BMW M3 Forum (E90 E92)

BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read


Go Back   M3Post - BMW M3 Forum > BIMMERPOST Universal Forums > Off-Topic Discussions Board
 
GT Haus
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      07-26-2011, 10:59 PM   #1
08rookie
Private First Class
08rookie's Avatar
32
Rep
123
Posts

Drives: bmw
Join Date: Jul 2009
Location: phila, pa

iTrader: (0)

battery dead, i jumped it from the trunk but

maybe i removed the cap the wrong way but the terminal in the trunk that was exposed was so difficult to reach. it was under some protective bracket to keep the battery from moving around i guess....there was little to zero room for error in terms of attaching the positive cable. the negative was attached fine to a grounded nut but the positive was like pulling teeth to attach....

i have an 06 330 xi

i connected, i jumped, it started but for the first 3 minutes there were some indicator lights that never came up before. i checked them out in my manual and it referred to my Xdrive failing?!?!

my facking Xdrive failing>?! im hoping it was just a glitch because after i started it and drove for about five min the indicator lights went out...i shut the car down and it started back up fine and the lights went off...they didnt come up again for the hour ride i had

should i be concerned? my lights were off and i dont understand how my battery was drained? i have no aux input that was connected nor did i leave any car charger or ipod connected...so im concerned about why my battery was drained and when it started i got some indicator of my xdrive failing???
Appreciate 0
      07-26-2011, 11:01 PM   #2
Mr Tonka
Tonka.... Mr. Tonka
United_States
89
Rep
1,232
Posts

Drives: Exceptionally well :)
Join Date: Feb 2009
Location: Tampa, FL

iTrader: (0)

First.
__________________
-Joe


"Government is the great fiction, through which everybody endeavors to live at the expense of everybody else." — Frédéric Bastiat
Appreciate 0
      07-26-2011, 11:14 PM   #3
Alpine
Major
Alpine's Avatar
17
Rep
1,425
Posts

Drives: e90 330i
Join Date: Sep 2006
Location: Memphis, TN

iTrader: (5)

Garage List
2006 330i  [0.00]
__________________
Appreciate 0
      07-26-2011, 11:42 PM   #4
Wakka
but no flokka
Wakka's Avatar
United_States
44
Rep
442
Posts

Drives: 2009 1er
Join Date: Jun 2009
Location: Tampa

iTrader: (0)



Did it never occur to you that you can jump it from the engine bay?
__________________
M-Sport, 6MT, Hardwired V1, StopTech Sportpack, Perf. Intake, Perf. Exhaust, AFE Scoops, Perf. Carbon Spoiler, Perf. Carbon Diffuser, Enkei RPF1's, Conti Extreme DW's

Quote:
Originally Posted by BTM View Post
Entourage sucks. BTM hates everything
Appreciate 0
      07-26-2011, 11:47 PM   #5
Tag
Colonel
Tag's Avatar
United_States
125
Rep
2,648
Posts

Drives: bimmer
Join Date: Jan 2007
Location: CHICAGO

iTrader: (2)

Pray you didn't fry something. If you're still getting warning lights you're pretty much SOL.
Appreciate 0
      07-27-2011, 04:16 AM   #6
E92murdered
Lieutenant Colonel
E92murdered's Avatar
24
Rep
1,526
Posts

Drives: 335i
Join Date: Nov 2008
Location: san diego

iTrader: (5)

ah man hope the best, your supposed to on e92's there is a terminal thing that sticks out under the hood and the negative your clamp to any safe ground it may have been the same case for your car. Your not supposed to jump from rear battery.
__________________
Appreciate 0
      07-27-2011, 07:35 AM   #7
phil_
Private First Class
1
Rep
189
Posts

Drives: F10 M5
Join Date: Nov 2007
Location: Canada

iTrader: (1)

The xdrive warning light is completely normal if the car lost power. The sensors need to recalibrate.


Quote:
Originally Posted by 08rookie View Post
maybe i removed the cap the wrong way but the terminal in the trunk that was exposed was so difficult to reach. it was under some protective bracket to keep the battery from moving around i guess....there was little to zero room for error in terms of attaching the positive cable. the negative was attached fine to a grounded nut but the positive was like pulling teeth to attach....

i have an 06 330 xi

i connected, i jumped, it started but for the first 3 minutes there were some indicator lights that never came up before. i checked them out in my manual and it referred to my Xdrive failing?!?!

my facking Xdrive failing>?! im hoping it was just a glitch because after i started it and drove for about five min the indicator lights went out...i shut the car down and it started back up fine and the lights went off...they didnt come up again for the hour ride i had

should i be concerned? my lights were off and i dont understand how my battery was drained? i have no aux input that was connected nor did i leave any car charger or ipod connected...so im concerned about why my battery was drained and when it started i got some indicator of my xdrive failing???
Appreciate 0
      07-27-2011, 09:08 AM   #8
Freakazoid
Captain
Freakazoid's Avatar
42
Rep
967
Posts

Drives: Saturn Redline
Join Date: Dec 2009
Location: Pittsburgh

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by phil_ View Post
The xdrive warning light is completely normal if the car lost power. The sensors need to recalibrate.
this, you're going to have a few errors immediately, drive 'em off
Appreciate 0
      07-27-2011, 09:36 AM   #9
Express
Major General
Express's Avatar
Israel
138
Rep
8,701
Posts

Drives: 06 330i
Join Date: Dec 2008
Location: The Promise Land

iTrader: (17)

Garage List
2006 BMW 330i  [4.15]
Appreciate 0
      07-27-2011, 10:07 AM   #10
Kiemyster
Bimmerpost Resident Marijuana Consultant
Kiemyster's Avatar
Trinidad_and_tobago
92
Rep
3,128
Posts

Drives: E90x4 (M3, 335xi, 325xi,320i)
Join Date: Nov 2006
Location: Queens/NYC

iTrader: (2)

Garage List
^^^ ohh noess not funny thoo...

i feel worse for laughing at it too lol
__________________
"AMG What! S-Line Who? If you ain't got that M I got no respect for you!"
'06 Alpine Weiss E90 320i | '06 The Green Machine E90 325xi | '11 Alpine Weiss E90 M3 ZCP | '10 Silverstone X5M | '11 Alpine Weiss E90 335xi
Appreciate 0
      07-27-2011, 01:55 PM   #11
jpsum
Major
jpsum's Avatar
United_States
51
Rep
1,089
Posts

Drives: 2010 TSX
Join Date: Dec 2008
Location: New Haven area

iTrader: (4)

i had the same car as you. Jumped it, all kinds of lights came on right after. Drove it for a mile and they all went away.
Appreciate 0
      07-27-2011, 03:01 PM   #12
iBoost
Retired e90post Member
iBoost's Avatar
50
Rep
3,038
Posts

Drives: real slow
Join Date: Nov 2009
Location: Las Vegas

iTrader: (13)

Read The Fucken Manual
Appreciate 0
      07-28-2011, 12:55 AM   #13
Gravy
Look away, look away, look awa....
United_States
1
Rep
158
Posts

Drives: 2007 335i sedan m/t bone stock
Join Date: May 2011
Location: Alabama

iTrader: (0)

shouldnt make a damn where you jump it from.... the logical choice would be from the hood but where do those points get there juice from... the ground and the hot on the battery are all essentialy connected to the same thing as the underhood terminals. The underhood terminals are alot easier to get to though... And fyi, if the ground he used wasnt very good then the other car wouldnt have cranked....

The warning lights...meh... Forget about em.
__________________
I aint got time for all that "proper" grammar nonsense.

ROLL TIDE!
Appreciate 0
      08-01-2011, 08:09 PM   #14
rollinstone157
Brotographer
rollinstone157's Avatar
United_States
27
Rep
1,701
Posts

Drives: 2010 328i xDrive Sedan
Join Date: Mar 2011
Location: NJ, USA

iTrader: (0)

Garage List
Well see, the BMW's have charges that will blow the battery terminals off of the battery in a severe crash. You may have screwed that up by forcibly removing them. You jump from the front. Always. RTFM. Please.
__________________
Reviews -|- HPB "Ultimate" LED Interior Kit -|- Noyka Cornering Bulbs -|- HPB 20W AE [OLD] -|- LUX H8 V4 -|- New Reviews Pending Vendor Approval
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 04:50 AM.




m3post
m3post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST