BMW M3 Forum (E90 E92)

BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read


Go Back   M3Post - BMW M3 Forum > E90/E92 M3 Technical Topics > Wheels + Tires Sponsored by The Tire Rack
  TireRack

KEEP M3POST ALIVE BY DOING YOUR TIRERACK SHOPPING FROM THIS BANNER LINK!
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      01-26-2013, 09:55 AM   #1
HokieGolfer
Enlisted Member
 
Drives: E92 M3
Join Date: May 2011
Location: Baltimore

Posts: 33
iTrader: (0)

Dealership can't figure out flat tire

So I took my car in to the dealership to get my snow tires on (same rims). 3 days later TPMS is on and front right tire is a little low. Back to dealership. They claim the tire was installed wrong and the valve stem was damaged. Reinstalled tire, replaced stem. Off i go. 4 days later, tire flat. Back in. The dealership let it sit for 3 days and it didn't lose any air. They give it back to me. 3 days later.....you get the idea.

So, from what I can tell, the tire only loses pressure when driving, and it seems, that only when driving over certain speeds(around 85). I've had it for a week now, kept it under 80 and everything is fine.

Any ideas? Thanks.
__________________
2011 E92 AW M3 | NZH2 | 2MK | ZCP | ZP2 | ZCV | 494 | 6NR
HokieGolfer is offline  
0
Reply With Quote
      01-26-2013, 10:04 AM   #2
Nati Beastcat
Trader!!
 
Nati Beastcat's Avatar
 
Drives: E55 AMG
Join Date: Jun 2011
Location: Cincinnati

Posts: 1,284
iTrader: (5)

Slightly Bent wheel? Ever hit any big pot holes etc?
__________________
Eisenmann race | Test Pipes | BPM Stage 2 | Vorsteiner | Black lines | AA filter | iND cosmetics | KW Sleeve over | 20" BBS LM's | Macht Schnell Tow Strap | Euro modded front bumper | Revinora lip | iND mirror caps | BMW spoiler | BMW Steering wheel | iND Interior Pkg |You bet Jerez its black and i'll never go back! Instagram @NATIBEASTCAT
Nati Beastcat is offline  
0
Reply With Quote
      01-26-2013, 10:06 AM   #3
HokieGolfer
Enlisted Member
 
Drives: E92 M3
Join Date: May 2011
Location: Baltimore

Posts: 33
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Nati Beastcat View Post
Bent wheel? Ever hit any big pot holes etc?
Sure I have, I live in DC . But I didn't have any issues before the snows, and I didn't hit anything after I had them on. And the dealership should have seen that??
__________________
2011 E92 AW M3 | NZH2 | 2MK | ZCP | ZP2 | ZCV | 494 | 6NR
HokieGolfer is offline  
0
Reply With Quote
      01-26-2013, 10:08 AM   #4
1MOREMOD
2014 Track Days - 6|Ridge 1:54:61|Pacific 1:35:72
 
1MOREMOD's Avatar
 
Drives: Race car->
Join Date: Mar 2009
Location: check your mirrors

Posts: 11,709
iTrader: (5)

i had this at the track 2 weeks ago. it was a valve stem that wasnt tightened properly. nothing wrong with it just leaks at speed. not thinking this is it though since you already addressed that issue.
__________________

02 Tiag e46 M3|6MT|GC plates|MCS c.o.|GC bars|GC race control arms|GC bushings & bearings|BW eng. & tran. mounts|subframe kit|BW race shifter|BW Jaffster|Euro header|BW race|K&N c.a.i.|Epic race tune|Rouge pulleys|Seibon CF hood|CSL bumper|ST-40|XR-2|SS lines|half cage|Recaro profi|Profi 2 harness|BMWpedals|BW studs|
1MOREMOD is online now   United_States
0
Reply With Quote
      01-26-2013, 10:34 AM   #5
sashah60
Private First Class
 
sashah60's Avatar
 
Drives: 13 e92 M3
Join Date: Aug 2007
Location: NY

Posts: 125
iTrader: (0)

OP- I have had similar issues twice. It turned out to be a hairline fracture in the rim. It will only loose air very slowly while driving. Have then take the wheel and slowly rotate it in a water bucket and focus on the rim and not the tire.
sashah60 is offline  
0
Reply With Quote
      01-26-2013, 10:48 AM   #6
HokieGolfer
Enlisted Member
 
Drives: E92 M3
Join Date: May 2011
Location: Baltimore

Posts: 33
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by sashah60 View Post
OP- I have had similar issues twice. It turned out to be a hairline fracture in the rim. It will only loose air very slowly while driving. Have then take the wheel and slowly rotate it in a water bucket and focus on the rim and not the tire.
Appreciate the info....I'll take it in on Monday and have them try this.
__________________
2011 E92 AW M3 | NZH2 | 2MK | ZCP | ZP2 | ZCV | 494 | 6NR
HokieGolfer is offline  
0
Reply With Quote
      01-26-2013, 11:44 PM   #7
djantlive
Private
 
Drives: E46 Vert
Join Date: Oct 2012
Location: SF Bay Area

Posts: 62
iTrader: (0)

did they sink the tire into a tub of water to look for small tiny bubbles?
djantlive is offline  
0
Reply With Quote
      01-26-2013, 11:54 PM   #8
Vic311
Banned
 
Drives: 2011 e92 M3
Join Date: Dec 2012
Location: NY

Posts: 1,469
iTrader: (0)

Why would you go to the dealer for mounting tires?

Better off finding a decent wheel tire shop..
Vic311 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      01-27-2013, 01:24 AM   #9
kautiongsr
bigdaddyjulio
 
kautiongsr's Avatar
 
Drives: 2011 e90 m3, 2011 S1000 rr
Join Date: Feb 2011
Location: norwalk, ca

Posts: 152
iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by sashah60 View Post
OP- I have had similar issues twice. It turned out to be a hairline fracture in the rim. It will only loose air very slowly while driving. Have then take the wheel and slowly rotate it in a water bucket and focus on the rim and not the tire.
Yup seen this alot
__________________
Big Daddy Julio
kautiongsr is offline   United_States
0
Reply With Quote
      01-27-2013, 01:56 AM   #10
sergkoko
Comrade
 
sergkoko's Avatar
 
Drives: 09 E92 M3
Join Date: Sep 2011
Location: Tucson, AZ

Posts: 118
iTrader: (0)

Garage List
2009 BMW M3  [0.00]
sounds like a hairline crack in the wheel with temperature changes and how fast its spinning its probably only leaking at those times.
__________________

09 Black DCT Coupe, smartTV, White Halos, APR Splitter, ZCP Spoiler, MS2 Intake, B&B Exhaust, 4 Rear GTS wheels 275/295 PSS.
sergkoko is offline   United_States
0
Reply With Quote
      01-28-2013, 01:00 PM   #11
wooderson
Second Lieutenant
 
Drives: Alpine White E92 M3
Join Date: Sep 2011
Location: Long Island

Posts: 211
iTrader: (0)

I have the same problem with my Blizzaks mounted on the stock 19" wheel. Front right loses air but only under the weight of the car. Seems fine when wheel is off of car. If you are running this set up with a 235 series tire up front,it is difficult to get the bead to seal correctly.
wooderson is offline  
0
Reply With Quote
      01-28-2013, 02:35 PM   #12
ms372
White Shark
 
ms372's Avatar
 
Drives: AW E92 m3 6MT
Join Date: Mar 2012
Location: Montreal

Posts: 903
iTrader: (0)

must be a leak somewhere.. check your rims for cracks
__________________
ESS | Challenge x-pipe | Akrapovic | Stoptech BBK (380/355) |Ohlins R&T | Dinan | Vorsteiner | Downforce USA | Varis Diffuser | Gintani | UUC | BMW Performance | Macht Schnell | Forgestar F14's SDC 19x9.5F 19x11R | 255.35 295.30

ms372 is offline   Canada
0
Reply With Quote
      01-31-2013, 01:47 PM   #13
mdosu
Banned
 
Drives: Double Vanos'd Civic-M3
Join Date: Oct 2009
Location: San Francisco

Posts: 8,517
iTrader: (6)

this happened to me before. Are you running OEM tires sizes with OEM wheels? My issue was caused by the stretching of non OEM size tires on OEM wheels. It created a sealant problem.
mdosu is offline   No_Country
0
Reply With Quote
      01-31-2013, 01:53 PM   #14
mdosu
Banned
 
Drives: Double Vanos'd Civic-M3
Join Date: Oct 2009
Location: San Francisco

Posts: 8,517
iTrader: (6)

Quote:
Originally Posted by Vic311 View Post
Why would you go to the dealer for mounting tires?

Better off finding a decent wheel tire shop..
depending on where you live the dealership in the DMV area is cheaper than Indy tire shops, can get you in and out the same day, will give you a loaner, and won't scratch your wheels.

I've researched countless times and arrived at this conclusion every year here in DMV.
mdosu is offline   No_Country
0
Reply With Quote
      01-31-2013, 04:14 PM   #15
Transfer
Lieutenant Colonel
 
Transfer's Avatar
 
Drives: SQ5, X1
Join Date: Mar 2010
Location: Seattle, WA

Posts: 1,657
iTrader: (0)

Wheel size vs tire size might increase a fault. I assume your winter tires are narrower than your summers. What wheels and what size tires?
Transfer is offline   United_States
0
Reply With Quote
      01-31-2013, 05:18 PM   #16
Vic311
Banned
 
Drives: 2011 e92 M3
Join Date: Dec 2012
Location: NY

Posts: 1,469
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by mdosu View Post
depending on where you live the dealership in the DMV area is cheaper than Indy tire shops, can get you in and out the same day, will give you a loaner, and won't scratch your wheels.

I've researched countless times and arrived at this conclusion every year here in DMV.
I have never encountered an instance where a dealer was cheaper than any indy shop..just for kicks I asked my dealer one day how much to mount and roadforce balance 4 new tires ..$180+tax...Indy shop $120 flat.

I guess different markets are different.
Vic311 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      01-31-2013, 05:59 PM   #17
HokieGolfer
Enlisted Member
 
Drives: E92 M3
Join Date: May 2011
Location: Baltimore

Posts: 33
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Vic311 View Post
I have never encountered an instance where a dealer was cheaper than any indy shop..just for kicks I asked my dealer one day how much to mount and roadforce balance 4 new tires ..$180+tax...Indy shop $120 flat.

I guess different markets are different.
Exactly the case here. Took it to a reputable indy shop. Not only did they damage a rim, they scratched the bottom of my bumper. I then found out that my local dealership was cheaper, and I get a loaner instead of waiting.

I've got Blizzaks (235) on the stock rims. I didn't have any issues last year. It's been over a week now and no issues, so I'm really confused.
__________________
2011 E92 AW M3 | NZH2 | 2MK | ZCP | ZP2 | ZCV | 494 | 6NR
HokieGolfer is offline  
0
Reply With Quote
      01-31-2013, 06:00 PM   #18
HokieGolfer
Enlisted Member
 
Drives: E92 M3
Join Date: May 2011
Location: Baltimore

Posts: 33
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by wooderson View Post
I have the same problem with my Blizzaks mounted on the stock 19" wheel. Front right loses air but only under the weight of the car. Seems fine when wheel is off of car. If you are running this set up with a 235 series tire up front,it is difficult to get the bead to seal correctly.
This is exactly what I am running. I was convinced something was wrong with the wheel or valve stem, guess it's a setup issue.
__________________
2011 E92 AW M3 | NZH2 | 2MK | ZCP | ZP2 | ZCV | 494 | 6NR
HokieGolfer is offline  
0
Reply With Quote
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 09:06 PM.




m3post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST