BMW M3 Forum (E90 E92)

BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read


Go Back   M3Post - BMW M3 Forum > M3 (E90 / E92 / E93) > General M3 Forum (E90 + E92 + E93)
 
European Auto Source
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      10-26-2011, 08:59 AM   #1
Schussler6
Private
 
Schussler6's Avatar
 
Drives: Alpine White 2008 BMW M3
Join Date: Jul 2010
Location: NJ

Posts: 85
iTrader: (0)

Garage List
2008 E90 M3  [4.17]
2012 VW Jetta  [0.00]
2011 Ducati 848 EVO  [5.00]
Question Car acting funny...

whats up everyone so i recently pulled the trigger and 08 e90 M3, i love it still getting used to driving manual though. anyway i have a strange issue that i have tried to search up and found nothing. this has happen to me a few times already. when i start up the car it takes a few seconds for the navi screen to start up (longer then usual) also iv set my clock a few min ahead (just because i like to be early) and once i get out of work and start up my car the clock changes and is 3 min behind the real time, and then i set the brightness on the display all the way up and again once i start my car it goes to its default settings? anyone have any input on this? i will be taking my car to the stealership next week. maybe a software update? maybe i need a new ccc?
__________________
ALWAYSNBOOST
Schussler6 is offline   US Virgin Islands
0
Reply With Quote
      10-26-2011, 09:05 AM   #2
Sean05
Putcha ang ganda...
 
Sean05's Avatar
 
Drives: 08 MR E92 M3
Join Date: Feb 2010
Location: Los Angeles, Brea CA.

Posts: 5,330
iTrader: (9)

Send a message via Yahoo to Sean05
hmmmm mine is perfect no issue with my 08 at all and i have roughly 50k.

with the clock thinigy not sure if your car is sync with your phone maybe that might be the issue it syncs with your phone clock.

the navi sounds normal... shit is really long to boot up.. LOL

in regards to display... it changes in daytime and nighttime so not sure about that... plus why do you set the brightness so high... its bright enough on default. haha i dont know its just me
__________________
Sean05 is offline   Philippines
0
Reply With Quote
      10-26-2011, 09:15 AM   #3
Prophizee
Second Lieutenant
 
Drives: 2012 GTR, 2014 x1 3.5 Msport
Join Date: Apr 2011
Location: Central New Jersey

Posts: 297
iTrader: (0)

I had a 08 335 with the same navigation your car has. I am not sure about the boot up but I know there is a setting on the clock menu that syncs your time trough the satellite. That could be why your car keeps going back to the normal time after start up. Brightness I agree it's bright as it is lol just my opinion.
Prophizee is offline   United_States
0
Reply With Quote
      10-26-2011, 09:16 AM   #4
Schussler6
Private
 
Schussler6's Avatar
 
Drives: Alpine White 2008 BMW M3
Join Date: Jul 2010
Location: NJ

Posts: 85
iTrader: (0)

Garage List
2008 E90 M3  [4.17]
2012 VW Jetta  [0.00]
2011 Ducati 848 EVO  [5.00]
Quote:
Originally Posted by Sean05 View Post
hmmmm mine is perfect no issue with my 08 at all and i have roughly 50k.

with the clock thinigy not sure if your car is sync with your phone maybe that might be the issue it syncs with your phone clock.

the navi sounds normal... shit is really long to boot up.. LOL

in regards to display... it changes in daytime and nighttime so not sure about that... plus why do you set the brightness so high... its bright enough on default. haha i dont know its just me
lol thanks man and no my car isnt synced with my phone its actually 3 min behind my phone time... and that makes sense about the display i never thought of that and idk why i set it so high lol i just like a lot of light haha thanks for ur help man
__________________
ALWAYSNBOOST
Schussler6 is offline   US Virgin Islands
0
Reply With Quote
      10-26-2011, 09:18 AM   #5
kscarrol
Colonel
 
Drives: 2011 E90 M3
Join Date: Jun 2010
Location: New Orleans, LA

Posts: 2,146
iTrader: (0)

Could be your battery. If it has not been changed yet it'a almost 4 years old now. When the battery is not getting charged long enough or getting old and not hold a charge, these electronic gremlins start showing up. Losing settings and having to reset the clock are classic symptoms....
__________________
Current: 2011 Space Grey E90 M3, DCT, Comp. Pkg., Conv. Pkg., everything but Cold Weather Pkg!
Gone: 2008 550, Space Grey, Sports Package, Sport Auto Transmission.
Sold: 2004 545i (U.S.), Steptronic, Silver Gray.
kscarrol is online now   United_States
0
Reply With Quote
      10-26-2011, 09:22 AM   #6
Schussler6
Private
 
Schussler6's Avatar
 
Drives: Alpine White 2008 BMW M3
Join Date: Jul 2010
Location: NJ

Posts: 85
iTrader: (0)

Garage List
2008 E90 M3  [4.17]
2012 VW Jetta  [0.00]
2011 Ducati 848 EVO  [5.00]
thanks guys im going to bring it in next week. and yea my 335 had to get the whole CCC replaced so im kinda worried i was without a car for almost 2 weeks last time. well without my car that is they gave me a loaner but its not that same !
__________________
ALWAYSNBOOST
Schussler6 is offline   US Virgin Islands
0
Reply With Quote
      10-26-2011, 09:37 AM   #7
1sikbmr
Brigadier General
 
1sikbmr's Avatar
 
Drives: E90 M3 6MT
Join Date: Mar 2010
Location: New York

Posts: 3,271
iTrader: (14)

Quote:
Originally Posted by kscarrol View Post
Could be your battery. If it has not been changed yet it'a almost 4 years old now. When the battery is not getting charged long enough or getting old and not hold a charge, these electronic gremlins start showing up. Losing settings and having to reset the clock are classic symptoms....
+1 definitely sounds like a battery problem
__________________

E90 ///M3 6MT Atlantis Blue - Fox red
ESS VT1-550|Gloss black grilles/Gold gills|V1 hardwire|Filled reflectors|ZHP lighted shift knob|Volk TE37 Gloss Black|Mode Carbon GT4 Lip|Umnitza V4 full blackout kit|Agency Power exhaust|Sosi x-pipe|BMW Performance Steering Wheel V1|
1sikbmr is offline  
0
Reply With Quote
      11-01-2011, 09:34 AM   #8
Schussler6
Private
 
Schussler6's Avatar
 
Drives: Alpine White 2008 BMW M3
Join Date: Jul 2010
Location: NJ

Posts: 85
iTrader: (0)

Garage List
2008 E90 M3  [4.17]
2012 VW Jetta  [0.00]
2011 Ducati 848 EVO  [5.00]
so just to inform you guys it was the battery. it was only charged at 40% so i got a new one covered under warranty!!!
__________________
ALWAYSNBOOST
Schussler6 is offline   US Virgin Islands
0
Reply With Quote
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 05:12 PM.




m3post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST