BMW M3 Forum (E90 E92)

BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read


Go Back   M3Post - BMW M3 Forum > E90/E92 M3 Technical Topics > Coding / ConnectedDrive / Audio-Video / Electronics / Bluetooth / I-Drive & Nav
 
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      09-22-2014, 11:15 PM   #1
White 13
Private First Class
2
Rep
144
Posts

 
Drives: A 2013 Alpine White E92
Join Date: Oct 2012
Location: N Cal

iTrader: (0)

iDrive jumps back to Nav screen

I am having a very intermittent problem with the iDrive returning to the Nav screen after about 6 seconds on another screen. For example, I bring up the radio screen and before I can try another radio station the screen goes back to the nav screen. Again this has only happened a couple of times and I can't seem to find what causes it to get over the problem and fix itself. Nav screen is probably the screen it most is left on so that might not be a clue. Once it did it for a couple of days but as of now I haven't gotten it to the dealer while it is having the problem. Last time at the dealer I mentioned it and they looked for codes but found none.

2013 model with build date of March 2013.

Any ideas?
Appreciate 0
      09-23-2014, 08:23 PM   #2
jdamore
Private First Class
jdamore's Avatar
1
Rep
143
Posts

 
Drives: 2008 e92 M3
Join Date: May 2013
Location: New Jersey

iTrader: (4)

I would try disconnecting the idrive knob to verify it's not that (remove the top of the center console and just unplug it). I can't remember but can the buttons on the steering wheel be programed to switch to Nav? If so, switch it to something else to verify it's not a sticky button or something. Other than that, I believe the only thing left is the Nav unit itself..
__________________
-- 08 JB e92 6MT M3 // ESS VT2-625 // AA catless mid // Forgestar CF5V // JBSPEED splitters // Forcewerkz skirts // MMI w/AndroidPC // lci tails --
Appreciate 0
      09-24-2014, 12:06 AM   #3
White 13
Private First Class
2
Rep
144
Posts

 
Drives: A 2013 Alpine White E92
Join Date: Oct 2012
Location: N Cal

iTrader: (0)

Just in front of the knob there is the six or so buttons that also change fields. Do you know if the buttons are plugged with a different plug from the knob? When it is acting up it doesn't matter if I use the buttons or the knob.

Really need this to do it on command.
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 01:41 AM.




m3post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST