BMW M3 Forum (E90 E92)

BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read


Go Back   M3Post - BMW M3 Forum > E90/E92 M3 Technical Topics > Suspension | Brakes | Chassis
 
INDustry distribution
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      03-14-2013, 01:25 PM   #1
CSanto
Lieutenant Colonel
 
Drives: 2009 E92 M3
Join Date: Feb 2009
Location: New York

Posts: 1,840
iTrader: (1)

Brembo Guys. Getting rid of Brake Pad Warning

How do you guys get rid of this warning on the dash? Code it out?

Is there another way? My sensors are tied back, but they are somehow not disabled.
CSanto is online now  
0
Reply With Quote
      03-27-2013, 10:03 PM   #2
baxter3221
VTI-550
 
baxter3221's Avatar
 
Drives: 2008 E92 M3
Join Date: Jun 2010
Location: Queens, NY

Posts: 147
iTrader: (1)

I'm sure this is not the recommended BMW way to do it, but if you cut the sensor wire and strip the coating, you'll find two wires inside. When you splice those together, your code should go away, though you probably have to do it for all 3 sensors assuming they aren't in the pads.
__________________

ESS 550 Supercharger, Megan exhaust, test pipes, etc
baxter3221 is offline  
0
Reply With Quote
      03-28-2013, 09:55 AM   #3
leemik
Major
 
Drives: 2013 LRP M3 Coupe
Join Date: Jan 2009
Location: Quincy, MA

Posts: 1,342
iTrader: (2)

Garage List
2013 BMW M3  [4.67]
The system shouldn't error if the sensors are intact... I'm betting one of your wires is broken or something because that's what happened to me.. Over time one of my sensors worked it's way free from being tied back and got chopped off.. All i did was twist the ends together and the error went away.. Not a big deal the sensors were made to self destruct anyways when your brake pads are low.

BTW, I think the Endless replacement brake pads for Brembo come with a slot for the sensor..
__________________
leemik is offline   United_States
0
Reply With Quote
      03-28-2013, 10:32 AM   #4
Richard@M-World
 
Richard@M-World's Avatar
 
Drives: NASA TTA #92 M3
Join Date: May 2011
Location: TX/IL

Posts: 683
iTrader: (0)

Try resetting the service computer and see if the warning goes away. Here are the instructions: http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=51049

If it does not go away after resetting, one of your sensors may be broken, missing, etc. as others have suggested.
__________________
Authorized AiM Dealer - Solo/Solo DL | SmartyCam HD | www.m-world.us
Richard@M-World is offline   United_States
0
Reply With Quote
      03-28-2013, 10:37 AM   #5
ForgedDistributing
Lieutenant
 
ForgedDistributing's Avatar
 
Drives: FBO N55 >:)
Join Date: Apr 2009
Location: Florida/Michigan

Posts: 561
iTrader: (3)

Hate to say it, but I'll admit that I cut mine out.
No codes.
Don't ask how, but it is done!
__________________

PH: (616) 914-6677 FAX: (305) 255-5446
Contact me for exclusive forum and wholesale pricing!
Email: Sean@Forgeddistributing.com
Site: http://www.forgeddistributing.com/
ForgedDistributing is offline   United_States
0
Reply With Quote
      03-28-2013, 06:35 PM   #6
CSanto
Lieutenant Colonel
 
Drives: 2009 E92 M3
Join Date: Feb 2009
Location: New York

Posts: 1,840
iTrader: (1)

Thanks Guys!
CSanto is online now  
0
Reply With Quote
      03-28-2013, 07:08 PM   #7
CSanto
Lieutenant Colonel
 
Drives: 2009 E92 M3
Join Date: Feb 2009
Location: New York

Posts: 1,840
iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by Richard@M-World
Try resetting the service computer and see if the warning goes away. Here are the instructions: http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=51049

If it does not go away after resetting, one of your sensors may be broken, missing, etc. as others have suggested.
This service reset isn't working on my car. It wants me to reset the mileage which there is no way to do.
CSanto is online now  
0
Reply With Quote
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 09:07 PM.




m3post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST