BMW M3 Forum (E90 E92)

BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read


Go Back   M3Post - BMW M3 Forum > E90/E92 M3 Technical Topics > Mechanical Maintenance: Break-in / Oil & Fluids / Servicing
 
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      02-18-2009, 06:13 PM   #1
codykerst
The New Guy!
 
Drives: 2008 M3 Space Grey on Black
Join Date: Jan 2009
Location: Denver CO/Beverly Hills CA

Posts: 50
iTrader: (0)

Misfire/Hesitation...

I'm not sure if this is a repost... But I have an 08 M3 6spd that with a lot of miles on it and I'm curious if anyone here is having problems with there car hesitating and misfiring from around 1k up to about 4k rpm and if they are what to do to fix it... I've taken it to the local dealer and they say they can't find anything wrong with it.
codykerst is offline  
0
Reply With Quote
      07-22-2009, 06:16 PM   #2
doc_scott
Registered
 
Drives: want an 2008 M3
Join Date: Apr 2009
Location: Baltimore, MD

Posts: 1
iTrader: (0)

? same problem

I just posted something about my car that sound similar that they cant figure out. When does your car do this. Mine is only from a dead stop accelerating...wont get out of first gear without bucking.

scott
doc_scott@yahoo.com
doc_scott is offline  
0
Reply With Quote
      08-01-2009, 10:43 PM   #3
DLin17
Private First Class
 
Drives: 08 E90 M3
Join Date: Sep 2008
Location: Boston

Posts: 173
iTrader: (0)

On occasion my car will buck slightly and seem to misfire a little at low RPMs in first and second when I first start the car and get rolling. Once the car is warmed up it doesn't seem to happen.

I chalked it up to the engine needing to warm up a bit. I am curious if anyone has brought this up to their dealer and gotten some sort of response?
DLin17 is offline  
0
Reply With Quote
      10-01-2009, 04:26 PM   #4
M3OwnerHtown
Private
 
M3OwnerHtown's Avatar
 
Drives: Coupe, Blk/Blk
Join Date: Feb 2008
Location: Houston, Texas

Posts: 62
iTrader: (1)

Hey Guys, do you receive a "increased emission" notification when starting up the vehicle in the Idrive monitor? I had this happen twice and first time they couldn't figure it out and reset the computer said nothing was wrong. Then a week later it came back and took it in and they said it was a bad "wiring harness" which was replaced. Then in a months time got the "increased emission" notice again and took it in and found out it was a bad ignition coil on the #3 cylinder but it took a few days for them to figure it out.
M3OwnerHtown is offline   United_States
0
Reply With Quote
      06-26-2012, 12:13 PM   #5
chibich
Private First Class
 
Drives: e92 m3
Join Date: Sep 2011
Location: STL

Posts: 123
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by M3OwnerHtown View Post
Hey Guys, do you receive a "increased emission" notification when starting up the vehicle in the Idrive monitor? I had this happen twice and first time they couldn't figure it out and reset the computer said nothing was wrong. Then a week later it came back and took it in and they said it was a bad "wiring harness" which was replaced. Then in a months time got the "increased emission" notice again and took it in and found out it was a bad ignition coil on the #3 cylinder but it took a few days for them to figure it out.
When this happened would the brake light come on in YELLOW (not red as if the parking break is actually engaged), the traction control light, and the car go into a limp mode with the rpm red line going up to 5000rpm? This is what has happened to me about 4-5 months ago when I first bought the car, then a couple times a few weeks ago. Brought it into the dealer and they found a misfire code and replaced the Idle control valve and hose. Had it back for a couple days and it did it again and has done it total of 3 times since I 've had it back. Actual check engine light doesn't come on, and when I restart it all the lights go off.
chibich is offline  
0
Reply With Quote
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 11:13 AM.




m3post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST