BMW M3 Forum (E90 E92)

BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read


Go Back   M3Post - BMW M3 Forum > E90/E92 M3 Technical Topics > Coding / ConnectedDrive / Audio-Video / Electronics / Bluetooth / I-Drive & Nav
 
BPM
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      09-30-2013, 07:47 PM   #1
Siciliano611
Captain
33
Rep
869
Posts

Drives: 2015 M4
Join Date: Mar 2007
Location: TriState

iTrader: (3)

Crazy idrive/navi system issue

Ok so I did some searching but never found anyone who has had the following issue where the sound turns off too....the navi screen (and sound) randomly restarts while driving.... Basically I'll be playing some music or something and randomly the sound will stop and the navi screen turns red for a second then turns off and a few seconds later it turns back on exactly where it started even where the music left off.... The first time it happened was like 2 months ago it happened 3-4 times in a 3 day period never to return. But today on a 40 minute drive it happened 4 times. I'm out of warranty and wondered if anyone has any ideas why this is happening or how it can become fixed
Appreciate 0
      09-30-2013, 08:02 PM   #2
808@702
7th BMW, 500th Surfboard
808@702's Avatar
88
Rep
1,111
Posts

Drives: My girlfriends crazy!
Join Date: Sep 2009
Location: Las Vegas, Nv. and Honolulu, Hi.

iTrader: (0)

Its happened to me. No idea why. Is it the older version of idrive that is dvd based. Did you hit a bump or something?
Appreciate 0
      09-30-2013, 08:09 PM   #3
Siciliano611
Captain
33
Rep
869
Posts

Drives: 2015 M4
Join Date: Mar 2007
Location: TriState

iTrader: (3)

Actually it seems to happen about 50% of the time during bumps...BUT it's the newer 2009+ idrive system
Appreciate 0
      10-01-2013, 06:08 AM   #4
Siciliano611
Captain
33
Rep
869
Posts

Drives: 2015 M4
Join Date: Mar 2007
Location: TriState

iTrader: (3)

Anyone else have this reset issue when hitting a bump?
Appreciate 0
      10-01-2013, 08:40 AM   #5
aussiem3
Lieutenant Colonel
aussiem3's Avatar
Australia
51
Rep
1,960
Posts

Drives: Goggomobil
Join Date: Jul 2007
Location: Kangaroo land

iTrader: (1)

Garage List
2007 E92 M3  [0.00]
Quote:
Originally Posted by Siciliano611
Anyone else have this reset issue when hitting a bump?
It sounds like some kind of lose connection. If you are a DIY person check out the connections behind the screen and the idrive and also in the boot where the combox is. Good luck.
__________________
E92 M3 2007 - ///PE with Test Pipes and BPM Stage II; CF Interior & Splitters; CIC with Connected Drive
Appreciate 0
      10-01-2013, 09:17 AM   #6
Siciliano611
Captain
33
Rep
869
Posts

Drives: 2015 M4
Join Date: Mar 2007
Location: TriState

iTrader: (3)

do I have a combox if I have a 2009 car?
Appreciate 0
      10-02-2013, 12:14 AM   #7
jimk
Captain
jimk's Avatar
United_States
17
Rep
759
Posts

Drives: 2011 E90 M3 M/T
Join Date: Jun 2009
Location: Denver, CO

iTrader: (5)

no
__________________
Appreciate 0
      10-02-2013, 02:22 AM   #8
aussiem3
Lieutenant Colonel
aussiem3's Avatar
Australia
51
Rep
1,960
Posts

Drives: Goggomobil
Join Date: Jul 2007
Location: Kangaroo land

iTrader: (1)

Garage List
2007 E92 M3  [0.00]
Quote:
Originally Posted by Siciliano611 View Post
do I have a combox if I have a 2009 car?
What I meant was the MULF2 in the boot.
__________________
E92 M3 2007 - ///PE with Test Pipes and BPM Stage II; CF Interior & Splitters; CIC with Connected Drive
Appreciate 0
      10-07-2013, 10:17 AM   #9
Kash
Private
Kash's Avatar
United_States
1
Rep
89
Posts

Drives: 2011 M3 E90 DCT
Join Date: May 2013
Location: Maryland

iTrader: (0)

CIC replaced under warranty

I had the same issue. Left the car for service and mentioned the Navi restart/blank issue. Foreman found a fault in CIC unit. So they replaced the entire CIC under warranty. They also updated Software version for Multimedia, telephone and DCT. Now the car runs smooth like butter and there is zero dct lag.
__________________
Sold: 2011 E90 7K Miles DCT ZCP
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 04:11 AM.




m3post
m3post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST