BMW M3 Forum (E90 E92)

BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read


Go Back   M3Post - BMW M3 Forum > E90/E92 M3 Technical Topics > Coding / ConnectedDrive / Audio-Video / Electronics / Bluetooth / I-Drive & Nav
 
Lux Angel Eyes
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      06-03-2016, 11:29 AM   #1
Doc Oc
Captain fatbelly
Doc Oc's Avatar
313
Rep
978
Posts

Drives: 2008 DCT Coupe
Join Date: May 2015
Location: Under a rock

iTrader: (0)

Taillight help

Hi guys, hoping someone can help. Couple weeks ago I removed the taillights. When I reinstalled I got a "right two stage brake light malfunction" warning. Lights were working fine though. Drove it for awhile and then I also got a left brake light malfunction. Still no issues with the lights though. I'm assuming this happened because I didn't disconnect the battery when I removed the lights. Anyone know how to get rid of the warnings?
Appreciate 0
      06-03-2016, 12:22 PM   #2
vsix
Major
vsix's Avatar
No_Country
331
Rep
1,459
Posts

Drives: M3 E92
Join Date: Nov 2012
Location: ATL

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Doc Oc View Post
Hi guys, hoping someone can help. Couple weeks ago I removed the taillights. When I reinstalled I got a "right two stage brake light malfunction" warning. Lights were working fine though. Drove it for awhile and then I also got a left brake light malfunction. Still no issues with the lights though. I'm assuming this happened because I didn't disconnect the battery when I removed the lights. Anyone know how to get rid of the warnings?
Man, could be the battery but I'm not sure, allready tried to erase the code?
Appreciate 0
      06-03-2016, 12:28 PM   #3
BLKLYZ
Brigadier General
BLKLYZ's Avatar
United_States
105
Rep
3,279
Posts

Drives: E90 M3 AW
Join Date: Aug 2010
Location: FT. Bragg, NC.

iTrader: (21)

Garage List
2007 335i  [4.50]
Quote:
Originally Posted by Doc Oc View Post
Hi guys, hoping someone can help. Couple weeks ago I removed the taillights. When I reinstalled I got a "right two stage brake light malfunction" warning. Lights were working fine though. Drove it for awhile and then I also got a left brake light malfunction. Still no issues with the lights though. I'm assuming this happened because I didn't disconnect the battery when I removed the lights. Anyone know how to get rid of the warnings?
Your right two stage bulb is your brake force/rear fog light. It only illuminates if you apply brisk braking or you activate your rear fog lights. Same thing happen to my friends car when we upgraded to LCI lights. The bulb in question is either not connected all the way or blown. They are located in the inner tail light housing. Hope this helps.
__________________
ModeCarbon V1 CF lip/PF AG CF SS ext./ARKYM CF Diffuser/OSS AE's/B&G Springs/CF Performance Spoiler/V2 Led Performance SW/Meisterschaft GT exhaust
Appreciate 0
      06-03-2016, 12:39 PM   #4
Doc Oc
Captain fatbelly
Doc Oc's Avatar
313
Rep
978
Posts

Drives: 2008 DCT Coupe
Join Date: May 2015
Location: Under a rock

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by vsix View Post
Man, could be the battery but I'm not sure, allready tried to erase the code?
I did, nothing happened. Checked all the bulbs too, but I'll pull them again to double check. It seems odd that bulbs would go out at the same time I disconnected them but stranger things have happened.
Appreciate 0
      06-03-2016, 01:03 PM   #5
vsix
Major
vsix's Avatar
No_Country
331
Rep
1,459
Posts

Drives: M3 E92
Join Date: Nov 2012
Location: ATL

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Doc Oc View Post
I did, nothing happened. Checked all the bulbs too, but I'll pull them again to double check. It seems odd that bulbs would go out at the same time I disconnected them but stranger things have happened.
Hm, you mean the CEL remained the same or did it popped up a few mins later?

I know it sounds odd but whatabout diconnecting the battery and we go from there?
Appreciate 0
      06-03-2016, 02:19 PM   #6
Doc Oc
Captain fatbelly
Doc Oc's Avatar
313
Rep
978
Posts

Drives: 2008 DCT Coupe
Join Date: May 2015
Location: Under a rock

iTrader: (0)

Nothing changed with code clearing or battery disconnect unfortunately.
Appreciate 0
      06-03-2016, 02:27 PM   #7
vsix
Major
vsix's Avatar
No_Country
331
Rep
1,459
Posts

Drives: M3 E92
Join Date: Nov 2012
Location: ATL

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Doc Oc View Post
Nothing changed with code clearing or battery disconnect unfortunately.
Would you please do some pics ( bulb, wiring in tail light, popped up CEL warning read out, so we all could help you much better?
Usually when I have an issue I check my code and my Carly shows me exactly the culprit.
As I said, just load up some pics, that way it's much easier for all of us.
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 01:19 AM.




m3post
m3post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2016, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST