BMW M3 Forum (E90 E92)

BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read


Go Back   M3Post - BMW M3 Forum > E90/E92 M3 Technical Topics > Coding / ConnectedDrive / Audio-Video / Electronics / Bluetooth / I-Drive & Nav
 
GTB Performance
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      04-07-2012, 04:28 PM   #1
F1 fan
Private
3
Rep
58
Posts

 
Drives: 08 e92 m3
Join Date: May 2007
Location: OHIO

iTrader: (0)

Right brake lamp malfunction

My car says I have a right brake lamp malfunction but the light works fine. Anyone else have this?
Appreciate 0
      04-08-2012, 10:21 AM   #2
bluesm3
Private
2
Rep
62
Posts

 
Drives: M3
Join Date: Feb 2012
Location: west

iTrader: (0)

same here,every now and then when I brake I'd get the right brake light malfunction and it'll go off in a few minutes.all I did was open it up and re-tighten the bulbs down and I have'nt had the problem since.maybe it was just not tight..
Appreciate 0
      04-08-2012, 11:02 AM   #3
elm3
M3 Lover
elm3's Avatar
United_States
26
Rep
1,864
Posts

 
Drives: 2009 e92 M3 Interlagos Blue
Join Date: Sep 2008
Location: Canton, GA.

iTrader: (1)

Garage List
For some reason I thought that there was a recall on the connector of the tailights for 08-10??? I forgot what the recall number is. The same thing happened to me, so I took it to the dealership. When I got there, it was working fine. The guy told me that there was a recall, but they will only change if there is a fault/code. My car was working fine and no codes by the time I got it there. So I'm not going to worry about it until it happens again. The onlything I'm worried is that it'll will happen when my warranty is up, knowing my luck.
__________________
'09 E92 ///M3 Interlagos Blue, 6MT, Silver Novillo Leather, CF Trim, Premium Package, Technology Package, Cold Weather Package, Premium Sound, 19" Wheels, Moonroof-Toy/ '14 335i, Sport Line, Premium Package, Technology Package, 19" wheels, Heated Seats - Daily Driver/ '04 Yamaha R1 - Toy/ '06 Yamaha Raptor 350-Toy
Appreciate 0
      04-08-2012, 11:05 AM   #4
slimflem
get driving!
United_States
3
Rep
260
Posts

 
Drives: 2010 E92 JB M3
Join Date: Nov 2008
Location: NC

iTrader: (0)

Send a message via AIM to slimflem
I just had the same thing. It came on about 3 times over the course of a few weeks. My first condition-based service was coming up soon, so I had the dealership take care of it then. They ended up replacing some contacts, a bulb or two and a couple of wires. No more issue.
Appreciate 0
      04-08-2012, 06:55 PM   #5
F1 fan
Private
3
Rep
58
Posts

 
Drives: 08 e92 m3
Join Date: May 2007
Location: OHIO

iTrader: (0)

I took out the bulbs and turned them over. Put them back in an no problem so far. They did seem somewhat loose also.
Appreciate 0
      04-13-2012, 04:35 AM   #6
MysticBlue
Major
18
Rep
1,307
Posts

 
Drives: '09 M3 DCT Coupe, ---'15 x50i
Join Date: Apr 2008
Location: Eastern Oregon... They call 'em rigs here

iTrader: (0)

Yes, I had this issue. I took the bulb housing out, wiggled the bulbs to make sure they were seated and making good contact, and unplugged the wiring harness and plugged it back in for the same reason. That was nearly a year ago and no problems since then.
__________________
M3: Active Autowerke filter, Dinan underdrive pulley, Dinan full exhaust and software, 3.45 Differential, Springs, Brakes, Dinan/HRE wheels, 275/30-19 w/10mm spacer, 295/30-19 w/3mm spacer, painted front reflectors, 30% tint, Escort 8500i & Lidar Jammer, AngeliBright halos, Euro rear foglights, 3M ClearBra.
Appreciate 0
      04-13-2012, 09:38 AM   #7
nchan50
Second Lieutenant
2
Rep
208
Posts

 
Drives: 2009 JzB/FR e92 M3
Join Date: Feb 2011
Location: NYC

iTrader: (0)

had it happen 2-3 times during the winter. Warning came on when I started the car then went away after a couple minutes. Hasn't happend again since. Will probably have it checked out when I bring it in for 30k mile service.
Appreciate 0
      04-14-2012, 04:33 AM   #8
aussiem3
Lieutenant Colonel
aussiem3's Avatar
Australia
30
Rep
1,685
Posts

 
Drives: Goggomobil
Join Date: Jul 2007
Location: Kangaroo land

iTrader: (1)

Garage List
2014 BMW X5 30d  [0.00]
2007 E92 M3  [0.00]
I had to change both my housing at my own cost ... car was out of warranty. There was a recall. My car is an '07.
__________________

2007 E92 6MT - Silverstone II with /// Performance Exhaust with ACM Test Pipes and BPM Sport Stage II Dev-Tune - Proper engine warm up, 12-monthly oil change, Castrol TWS 10w-60
2014 F15 X5 3.0d
Appreciate 0
      04-23-2012, 05:25 PM   #9
shamoo
Captain
17
Rep
747
Posts

 
Drives: 2008 E92 M3
Join Date: May 2010
Location: SoCal (Irvine & LA)

iTrader: (1)

Mine has the same problem. They said it was a known issue. They took it out, took a small screwdriver to bend the tabs of the socket and put it back in. Code gone. On the way home, it turned on again. Something about the socket being loose.

My maintenance warranty is over, but I think I could probably get them to fix it since it's documented prior to it being over. In any case, should be cheap. I'm still under a CPO too.
__________________
2008 E92 M3 | 2007 Honda S2000 | 2001 Honda S2000 | 1997 Turbo Integra
Appreciate 0
      04-24-2012, 10:22 AM   #10
elm3
M3 Lover
elm3's Avatar
United_States
26
Rep
1,864
Posts

 
Drives: 2009 e92 M3 Interlagos Blue
Join Date: Sep 2008
Location: Canton, GA.

iTrader: (1)

Garage List
Quote:
Originally Posted by shamoo View Post
Mine has the same problem. They said it was a known issue. They took it out, took a small screwdriver to bend the tabs of the socket and put it back in. Code gone. On the way home, it turned on again. Something about the socket being loose.

My maintenance warranty is over, but I think I could probably get them to fix it since it's documented prior to it being over. In any case, should be cheap. I'm still under a CPO too.
It won't be covered under warranty, but there is a recall for this. You need to let your SA know about it. You do not have to pay out of your own pocket for this.
__________________
'09 E92 ///M3 Interlagos Blue, 6MT, Silver Novillo Leather, CF Trim, Premium Package, Technology Package, Cold Weather Package, Premium Sound, 19" Wheels, Moonroof-Toy/ '14 335i, Sport Line, Premium Package, Technology Package, 19" wheels, Heated Seats - Daily Driver/ '04 Yamaha R1 - Toy/ '06 Yamaha Raptor 350-Toy
Appreciate 0
      04-28-2012, 01:19 PM   #11
Endless619
DHS
Endless619's Avatar
Spain
54
Rep
3,930
Posts

 
Drives: 2014 Range Rover Black Edition
Join Date: Oct 2010
Location: Disneyland

iTrader: (14)

Garage List
It happens when it gets below freezing. It happened 3 times last Winter and I took it to the dealer and they replaced the bulb and it went away. Then it happened again and I took pictures since it would go off sometimes. So went back in months later and they said nothing was wrong with it so they gave me 5 free bulbs. lol Hasn't happened since. But it seems to only happen when it gets below 32 degrees.

They said it WILL be covered under warranty and I didn't pay either time and my car is CPO and they told me to bring it in if it happens again and they will take it apart but it hasn't.
Appreciate 0
      04-29-2012, 08:50 PM   #12
kiloil
Second Lieutenant
kiloil's Avatar
4
Rep
286
Posts

 
Drives: 2015 M4
Join Date: Oct 2008
Location: USA

iTrader: (0)

Take the bulb out and wrap the sides with velcro, per the TSB. I prevents the bulb from moving in the carrier.
__________________
Fair Tax Supporter.
2009 E92 M3 MT (Gone)
2011 4 Runner Limited 4WD (Gone)
2013 E92 M3 MT (Gone)
2015 M4
Appreciate 0
      10-04-2012, 11:27 AM   #13
larryn
Major General
United_States
143
Rep
8,443
Posts

 
Drives: '97 332ti, '10 E92 M3
Join Date: May 2005
Location: Seattle

iTrader: (2)

I had this issue and it is in the dealership for it now. They kept the car overnight, because the new TSB regarding it requires the car to be reflashed to latest firmware. So, I am very confused about firmware versus loose sockets on my '10 e92 M3.

Cannot wait to see the repair slip.

I wonder that since I complained that the voice command does not work at all, that that's really the reason for the reflashing... We shall see, and I'll post my results. Either way, I should be getting the latest and greatest firmware update.
Appreciate 0
      11-03-2012, 07:08 AM   #14
suprafrank
Enlisted Member
suprafrank's Avatar
0
Rep
42
Posts

 
Drives: e92 M3
Join Date: Apr 2012
Location: NorCal

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by F1 fan View Post
I took out the bulbs and turned them over. Put them back in an no problem so far. They did seem somewhat loose also.
Me too. I had "right brake lamp malfunction" warning popped up on and off the past week. I did the same thing and so far that warning hasn't returned. Owner's manual tells you how to get to the bulbs.

I guess there are many many M3 has bad/loose brake light bulb sockets on the right side. Or may be they didn't install those bulbs properly.
Appreciate 0
      11-07-2012, 08:38 AM   #15
IMG
M.POWER
IMG's Avatar
104
Rep
7,065
Posts

 
Drives: E36 M3 Track car,Ess E90 M3 DD
Join Date: Feb 2008
Location: Location

iTrader: (6)

I get that fault once or twice a week.its annoying !
__________________
NO FEAR.NO LIMITS.NO EQUAL

Ess VT3 LC built motor,Volk TE37SL,Euro taillights,Dinan Xpipe,Custom Headers,Akra axle back CF tips,ModeCarbon FR lip,BMW CF wing
LOW BOOST 60-130 6.7 sec
Appreciate 0
      11-08-2012, 07:36 PM   #16
drvai
Major
drvai's Avatar
United_States
31
Rep
1,266
Posts

 
Drives: E92 M3 AW
Join Date: Dec 2007
Location: FL

iTrader: (0)

Now me...

Any more info on the recall so I can go to the dealer and ask for it?
Appreciate 0
      11-18-2012, 09:58 PM   #17
DevJ
Colonel
DevJ's Avatar
35
Rep
2,712
Posts

 
Drives: '14 Cayman S/IS350/RRS
Join Date: Nov 2007
Location: Tulsa, OK

iTrader: (1)

any info on how to fix it yourself. dont wanna get raped on charges at the dealer..
__________________
E92 M3. SOLD
New: '14 Cayman S PDK
Incoming: GT-R Black Edition
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 06:03 PM.




m3post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST