BMW M3 Forum (E90 E92)

BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read


Go Back   M3Post - BMW M3 Forum > M3 (E90 / E92 / E93) > General M3 Forum (E90 + E92 + E93)
 
Stick to Clutch
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      08-13-2012, 05:21 PM   #1
Aquariu///M
Captain
 
Aquariu///M's Avatar
 
Drives: 2009 M3 E92 & 13 X5///M
Join Date: May 2010
Location: Diamond Bar

Posts: 785
iTrader: (6)

M3 programmed buttons resets itself after starting today

So i was driving today in 103 degree heat, stopped at the bank and came back 5 minutes later. I started the car and all of a sudden i see the DSC off symbol.. i always leave it on with my MDM button so i knew something was wrong.. went it to my settings and adjusted it to activate, then realized that all my programmed memories are gone. I had to reprogrammed all my radio, MDM settings, and all the 1-6 buttons saved settings were gone too. The time and date was still good, but i lost all the main settings which is really scary..

Has anyone ever had this issue? anyone who may know what triggered this problem or had this issue please chime in. Thank you
Aquariu///M is offline  
0
Reply With Quote
      08-13-2012, 05:31 PM   #2
JohnnyRoaster
Captain
 
JohnnyRoaster's Avatar
 
Drives: 09 Jerez Black M3 Sedan
Join Date: Nov 2008
Location: Outside Beantown

Posts: 942
iTrader: (0)

It could be your battery is on its way out or it could have just been the heat. I had my car parked at work one day last year and came back to find all the windows down. I thought maybe I had leaned on the button at work but it was about 300 yards away. When I started the car I had lost all of my presets. It has never happened again.
__________________
JohnnyRoaster is offline   United_States
0
Reply With Quote
      08-13-2012, 05:32 PM   #3
Dr. Anthony
First Lieutenant
 
Dr. Anthony's Avatar
 
Drives: 2009 E90 M3, 2008 535xi Msport
Join Date: Aug 2009
Location: Edmonton

Posts: 369
iTrader: (6)

Mine does all of that including resetting time/date.

One of the things you cantry is to try replacing the batteries in your fob. I believe its battery #2302 or 2032.

I replaced mine and it still does it on occasion so I'm just going to book it into the dealer as my comfort access also doesn't work. Perhaps they just need to recode the keys
__________________
Dr. Anthony is offline   Canada
0
Reply With Quote
      08-13-2012, 07:04 PM   #4
Aquariu///M
Captain
 
Aquariu///M's Avatar
 
Drives: 2009 M3 E92 & 13 X5///M
Join Date: May 2010
Location: Diamond Bar

Posts: 785
iTrader: (6)

As long as its not a major issue I can live with it.. It was 103+
I just hope it has nothing to do with VF software or a major electrical issue with the M3, hate to have to drop it off at dealer.
Thanks guys
Aquariu///M is offline  
0
Reply With Quote
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 03:35 PM.




m3post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST