BMW M3 Forum (E90 E92)

BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read


Go Back   M3Post - BMW M3 Forum > E90/E92 M3 Technical Topics > Coding / ConnectedDrive / Audio-Video / Electronics / Bluetooth / I-Drive & Nav
 
OneEighty
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      09-20-2011, 04:42 PM   #1
kiwistu
Second Lieutenant
 
Drives: White M5 F10
Join Date: Jul 2009
Location: New Zealand

Posts: 299
iTrader: (0)

Issue with ipod plug

Hi Everyone

The ipod cionnection (OEM from BMW) is giving me greif, where it plugs into the car it looses connection and if you wiggle the cable the sound comes back.

Very frustrating, is their an easy fix out there or is it back to the dealer with associated time hassle?

Cheers
stu
kiwistu is offline   New Zealand
0
Reply With Quote
      09-20-2011, 06:10 PM   #2
farbarg
First Lieutenant
 
Drives: SSII e90
Join Date: Mar 2008
Location: San Diego

Posts: 311
iTrader: (0)

Mine has always done this (08 e90). I had it replaced (the cable and the internal plug). It didn't help. But once I get it "on" it rarely gets into a bad state. It is disconcerting however; how great can the reproduction be with such a loose connection?
farbarg is offline  
0
Reply With Quote
      09-20-2011, 06:12 PM   #3
kscarrol
Colonel
 
Drives: 2011 E90 M3
Join Date: Jun 2010
Location: New Orleans, LA

Posts: 2,221
iTrader: (0)

Had this happen on my '08 550. Dealer replaced the USB port in the center console and never had another problem... I would assume the iPod/USB port is similar across BMW models.
__________________
Current: 2011 Space Grey E90 M3, DCT, Comp. Pkg., Conv. Pkg., everything but Cold Weather Pkg!
Gone: 2008 550, Space Grey, Sports Package, Sport Auto Transmission.
Sold: 2004 545i (U.S.), Steptronic, Silver Gray.
kscarrol is online now   United_States
0
Reply With Quote
      09-21-2011, 12:07 PM   #4
raiste
Time is the fire in which we burn.
 
raiste's Avatar
 
Drives: 2010 M3 E92
Join Date: May 2010
Location: SC

Posts: 161
iTrader: (2)

I had something similar happen, but my problem was with the cable itself. Specifically, the ipod connector would not firmly connect with the ipod, so I would get an intermittent output. It would look and feel like it was connected correctly, but it wasn't.

When I went to the dealer for my annual oil change, I mentioned it, and they gave me a new cable. I haven't had the problem since.
raiste is offline   United_States
0
Reply With Quote
      09-22-2011, 02:15 AM   #5
Maseroche
Major
 
Maseroche's Avatar
 
Drives: '08 BMW M3
Join Date: Sep 2009
Location: Bahrain

Posts: 1,402
iTrader: (0)

Garage List
2008 BMW M3  [0.00]
Mine looses connection as well and it's pretty frustrating!
__________________
Khalid
'08 BMW M3


Maseroche is offline   Bahrain
0
Reply With Quote
      11-24-2011, 10:10 PM   #6
Andy001
New Member
 
Drives: BMW
Join Date: Nov 2011
Location: China

Posts: 20
iTrader: (0)

My ipod connection is bad. Don't know whether the cable or USB port caused the poor connection.Intend to send my radio back to repair
Andy001 is offline  
0
Reply With Quote
      12-27-2011, 03:16 PM   #7
lenzm3edan
First Pride
 
lenzm3edan's Avatar
 
Drives: E90, Mercedes C300, subi
Join Date: Feb 2011
Location: Connecticut..

Posts: 1,397
iTrader: (6)

having the same issue .
__________________
ESS VT-2 595 silverstone E90 /// M3 - 6spd - AD08 - Spacers - H&R - AA exhaust - Primary cat delete - Custom test pipes - ESS tune - Lighted ZHP.

lenzm3edan is offline  
0
Reply With Quote
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 09:27 AM.




m3post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST