 X5 40i, 2011 E90 M3
Join Date: Jun 2012
Location: Long Island NY

iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by cannyjock View Post
True, I think I'll give it a go.
Are you using a back up camera with this setup?

I spent all of last night searching Ebay/Amazon/Alibaba and it seems impossible to make heads or tails of it since half the reviews sound fake or might be 7 years old.

Trying to figure out what the best China camera to buy would be but I really don't want something that has horrible quality or doesn't fit.
__________________
Current: '20 X5, '11 E90 M3 Comp
Previous: '16 VW GTI, '15 M235i, '13 335i, '08 TL-S, '00 Corvette
Appreciate 0
      10-20-2020, 09:13 AM   #1347
cannyjock
Private
26
Rep
65
Posts

Drives: BMW e90 M3
Join Date: Nov 2019
Location: London

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Cyberdemon View Post
Are you using a back up camera with this setup?

I spent all of last night searching Ebay/Amazon/Alibaba and it seems impossible to make heads or tails of it since half the reviews sound fake or might be 7 years old.

Trying to figure out what the best China camera to buy would be but I really don't want something that has horrible quality or doesn't fit.
I'm not no, maybe the same seller does one? You'd expect that to work if they do.
Appreciate 0
      10-21-2020, 10:45 AM   #1348
Vuu
Private First Class
42
Rep
185
Posts

Drives: 2009 BMW M3
Join Date: Nov 2018
Location: Orange, CA

iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by Cyberdemon View Post
Are you using a back up camera with this setup?

I spent all of last night searching Ebay/Amazon/Alibaba and it seems impossible to make heads or tails of it since half the reviews sound fake or might be 7 years old.

Trying to figure out what the best China camera to buy would be but I really don't want something that has horrible quality or doesn't fit.
You can grab any of them, they're all okay quality as far as image goes.

Been running mine from AvinUSA for a year now, zero issues.
Appreciate 0
      10-21-2020, 05:02 PM   #1349
cannyjock
Private
26
Rep
65
Posts

Drives: BMW e90 M3
Join Date: Nov 2019
Location: London

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by cannyjock View Post
True, I think I'll give it a go.
Ok, this sort of worked. It does improve the sound a bit, but when plugged in causes annoying noise. In the past I've seen this caused by an led and this comes on when charging, might see if I can disable it. Would still like to see if I can get this working through the harness.
Appreciate 0
      10-21-2020, 07:59 PM   #1350
Cyberdemon
Colonel
Cyberdemon's Avatar
790
Rep
2,539
Posts

Drives: 2020 X5 40i, 2011 E90 M3
Join Date: Jun 2012
Location: Long Island NY

iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by cannyjock View Post
Ok, this sort of worked. It does improve the sound a bit, but when plugged in causes annoying noise. In the past I've seen this caused by an led and this comes on when charging, might see if I can disable it. Would still like to see if I can get this working through the harness.
Is it hissing or buzzing? Might be a lot of room for introducing noise/interference between the cables and the other stuff. Did you find a device that had a battery or just used USB power?
__________________
Current: '20 X5, '11 E90 M3 Comp
Previous: '16 VW GTI, '15 M235i, '13 335i, '08 TL-S, '00 Corvette
Appreciate 0
      10-22-2020, 05:04 AM   #1351
cannyjock
Private
26
Rep
65
Posts

Drives: BMW e90 M3
Join Date: Nov 2019
Location: London

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Cyberdemon View Post
Is it hissing or buzzing? Might be a lot of room for introducing noise/interference between the cables and the other stuff. Did you find a device that had a battery or just used USB power?
It's a buzzing sound, typical electrical interference noise.

The one I got has a built in battery, it works OK on battery only just not when plugged in to USB. I couldn't find a USB powered one for a decent price that didn't have a battery. To be fair a lot of these type on Amazon say not to use it plugged in.

Here's the one I got:

https://www.amazon.co.uk/gp/product/...?ie=UTF8&psc=1
Appreciate 0
      10-22-2020, 09:25 AM   #1352
Cyberdemon
Colonel
Cyberdemon's Avatar
790
Rep
2,539
Posts

Drives: 2020 X5 40i, 2011 E90 M3
Join Date: Jun 2012
Location: Long Island NY

iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by cannyjock View Post
It's a buzzing sound, typical electrical interference noise.

The one I got has a built in battery, it works OK on battery only just not when plugged in to USB. I couldn't find a USB powered one for a decent price that didn't have a battery. To be fair a lot of these type on Amazon say not to use it plugged in.

Here's the one I got:

https://www.amazon.co.uk/gp/product/...?ie=UTF8&psc=1
Gotcha - so when just on battery power, it seems to improve the sound? Or you still get interference? I found that other amp which just uses USB power, though I see it's out of stock already. Wonder if it's even worth trying.

I'm half deaf so honestly I don't even know why I'm bothering but it sounds like an interesting problem to solve.
__________________
Current: '20 X5, '11 E90 M3 Comp
Previous: '16 VW GTI, '15 M235i, '13 335i, '08 TL-S, '00 Corvette
Appreciate 0
      10-22-2020, 11:44 AM   #1353
PACarGuy
Captain
PACarGuy's Avatar
United_States
423
Rep
809
Posts

Drives: 2012 E92 M3 DCT ZCP
Join Date: Nov 2015
Location: Philly burbs, PA

iTrader: (1)

Garage List
Quote:
Originally Posted by cannyjock View Post
It's a buzzing sound, typical electrical interference noise.

The one I got has a built in battery, it works OK on battery only just not when plugged in to USB. I couldn't find a USB powered one for a decent price that didn't have a battery. To be fair a lot of these type on Amazon say not to use it plugged in.

Here's the one I got:

https://www.amazon.co.uk/gp/product/...?ie=UTF8&psc=1
Does this improve bass signal at all?
__________________
2012 E92 M3 | ZCP | DCT | Space Grey Metallic | Black Novillo | BE Bearings | CF Rear Spoiler, Diffuser, Front Splitters | Black grill + side gills | DTEC 160W Angel Eyes
Appreciate 0
      10-23-2020, 09:13 AM   #1354
cannyjock
Private
26
Rep
65
Posts

Drives: BMW e90 M3
Join Date: Nov 2019
Location: London

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by PACarGuy View Post
Does this improve bass signal at all?
Yes, it has a bass boost option too - I need to play around with it and the sound isn't perfect, but it is an improvement. Just wish I could get rid of the noise when it's plugged in.
Appreciate 1
PACarGuy422.50

      10-28-2020, 05:31 AM   #1355
DanMpower
Lieutenant Colonel
DanMpower's Avatar
United_States
2035
Rep
1,595
Posts

Drives: White M3s
Join Date: Feb 2018
Location: Southern CA

iTrader: (15)

I would like to add Apple CarPlay to my E92 M3, after a little research it seems like MMI Prime from Bimmer-Tech is what I've narrowed it down to.

It seems about 3x the cost of typical units in this thread but do you guys think it's worth it? I'm waiting for Black Friday to hopefully snag one at a better price.
Appreciate 0
      10-28-2020, 05:55 AM   #1356
MJBO
Lieutenant
MJBO's Avatar
Australia
390
Rep
576
Posts

Drives: 2011 M3 E90 DCT
Join Date: May 2012
Location: Australia

iTrader: (0)

I wouldn't say it's worth it, no.

I wouldn't have paid three times what I did for my unit, even though my early unit has the flat bass. From the sounds of things, later revisions have solved this. After a few early niggles (fixed with updates), the wireless CarPlay connection is solid, and I use it ever time I drive the car. I connect my phone to the BMW Bluetooth audio for music and the audio is fantastic.
__________________
2011 BMW M3 E90 - 220M - Eisenmann Race - AlpineMSS Engine + GTS DCT Tune - CarPlay interface
Appreciate 0
      10-28-2020, 10:50 PM   #1357
Cyberdemon
Colonel
Cyberdemon's Avatar
790
Rep
2,539
Posts

Drives: 2020 X5 40i, 2011 E90 M3
Join Date: Jun 2012
Location: Long Island NY

iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by DanMpower View Post
I would like to add Apple CarPlay to my E92 M3, after a little research it seems like MMI Prime from Bimmer-Tech is what I've narrowed it down to.

It seems about 3x the cost of typical units in this thread but do you guys think it's worth it? I'm waiting for Black Friday to hopefully snag one at a better price.
I ordered the Carsara unit and hopefully it'll arrive in the next week. I'll test that against some of the complaints Vs the Kremersino and if it's solid it looks like identical kit to the Bimmertech at 1/3 the price.

Will update once I've got it hooked up.
__________________
Current: '20 X5, '11 E90 M3 Comp
Previous: '16 VW GTI, '15 M235i, '13 335i, '08 TL-S, '00 Corvette
Appreciate 1
PACarGuy422.50

      10-29-2020, 10:08 AM   #1358
Vuu
Private First Class
42
Rep
185
Posts

Drives: 2009 BMW M3
Join Date: Nov 2018
Location: Orange, CA

iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by DanMpower View Post
I would like to add Apple CarPlay to my E92 M3, after a little research it seems like MMI Prime from Bimmer-Tech is what I've narrowed it down to.

It seems about 3x the cost of typical units in this thread but do you guys think it's worth it? I'm waiting for Black Friday to hopefully snag one at a better price.
Where in SoCal are you?

I've been running AvinUSA's headunit for over a year now and have had zero issues with it.
Appreciate 0
      10-29-2020, 04:46 PM   #1359
prince01
New Member
0
Rep
5
Posts

Drives: bmw E90 320I
Join Date: Oct 2020
Location: egypt

iTrader: (0)

Hi everyone;

I have installed the andream carplay box in my CIC idrive unit but just when i connect it i get the electronics failure warning and the CIC system freezes and sometimes car does not even start.
I have checked my connections tried all connections scenarios and i still have the same issue;
anyone had a thing like that ???
Appreciate 0
      10-29-2020, 05:00 PM   #1360
Cyberdemon
Colonel
Cyberdemon's Avatar
790
Rep
2,539
Posts

Drives: 2020 X5 40i, 2011 E90 M3
Join Date: Jun 2012
Location: Long Island NY

iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by prince01 View Post
Hi everyone;

I have installed the andream carplay box in my CIC idrive unit but just when i connect it i get the electronics failure warning and the CIC system freezes and sometimes car does not even start.
I have checked my connections tried all connections scenarios and i still have the same issue;
anyone had a thing like that ???
There are a lot of harnesses to connect. If you disconnect the carplay box entirely does the car start fine? It sounds like you could have a short in one of the connections or harnesses. Is it possible that you cut one of the cable insulators while trying to pack everything back in?
__________________
Current: '20 X5, '11 E90 M3 Comp
Previous: '16 VW GTI, '15 M235i, '13 335i, '08 TL-S, '00 Corvette
Appreciate 0
      10-29-2020, 05:03 PM   #1361
prince01
New Member
0
Rep
5
Posts

Drives: bmw E90 320I
Join Date: Oct 2020
Location: egypt

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Cyberdemon View Post
There are a lot of harnesses to connect. If you disconnect the carplay box entirely does the car start fine? It sounds like you could have a short in one of the connections or harnesses. Is it possible that you cut one of the cable insulators while trying to pack everything back in?
yes once the box removed everything returns to normal and now i am just afraid even to try it because car behaves bad when that box is connected at one time it did not even start!!
Appreciate 0
      10-29-2020, 05:09 PM   #1362
Cyberdemon
Colonel
Cyberdemon's Avatar
790
Rep
2,539
Posts

Drives: 2020 X5 40i, 2011 E90 M3
Join Date: Jun 2012
Location: Long Island NY

iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by prince01 View Post
yes once the box removed everything returns to normal and now i am just afraid even to try it because car behaves bad when that box is connected at one time it did not even start!!
I'd look over all the connectors and wiring harnesses of the whole thing, and see if there is any obvious damage, bent pins, etc. Maybe open the box itself and see if theres any signs of damage to the board? Cracked solder joints, etc.

Not sure if you just purchased it new but if you did it might be worth trying to get a refund or exchange.
__________________
Current: '20 X5, '11 E90 M3 Comp
Previous: '16 VW GTI, '15 M235i, '13 335i, '08 TL-S, '00 Corvette
Appreciate 0
      10-29-2020, 06:35 PM   #1363
prince01
New Member
0
Rep
5
Posts

Drives: bmw E90 320I
Join Date: Oct 2020
Location: egypt

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Cyberdemon View Post
I'd look over all the connectors and wiring harnesses of the whole thing, and see if there is any obvious damage, bent pins, etc. Maybe open the box itself and see if theres any signs of damage to the board? Cracked solder joints, etc.

Not sure if you just purchased it new but if you did it might be worth trying to get a refund or exchange.
thanks for the reply; i will contact the seller and try to get the refund because the box never started and i do not see any visual damage on the wiring.
Appreciate 0
      10-30-2020, 12:08 PM   #1364
munio.pl
Registered
0
Rep
1
Posts

Drives: E91 08 330d xdrive
Join Date: Oct 2020
Location: Poland, Lodz

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by prince01 View Post
thanks for the reply; i will contact the seller and try to get the refund because the box never started and i do not see any visual damage on the wiring.
I had the same problem, there was a problem with almost all the electronics in car including lights, electric windows and even odometer was dead. It turned out that I incorrectly plugged the harness, especially the part with the I drive knob. Please try different Configurations. I remember that I ended up without connecting anything to the knob and I did not connect one cable at all.
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 12:37 PM.




m3post
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST