BMW M3 Forum (E90 E92)

BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read


Go Back   M3Post - BMW M3 Forum > BIMMERPOST Universal Forums > Off-Topic Discussions Board > Video + PC Gaming / Computing
 
GTB Performance
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      02-28-2011, 09:39 PM   #1
lopealle
Resident Black Guy
 
lopealle's Avatar
 
Drives: Lion
Join Date: May 2009
Location: Federal Way, WA

Posts: 2,245
iTrader: (2)

Garage List
2006 M5  [5.00]
WTF happen to my computer!!!!

So I come back from the gym turn my computer and this is what I see. I forced shut down with the power button and then it just turns back on. At one point the screen was normal then it went back to fuzzy shit. I don't think it's the monitor because when I run my computer Svideo it showed the same thing on my tv. Now it won't make a signal go through to it though. Also the fan on it is blowing like crazy. I googled and couldn't come up with anything. How am I suppose to FAP to a small laptop screen? If there are any Gurus out there please chime in. Here are a couple pics of what my monitor looks like.
Attached Images
  
lopealle is offline   Zimbabwe
0
Reply With Quote
      02-28-2011, 09:41 PM   #2
E92TTKING
Lieutenant Colonel
 
E92TTKING's Avatar
 
Drives: e92
Join Date: Oct 2009
Location: Merica

Posts: 1,502
iTrader: (8)

looks like you will be fapping on laptop for a while lol
E92TTKING is offline   Greece
0
Reply With Quote
      02-28-2011, 09:49 PM   #3
skinnycow
condoms prevent minivans
 
skinnycow's Avatar
 
Drives: Batmobile
Join Date: Nov 2010
Location: Kitchen

Posts: 220
iTrader: (0)

Send a message via AIM to skinnycow
try taking everything apart and put it back together
__________________
I have strong opinions about things that don't matter.
skinnycow is offline   United_States
0
Reply With Quote
      02-28-2011, 09:50 PM   #4
Freakazoid
Captain
 
Freakazoid's Avatar
 
Drives: Saturn Redline
Join Date: Dec 2009
Location: Pittsburgh

Posts: 967
iTrader: (0)

the matrix invaded your computer.

it's your graphics card if you have a separate unit, otherwise it's your motherboard's graphic processor, and possibly some other pieces of it as well.
Freakazoid is offline  
0
Reply With Quote
      02-28-2011, 09:50 PM   #5
BTM
Banned
 
Drives: A///MERICAN!!!
Join Date: Mar 2010
Location: A///MERICA!!!

Posts: 10,314
iTrader: (11)

Garage List
Did you drop it or drop something on it?

NVM thought it was a laptop at first...dropped a laptop and the screen looked like that once

CSB

GL
BTM is offline   United_States
0
Reply With Quote
      02-28-2011, 11:03 PM   #6
lopealle
Resident Black Guy
 
lopealle's Avatar
 
Drives: Lion
Join Date: May 2009
Location: Federal Way, WA

Posts: 2,245
iTrader: (2)

Garage List
2006 M5  [5.00]
Quote:
Originally Posted by greek335xi View Post
looks like you will be fapping on laptop for a while lol
Just finished

Quote:
Originally Posted by skinnycow View Post
try taking everything apart and put it back together
Maybe tomoroow

Quote:
Originally Posted by Freakazoid View Post
the matrix invaded your computer.

it's your graphics card if you have a separate unit, otherwise it's your motherboard's graphic processor, and possibly some other pieces of it as well.
I hope thats the case. How hard is it to replace?

Quote:
Originally Posted by BTM View Post
Did you drop it or drop something on it?

NVM thought it was a laptop at first...dropped a laptop and the screen looked like that once

CSB

GL
lopealle is offline   Zimbabwe
0
Reply With Quote
      02-28-2011, 11:07 PM   #7
MB330
Major
 
MB330's Avatar
 
Drives: 330i
Join Date: Oct 2005
Location: Los Angeles, CA

Posts: 1,343
iTrader: (0)

Garage List
2006 E90 330i  [5.00]
2013 F30 320i  [0.00]
Your video card or driver for that car is failed.
Try reboot, if this not help, boot and safe mode and restore system for few days before this happen.
__________________
'06 330i Monaco Blue/Gray/Walnut/ZPP/Navi/CA/AT -->ED 2006
'13 320i Alpine White/Black/AT
MB330 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      03-01-2011, 10:03 AM   #8
Freakazoid
Captain
 
Freakazoid's Avatar
 
Drives: Saturn Redline
Join Date: Dec 2009
Location: Pittsburgh

Posts: 967
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by lopealle View Post

I hope thats the case. How hard is it to replace?
video card, super easy, motherboard a lot more difficult.


To tell the difference, one option is to open the computer, a second is to look at where you monitor plugs in. If the monitor plug is all by itselff (not immediately surrounded by keyboard/usb/etc) then it's a separate card. it's immediately next to a whole slew of cards, it's your mother board.

Above post mentions video drivers, you can try that as well, but I really doubt it.
Freakazoid is offline  
0
Reply With Quote
      03-01-2011, 10:09 AM   #9
FDfranklin
d[-_-]b
 
FDfranklin's Avatar
 
Drives: 2011 LeMans Blue 135i
Join Date: Aug 2010
Location: Tampa, Fl

Posts: 764
iTrader: (0)

If you have a video card as apposed to onboard video, I would try plugging into onboard and re installing your video card drivers. If that does not work get a new video card. If you don't have a video card, well then that sucks because its a bitch if your onboard video goes.

^ If this is the case try to get to safemode although im pretty sure you will have the same problem.

If you take a picture of the back of your tower we can help out better.
__________________
FDfranklin is offline  
0
Reply With Quote
      03-01-2011, 10:28 AM   #10
NYCGP
WTF are you looking at?
 
NYCGP's Avatar
 
Drives: Bandwagon
Join Date: Jan 2011
Location: Jungle

Posts: 1,578
iTrader: (0)

Looks like Neo is in trouble.
__________________


"It is better to be hated for what you are than loved for what you are not."
-André Gide
NYCGP is offline  
0
Reply With Quote
      03-01-2011, 10:40 AM   #11
TK-421
Registered Sex Offender
 
Drives: E46 M3 | 1JZ S13
Join Date: Jun 2007
Location: Tampa, FL

Posts: 4,765
iTrader: (0)

All your base are belong to us
TK-421 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      03-01-2011, 11:04 AM   #12
kyleb350
Brigadier General
 
kyleb350's Avatar
 
Drives: F30 335i M-Sport
Join Date: Jun 2008
Location: LoMbard, IL

Posts: 4,130
iTrader: (6)

Air dust the fuck out of the inside, then try again
kyleb350 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      03-01-2011, 03:16 PM   #13
lopealle
Resident Black Guy
 
lopealle's Avatar
 
Drives: Lion
Join Date: May 2009
Location: Federal Way, WA

Posts: 2,245
iTrader: (2)

Garage List
2006 M5  [5.00]
Quote:
Originally Posted by FDfranklin View Post
If you have a video card as apposed to onboard video, I would try plugging into onboard and re installing your video card drivers. If that does not work get a new video card. If you don't have a video card, well then that sucks because its a bitch if your onboard video goes.

^ If this is the case try to get to safemode although im pretty sure you will have the same problem.

If you take a picture of the back of your tower we can help out better.
Here you go..
Attached Images
    
lopealle is offline   Zimbabwe
0
Reply With Quote
      03-01-2011, 03:36 PM   #14
FDfranklin
d[-_-]b
 
FDfranklin's Avatar
 
Drives: 2011 LeMans Blue 135i
Join Date: Aug 2010
Location: Tampa, Fl

Posts: 764
iTrader: (0)

Well its still kind of hard to tell from the pictures, but it looks like its not onboard but it also looks like you don't have onboard video. Can you open it up and take some clearer pictures? lol

You pretty much have no alternative since there is no onboard, how new is the computer? A generic pci-express card shouldn't run you too much, depends what you use the computer for.

Also might want to open it up and see how dusty it is in there, that could be causing some issues.
__________________
FDfranklin is offline  
0
Reply With Quote
      03-01-2011, 03:38 PM   #15
FDfranklin
d[-_-]b
 
FDfranklin's Avatar
 
Drives: 2011 LeMans Blue 135i
Join Date: Aug 2010
Location: Tampa, Fl

Posts: 764
iTrader: (0)

Well on second look can you unscrew that black part above the 1394 port? ( could be a vga port under there, in which case that would help a lot )
__________________
FDfranklin is offline  
0
Reply With Quote
      03-01-2011, 04:01 PM   #16
ragingclue
My interior is turrible
 
ragingclue's Avatar
 
Drives: stickferanaxle
Join Date: Oct 2008
Location: mulletville

Posts: 6,674
iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by FDfranklin View Post
Well on second look can you unscrew that black part above the 1394 port? ( could be a vga port under there, in which case that would help a lot )
This. If I had to guess, that's a prepackaged rig with the onboard covered up so that customers don't accidentally hook up to the onboard graphics and then bitch about shitty video performance.

Also, looks really dusty. Open it up and clean it out real good. If you feel comfortable doing it, remove/clean contacts/reseat everythign in there (DIMMs/GPU/etc...). Removing these items also helps make sure you clean everything thoroughly.

However, I'd advise against removing and replacing all that if you aren't sure if you're up to it.
ragingclue is offline  
0
Reply With Quote
      03-01-2011, 04:39 PM   #17
lopealle
Resident Black Guy
 
lopealle's Avatar
 
Drives: Lion
Join Date: May 2009
Location: Federal Way, WA

Posts: 2,245
iTrader: (2)

Garage List
2006 M5  [5.00]
I opened it up and used like 4 cans of air and a shop vac to catch the dust. What next? Also here are some shots of the inside.
Attached Images
     
lopealle is offline   Zimbabwe
0
Reply With Quote
      03-01-2011, 04:42 PM   #18
lopealle
Resident Black Guy
 
lopealle's Avatar
 
Drives: Lion
Join Date: May 2009
Location: Federal Way, WA

Posts: 2,245
iTrader: (2)

Garage List
2006 M5  [5.00]
I don't know whats what
lopealle is offline   Zimbabwe
0
Reply With Quote
      03-01-2011, 04:43 PM   #19
FDfranklin
d[-_-]b
 
FDfranklin's Avatar
 
Drives: 2011 LeMans Blue 135i
Join Date: Aug 2010
Location: Tampa, Fl

Posts: 764
iTrader: (0)

Did you see if it worked after using the compressed air?

Try that first. If not unscrew that black cap that says do not remove or w/e and try hooking your monitor up from that and see if you get video.
__________________
FDfranklin is offline  
0
Reply With Quote
      03-01-2011, 04:44 PM   #20
FDfranklin
d[-_-]b
 
FDfranklin's Avatar
 
Drives: 2011 LeMans Blue 135i
Join Date: Aug 2010
Location: Tampa, Fl

Posts: 764
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by lopealle View Post
I don't know whats what
The one with the fan on it is your video card(in the last pic). I myself would pull it out and put it back in, but if your not comfortable in there I dunno..
__________________
FDfranklin is offline  
0
Reply With Quote
      03-01-2011, 04:54 PM   #21
lopealle
Resident Black Guy
 
lopealle's Avatar
 
Drives: Lion
Join Date: May 2009
Location: Federal Way, WA

Posts: 2,245
iTrader: (2)

Garage List
2006 M5  [5.00]
no video from that port
lopealle is offline   Zimbabwe
0
Reply With Quote
      03-01-2011, 04:56 PM   #22
FDfranklin
d[-_-]b
 
FDfranklin's Avatar
 
Drives: 2011 LeMans Blue 135i
Join Date: Aug 2010
Location: Tampa, Fl

Posts: 764
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by lopealle View Post
no video from that port
Theres nothing under the black cap or you are not getting video out of it?
__________________
FDfranklin is offline  
0
Reply With Quote
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 08:34 AM.




m3post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST