BMW M3 Forum (E90 E92)

BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read


Go Back   M3Post - BMW M3 Forum > E90/E92 M3 Technical Topics > Suspension | Brakes | Chassis
 
INDustry distribution
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      09-22-2013, 10:05 AM   #1
ThatGuyMikee
Captain
 
ThatGuyMikee's Avatar
 
Drives: 2008 m3 e90 6spd
Join Date: Jul 2012
Location: Staten island

Posts: 698
iTrader: (2)

Brake pad reset wont take?

I replaced my rotors and pads all around but didnt change the pad sensors because they werent bad/pad didnt wear enough to throw the light on the dash

I still had a month left on the dash that told me when i first started the car and would go away, i thought id reset it and no i get a brake warning come up saying i need to replace my pads -_-

I keep tryin to reset it and i keep getting ----- for the front and rear

Some say i need to get new sensors and try again, some say just unplug mine and plug it back in and reset it(which i tried no luck)
__________________
Originally Posted by onebadmofo

Some people buy cars to look at them and call them their babies, but not me. This car is my bitch and I bought it to drive it.
ThatGuyMikee is offline  
0
Reply With Quote
      09-22-2013, 10:31 PM   #2
ThatGuyMikee
Captain
 
ThatGuyMikee's Avatar
 
Drives: 2008 m3 e90 6spd
Join Date: Jul 2012
Location: Staten island

Posts: 698
iTrader: (2)

Bump
ThatGuyMikee is offline  
0
Reply With Quote
      10-02-2013, 12:22 AM   #3
HP Autosport
BimmerPost Supporting Vendor

 
Drives: F80 M3
Join Date: Mar 2007
Location: Santa Barbara, Brembo, GIAC, Koni, Ohlins, Performance Friction, Quaife, Stoptech, Vorshlag

Posts: 11,079
iTrader: (29)

Quote:
Originally Posted by ThatGuyMikee View Post
I replaced my rotors and pads all around but didnt change the pad sensors because they werent bad/pad didnt wear enough to throw the light on the dash

I still had a month left on the dash that told me when i first started the car and would go away, i thought id reset it and no i get a brake warning come up saying i need to replace my pads -_-

I keep tryin to reset it and i keep getting ----- for the front and rear

Some say i need to get new sensors and try again, some say just unplug mine and plug it back in and reset it(which i tried no luck)
If you have already tried that, you should replace them with new ones and try resetting again.

We have had customer with Autozone sensors that did not want to reset and replacement German made or quality sensors took care of it.
HP Autosport is offline   United_States
0
Reply With Quote
      10-02-2013, 09:55 PM   #4
ThatGuyMikee
Captain
 
ThatGuyMikee's Avatar
 
Drives: 2008 m3 e90 6spd
Join Date: Jul 2012
Location: Staten island

Posts: 698
iTrader: (2)

Thanks will try new ones!
ThatGuyMikee is offline  
0
Reply With Quote
      10-16-2013, 01:25 AM   #5
HP Autosport
BimmerPost Supporting Vendor

 
Drives: F80 M3
Join Date: Mar 2007
Location: Santa Barbara, Brembo, GIAC, Koni, Ohlins, Performance Friction, Quaife, Stoptech, Vorshlag

Posts: 11,079
iTrader: (29)

Quote:
Originally Posted by ThatGuyMikee View Post
Thanks will try new ones!
Any luck?
HP Autosport is offline   United_States
0
Reply With Quote
      10-16-2013, 10:53 PM   #6
M3ANMACHINE
Hella Functional
 
M3ANMACHINE's Avatar
 
Drives: 2004 BMW E46 M3
Join Date: Jan 2010
Location: Mission Viejo, CA

Posts: 1,591
iTrader: (5)

Try the brake sensor delete in the DIY section!
__________________

E90///M3 x 6MT x APEX x AE Performance x Bimmerworld x Dinan x Evolve x IND x KW x Mode Carbon x PFC x TMS

M3ANMACHINE is offline   United_States
0
Reply With Quote
      10-17-2013, 07:41 AM   #7
ThatGuyMikee
Captain
 
ThatGuyMikee's Avatar
 
Drives: 2008 m3 e90 6spd
Join Date: Jul 2012
Location: Staten island

Posts: 698
iTrader: (2)

Quote:
Originally Posted by HP Autosport View Post
Any luck?
I just got the new ones in the mail today, going to install then later today
ThatGuyMikee is offline  
0
Reply With Quote
      10-17-2013, 11:47 AM   #8
HP Autosport
BimmerPost Supporting Vendor

 
Drives: F80 M3
Join Date: Mar 2007
Location: Santa Barbara, Brembo, GIAC, Koni, Ohlins, Performance Friction, Quaife, Stoptech, Vorshlag

Posts: 11,079
iTrader: (29)

Quote:
Originally Posted by ThatGuyMikee View Post
I just got the new ones in the mail today, going to install then later today
New OE sensors should do the trick!
HP Autosport is offline   United_States
0
Reply With Quote
      10-18-2013, 06:47 PM   #9
spr
Lieutenant
 
Drives: e92 M3
Join Date: Nov 2008
Location: San Diego

Posts: 469
iTrader: (0)

I had the same issue. I didn't have a brake light before, but I did after doing the reset. I think it confused the values given they were not new and worn some.
spr is offline  
0
Reply With Quote
      10-18-2013, 09:50 PM   #10
HP Autosport
BimmerPost Supporting Vendor

 
Drives: F80 M3
Join Date: Mar 2007
Location: Santa Barbara, Brembo, GIAC, Koni, Ohlins, Performance Friction, Quaife, Stoptech, Vorshlag

Posts: 11,079
iTrader: (29)

Quote:
Originally Posted by spr View Post
I had the same issue. I didn't have a brake light before, but I did after doing the reset. I think it confused the values given they were not new and worn some.
Did you use an OE type sensor? Some aftermarket sensors will throw a fault code and throw a reading of 255%.
HP Autosport is offline   United_States
0
Reply With Quote
      10-27-2013, 04:03 PM   #11
Bavarianrules84
Private
 
Bavarianrules84's Avatar
 
Drives: 2010 335i
Join Date: Sep 2012
Location: Fort Sill, Oklahoma

Posts: 96
iTrader: (2)

Garage List
2010 BMW 335i  [0.00]
I can pretty much guarantee you its the sensors, I had the same thing happen to me on 3 different cars that I replaced pads on..
__________________
- Frankie
Email: Bavarian_Boi84@hotmail.com
Bavarianrules84 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      11-15-2013, 11:12 AM   #12
Charlie@McKennaBMWService
BimmerPost Supporting Vendor

 
Charlie@McKennaBMWService's Avatar
 
Drives: '13 AW E92 M3
Join Date: Apr 2013
Location: 10900 Firestone Blvd Norwalk, CA 90650

Posts: 322
iTrader: (2)

In theory you would think because the sensor never even got close to the rotor itself that automatically it's still good, but I've been in the automotive service industry for 9+ years and I can tell you that whenever you replace brake pads you want to replace em with new sensors as well. Don't be cheap, it's only $10-25 dollars more...
Charlie@McKennaBMWService is offline  
0
Reply With Quote
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 07:01 PM.




m3post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST