BMW M3 Forum (E90 E92)

BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read


Go Back   M3Post - BMW M3 Forum > E90/E92 M3 Technical Topics > Wheels + Tires Sponsored by The Tire Rack
  TireRack

KEEP M3POST ALIVE BY DOING YOUR TIRERACK SHOPPING FROM THIS BANNER LINK!
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      08-02-2013, 12:02 AM   #1
ocd
Propellar Head
 
Drives: 2010 e90 DCT
Join Date: Aug 2012
Location: NorCal

Posts: 51
iTrader: (5)

TPMS won't reset...HELP Por Favor!

I just picked up a 2011 e92 ZCP MT. When it arrived (from socal on car transport) the TPMS light was on as well as the TPMS Inactive message. First I tried to do a simple reset on the iDrive, but on the initialization screen the "reset" option was gray and impossible to select. Next I proceeded to do a "hard reset" with the button under the display screen. That sort of worked, and the "reset" option on the iDrive was now available. I made the selection and proceeded to drive the car. After 15 minutes of driving, the "Resetting TPMS" message was still present. So I tried again. This time driving for about 30 min. The "Resetting TPMS" will not go away.

Other than taking it to the dealer, is there any thing else I could try? I don't have contact with the previous owner and the car is otherwise mint.

Last edited by ocd; 08-02-2013 at 02:21 PM.
ocd is offline  
0
Reply With Quote
      08-02-2013, 10:02 AM   #2
vastano
Lieutenant
 
Drives: E90 M3
Join Date: Nov 2012
Location: Charlotte, NC/Greenville, SC

Posts: 433
iTrader: (3)

I had a similar situation and it was because I had the wrong TPMS (2008-2009 version). Once I changed them to the new ones (my car is a 2011 as well) then the light went off after 10 seconds of driving.

Maybe the person you bought the car from had aftermarket wheels on, sold them, and just put stock wheels from an earlier car back on. Just my thought...
__________________
vastano is offline  
0
Reply With Quote
      08-02-2013, 10:53 AM   #3
ocd
Propellar Head
 
Drives: 2010 e90 DCT
Join Date: Aug 2012
Location: NorCal

Posts: 51
iTrader: (5)

Good suggestion. It has the OE ZCP wheels (which look brand new)...anything's possible.

Thanks
ocd is offline  
0
Reply With Quote
      08-15-2013, 01:26 AM   #4
ocd
Propellar Head
 
Drives: 2010 e90 DCT
Join Date: Aug 2012
Location: NorCal

Posts: 51
iTrader: (5)

After a week of trouble shooting at the dealership, they discovered it was not only the RDC, but all four sensors had failed and were giving false readings. They replaced the RDC and wheel sensors...problem solved.
ocd is offline  
0
Reply With Quote
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 12:16 AM.




m3post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST