BMW M3 Forum (E90 E92)

BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read


Go Back   M3Post - BMW M3 Forum > E90/E92 M3 Technical Topics > Coding / ConnectedDrive / Audio-Video / Electronics / Bluetooth / I-Drive & Nav
 
Steve Thomas BMW
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      05-08-2012, 11:14 PM   #1
drmarengo
New Member
 
Drives: bmw m3
Join Date: Mar 2012
Location: roanoke

Posts: 7
iTrader: (0)

Bmw m3-enhanced -idrive

I need some help.
I have the system with the 8 inch subs and front/rear components and oem amp.

I have replaced the system with boston acoustics pro(front and rear-components) and SWs 8 underseats.

Power is mcintosh 6 channel amplifier. Also using the alpine pxe-h660.

I am tunning the alpine and would like to know how to get the -just below max volume setting - for the alpine setup(ie-I cannot see a vloume level on screen), any ideas. I feeel it is not set right as the volume starts to increase only mildy I am getting major distortion /breakup.

Also had problems with technic harness-I was having a signifigant turn on pop and turn off pop in the speakers, that could not be avoided.
drmarengo is offline  
0
Reply With Quote
      05-09-2012, 11:00 AM   #2
Technic
Lieutenant General
 
Technic's Avatar
 
Drives: 2012 E92 M3, 2014 528i
Join Date: Apr 2005
Location: Ft Lauderdale, Florida

Posts: 10,935
iTrader: (17)

Garage List
2004 M3  [0.00]
Quote:
Originally Posted by drmarengo View Post
I need some help.
I have the system with the 8 inch subs and front/rear components and oem amp.

I have replaced the system with boston acoustics pro(front and rear-components) and SWs 8 underseats.

Power is mcintosh 6 channel amplifier. Also using the alpine pxe-h660.

I am tunning the alpine and would like to know how to get the -just below max volume setting - for the alpine setup(ie-I cannot see a vloume level on screen), any ideas. I feeel it is not set right as the volume starts to increase only mildy I am getting major distortion /breakup.

Also had problems with technic harness-I was having a signifigant turn on pop and turn off pop in the speakers, that could not be avoided.
Please realize that the harness is just that, a harness with wires. Pops are caused by the aftermarket amp/processor if it does not have any soft turn on/off circuitry.
__________________
-2015 F30 320i, Imperial/Oyster, 8AT: August 2014 ED
-2012 E92 M3 Jerez Black/Rust Brown, M-DCT: September 2011 ED
-2008 E90 M3 Melbourne Red/Bamboo, 6MT: Gone
-2007 MK5 GTI United Grey/Grey, DSG: Gone
-2004 E46 M3 Carbon Black/Cinnamon, 6MT: Gone
Technic is offline   United_States
0
Reply With Quote
      05-15-2012, 12:11 PM   #3
Cobb2819
Some Random Audio Guy
 
Drives: 1981 R80GS/PD
Join Date: May 2012
Location: Albuquerque, NM

Posts: 11
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Technic View Post
Please realize that the harness is just that, a harness with wires. Pops are caused by the aftermarket amp/processor if it does not have any soft turn on/off circuitry.
He is correct. Typically this happens when the amplifier turns on before the processor. Similar concept to firing up an amp and then plugging in RCAs, there should/could be a pop.
Cobb2819 is offline   United_States
0
Reply With Quote
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 04:04 PM.




m3post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST