BMW M3 Forum (E90 E92)

BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read


Go Back   M3Post - BMW M3 Forum > M3 (E90 / E92 / E93) > General M3 Forum (E90 + E92 + E93)
 
OneEighty
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      02-05-2013, 05:04 PM   #1
Siciliano611
Captain
15
Rep
805
Posts

 
Drives: 2015 SS M4
Join Date: Mar 2007
Location: TriState area/ATL

iTrader: (3)

strange problem with i-drive settings after "system check" service

So yesterday I got my m3 serviced for the "system check" service (im almost at 30k miles) and today I noticed that all my i-drive settings were reset, and so I set them all back up to what I had before, but the two things that are strange now are....the I-drive display brightness setting always defaults to 50% brightness after I set it back to 100% everytime after I turn the car off....also I notice that only some of the time can i find the SET instrument panel brightness setting using the control stalk......my friend told me this may be because my battery in my remote is almost dead (I have comfort Access)...but seems like too much of a coincidence that its happening right after getting their system check service which they apparently hook a cable to the OBD to check for fault codes....
Appreciate 0
      02-05-2013, 05:10 PM   #2
Siciliano611
Captain
15
Rep
805
Posts

 
Drives: 2015 SS M4
Join Date: Mar 2007
Location: TriState area/ATL

iTrader: (3)

Oh and i got the battery replaced 2 months ago....i doubt it's that....its just these 2 settings
Appreciate 0
      02-05-2013, 05:15 PM   #3
THE TECH
BimmerPost Supporting Vendor
THE TECH's Avatar
United_States
157
Rep
13,122
Posts


 
Drives: BPMsport 2012 E92 M3
Join Date: Jun 2011
Location: Kansas

iTrader: (45)

Garage List
Send a message via AIM to THE TECH Send a message via Skype™ to THE TECH
Are you using the same key fob? Each fob stores separate settings unless you purposely set them up the same.
__________________
Appreciate 0
      02-05-2013, 05:40 PM   #4
Siciliano611
Captain
15
Rep
805
Posts

 
Drives: 2015 SS M4
Join Date: Mar 2007
Location: TriState area/ATL

iTrader: (3)

same exact key fob i been using since I got the car
Appreciate 0
      02-05-2013, 07:29 PM   #5
Siciliano611
Captain
15
Rep
805
Posts

 
Drives: 2015 SS M4
Join Date: Mar 2007
Location: TriState area/ATL

iTrader: (3)

Well the set instrument panel setting I figured out is only visible when the headlights are on...not just the angel eyes, as for the idrive screen brightness going back to 50% every time I turn the car on....no damn clue
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 07:48 PM.




m3post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST