BMW M3 Forum (E90 E92)

BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read


Go Back   M3Post - BMW M3 Forum > E90/E92 M3 Technical Topics > Coding / ConnectedDrive / Audio-Video / Electronics / Bluetooth / I-Drive & Nav
 
GetBMWParts
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      05-02-2012, 07:16 AM   #1
RustySTL
Private
 
Drives: 2011 AW e92 M3
Join Date: May 2007
Location: St. Louis, MO

Posts: 59
iTrader: (0)

iPhone and USB Music Playback

I've done a search and really haven't found any help with the issue that I'm having.

I have my iPhone connected with the standard USB cable and when I'm trying to play music, sometimes it will work and then the next time I get in the car it won't work.

When it's not working I can still see all of my playlists and songs, but when I select them to play all that shows up is "Unknown Track" and no music plays. The next time I get in the car it may or may not work again.

A few things I've tried is turning the bluetooth on and off on both the phone and the phone settings in idrive. I have also updated the software from www.bmwusa.com/update (which I had to do when IOS 5 came out, I couldn't get any music to play at all).

I still need to try a new USB cable to see if that might be the problem and maybe try to update the software again.

Anyone else seen this?
__________________
RustySTL is offline   United_States
0
Reply With Quote
      05-02-2012, 07:55 AM   #2
THE TECH
BimmerPost Supporting Vendor

 
THE TECH's Avatar
 
Drives: BPMsport 2012 E92 M3
Join Date: Jun 2011
Location: Kansas

Posts: 13,079
iTrader: (44)

Garage List
Send a message via AIM to THE TECH Send a message via Skype™ to THE TECH
You may just need an update of the software for the BT/audio which you can download on the BMW site and update yourself through the USB port by putting on a memory stick.
__________________
THE TECH is online now   United_States
0
Reply With Quote
      05-03-2012, 08:08 AM   #3
RustySTL
Private
 
Drives: 2011 AW e92 M3
Join Date: May 2007
Location: St. Louis, MO

Posts: 59
iTrader: (0)

No luck. I tried updating the software again, but it's the same version that was already installed.

I can play music through bluetooth and I can play Pandora through the cable and by bluetooth. So I'm thinking there is a setting someplace that's messed up.

When it did it before I messed with the bluetooth settings on the car and it would eventually work. I had seen where some people had issues trying to play through the cable with the bluetooth on, but this time I've tried just about everything.
__________________
RustySTL is offline   United_States
0
Reply With Quote
      05-03-2012, 08:18 AM   #4
THE TECH
BimmerPost Supporting Vendor

 
THE TECH's Avatar
 
Drives: BPMsport 2012 E92 M3
Join Date: Jun 2011
Location: Kansas

Posts: 13,079
iTrader: (44)

Garage List
Send a message via AIM to THE TECH Send a message via Skype™ to THE TECH
Turning BT on or off shouldn't matter. Maybe a new cable, but I would doubt that would change things.

You might need a software update from the dealer or through someone like my good friend Mike Benvo.
__________________
THE TECH is online now   United_States
0
Reply With Quote
      05-03-2012, 09:36 AM   #5
RustySTL
Private
 
Drives: 2011 AW e92 M3
Join Date: May 2007
Location: St. Louis, MO

Posts: 59
iTrader: (0)

I don't think a new cable will help either since it's playing streaming music through it. I'm going to try a friends iphone when I get home to see if it works. If it's still doing the same thing, I'll just take it in and have the dealer look at it.

Just weird it does it intermittantly, but now it's been a couple of days with no luck. But watch, it'll work when I head home from work today.
__________________
RustySTL is offline   United_States
0
Reply With Quote
      05-03-2012, 09:38 AM   #6
THE TECH
BimmerPost Supporting Vendor

 
THE TECH's Avatar
 
Drives: BPMsport 2012 E92 M3
Join Date: Jun 2011
Location: Kansas

Posts: 13,079
iTrader: (44)

Garage List
Send a message via AIM to THE TECH Send a message via Skype™ to THE TECH
Good luck!
__________________
THE TECH is online now   United_States
0
Reply With Quote
      05-04-2012, 09:18 AM   #7
RustySTL
Private
 
Drives: 2011 AW e92 M3
Join Date: May 2007
Location: St. Louis, MO

Posts: 59
iTrader: (0)

Restarted my phone and now the music files will play through the USB cable....for now anyway. We'll see how long that lasts.
__________________
RustySTL is offline   United_States
0
Reply With Quote
      05-04-2012, 10:17 AM   #8
THE TECH
BimmerPost Supporting Vendor

 
THE TECH's Avatar
 
Drives: BPMsport 2012 E92 M3
Join Date: Jun 2011
Location: Kansas

Posts: 13,079
iTrader: (44)

Garage List
Send a message via AIM to THE TECH Send a message via Skype™ to THE TECH
Quote:
Originally Posted by RustySTL View Post
Restarted my phone and now the music files will play through the USB cable....for now anyway. We'll see how long that lasts.
Let's hope it stays that way!
__________________
THE TECH is online now   United_States
0
Reply With Quote
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 03:04 PM.




m3post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST