BMW M3 Forum (E90 E92)

BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read


Go Back   M3Post - BMW M3 Forum > M3 (E90 / E92 / E93) > General M3 Forum (E90 + E92 + E93)
 
GetBMWParts
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      04-15-2014, 09:41 PM   #1
nks_bb
Private First Class
 
Drives: 2011 335iS
Join Date: Aug 2011
Location: Toronto

Posts: 180
iTrader: (0)

Driving home today and sudden loss of power and I get this...

http://s1279.photobucket.com/user/re...40d3g.jpg.html][IMG]http://<a href="http://i1279.photobu...j40d3g.jpg</a>[/IMG][/url]

I was about 15kms away from home and was able to get home without going over 2000rpm.... Not that it would let me go over.

Once I get home I turn the car off and turn it back on. Redline goes back to normal range with warmed up engine. I drive it around the block and everything is back to normal.

Anyone know what this could be?

This is my dd and my biggest fear is calling the dealership and they won't be able to look at the car for a few days and I make things worse.

This happen to anyone before and what was the culprit.

Thanks
nks_bb is offline  
0
Reply With Quote
      04-15-2014, 09:42 PM   #2
nks_bb
Private First Class
 
Drives: 2011 335iS
Join Date: Aug 2011
Location: Toronto

Posts: 180
iTrader: (0)

<a href="http://s1279.photobucket.com/user/re...40d3g.jpg.html" target="_blank"><img src="http://i1279.photobucket.com/albums/...psoyj40d3g.jpg" border="0" alt=" photo FA2E20D4-E5D5-44E0-8D78-5099AFFCF4B6_zpsoyj40d3g.jpg"/></a>
nks_bb is offline  
0
Reply With Quote
      04-15-2014, 09:43 PM   #3
Vic311
Banned
 
Drives: 2011 e92 M3
Join Date: Dec 2012
Location: NY

Posts: 1,469
iTrader: (0)

Check engine light and limp mode could be a host of things. Scan for the codes.
Vic311 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      04-16-2014, 11:03 AM   #4
nks_bb
Private First Class
 
Drives: 2011 335iS
Join Date: Aug 2011
Location: Toronto

Posts: 180
iTrader: (0)

I was able to go to my friends garage and have him scan for codes. Came up as 'brake booster vacuum leak' my brakes seem to be working fine so not sure if it's related. Would problems with the brakes put the car in limp mode?
nks_bb is offline  
0
Reply With Quote
      04-17-2014, 08:53 AM   #5
schnell325
Bored at work....
 
schnell325's Avatar
 
Drives: '08 M3,'11 335xi
Join Date: Aug 2007
Location: BC

Posts: 3,860
iTrader: (5)

I'm guessing an issue with the brakes would put the car in to limp mode, as I'm sure BMW would be found liable if there was an issue with the brakes (read:high speed brake failure / resulting crash) and they did nothing to warn/prevent the driver from getting to that situation.
schnell325 is offline   Canada
0
Reply With Quote
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 08:48 AM.




m3post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST