BMW M3 Forum (E90 E92)

BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read


Go Back   M3Post - BMW M3 Forum > E90/E92 M3 Technical Topics > Cosmetic/Visual (Exterior + Interior) Modifications
 
Steve Thomas BMW
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      01-03-2011, 03:27 AM   #1
bunny
Private First Class
bunny's Avatar
United_States
4
Rep
116
Posts

 
Drives: e92 m3
Join Date: Oct 2010
Location: Orange County

iTrader: (1)

Issues with my Alpine HID Angel Eyes

I had the alpine HID angel eyes (8000k) installed about a month ago and since then have noticed one of the angel eyes randomly won't turn on during start up. It's the weirdest thing and is quite annoying since I usually don't notice it until I'm already driving and see the reflection of only one of my lights from the car in front of me. Switching the lights on/off doesn't do anything, but if I restart my engine, both angel eyes will come back on.

At first I thought it was only one side, but it's quite random and it alternates between the left and right side. Either one of both angel eyes will always turn on, never both turn off.

I can't figure out what's causing it, but I'm curious if there's anyone else that has had this same problem? I'm waiting to hear back from Alex to see if he has any ideas since he was the one who installed them for me.

Here are a couple of pictures of when it happened earlier today.
Attached Images
  
Appreciate 0
      01-03-2011, 03:33 AM   #2
kaykay
Lieutenant Colonel
kaykay's Avatar
United_States
34
Rep
1,770
Posts

 
Drives: 2011 E92 M3 ZCP
Join Date: Apr 2010
Location: SoCal

iTrader: (0)

Garage List
Me thinks it could be a bad ballast, Alex should take care of ya soon...
__________________
'12 CLS550 Palladium Silver - loaded
'11 E92 M3 ZCP - SG/B-EXT/CF, M-DCT, loaded
'11 E93 328i, BSM over Saddle Brown, sport, loaded
'08 550i M-Sport, Carbon Black (Gone but not forgotten), '06 W211 E55 AMG (Gone, miss this animal),'01 E39 540i Sport
Appreciate 0
      01-03-2011, 04:15 AM   #3
ABSAUTOBODY
First Lieutenant
United_States
5
Rep
332
Posts

 
Drives: car
Join Date: Feb 2010
Location: South El Monte, 626

iTrader: (3)

This happens because when you turn off your car you must put back it back to ZERO on ur headlight settings, when you turn on ur car both angel eyes would turn on then the next step would be putting it onto A sign. but everytime you are turning the car off you have to put back to ZERO
Appreciate 0
      01-03-2011, 04:32 AM   #4
Legion5
Major
Legion5's Avatar
43
Rep
1,381
Posts

 
Drives: e92
Join Date: Dec 2007
Location: USA

iTrader: (12)

Quote:
Originally Posted by ABSAUTOBODY View Post
This happens because when you turn off your car you must put back it back to ZERO on ur headlight settings, when you turn on ur car both angel eyes would turn on then the next step would be putting it onto A sign. but everytime you are turning the car off you have to put back to ZERO
That makes no sense. The angel eyes are supposed to work normally.
__________________

Clean cars are happy cars!
CANON PHOTOGRAPHER
Appreciate 0
      01-03-2011, 05:47 AM   #5
ooowowizstev
Brigadier General
58
Rep
4,286
Posts

 
Drives: '08 E92 M3
Join Date: Jul 2008
Location: Los Angeles, Irvine

iTrader: (4)

Garage List
2008 BMW E92 M3  [5.00]
I had this issue and Alex took care of me. I'm sure he'll do the same for you, just contact him.
__________________
'08 E92 ///M3 - AW/BLK/CF, M-DCT, 19's
H&R, Vorsteiner, Eisenmann, BMC, BBS More to come...
Appreciate 0
      01-03-2011, 12:12 PM   #6
Definitive
definitivecars.com
Definitive's Avatar
United_States
94
Rep
3,793
Posts

 
Drives: Elsa - 2015 F80 M3 - YMB/SS
Join Date: Aug 2006
Location: So Cal

iTrader: (3)

Garage List
Send a message via AIM to Definitive Send a message via MSN to Definitive
Alex will take care of you soon! Maybe he has been out of town. Usually very fast response.

D
__________________
Appreciate 0
      01-03-2011, 12:59 PM   #7
kouhii
Private
0
Rep
77
Posts

 
Drives: 09 E90M3DCT
Join Date: Apr 2010
Location: Silicon Valley

iTrader: (0)

Why do you want to use 8000K bulbs? It has lower lumen than the OEM bulbs and is much harder to see in the rain.
Appreciate 0
      01-03-2011, 01:23 PM   #8
punksterz626
Major
punksterz626's Avatar
United_States
17
Rep
1,227
Posts

 
Drives: 08 Alpine White M3
Join Date: Jun 2005
Location: Ahambra

iTrader: (8)

Send a message via AIM to punksterz626 Send a message via MSN to punksterz626
My driver side is the same thing...quite annoying. The first time my passenger just went out completely and Alex took care of it for me, but i had to drive to him. Just give him a call he'll take care of it. I'll eventaully have to contact him but now its only once in a few start up when i notice it.
__________________
FS or Trade: Brand new CF Hamann Diffuser n Front Lip
Appreciate 0
      01-03-2011, 02:21 PM   #9
bunny
Private First Class
bunny's Avatar
United_States
4
Rep
116
Posts

 
Drives: e92 m3
Join Date: Oct 2010
Location: Orange County

iTrader: (1)

I called Alex when it first started happening and he said he's never heard of it happening to anyone else before but to let him know if it doesn't stop. I'm sure he'll take care of it, but it's still inconvenient and I want to understand what went wrong.

Last time I saw him, the entire trip from OC to Santa Monica took almost 4 hours. There was traffic, then the customer before me was late so I had to wait for him to finish working on that car, then after working on my car he realized he mixed up our kits and installed the 3-series kit in the other car and the 6-series kit in mine. So then I had to wait for Alex to quickly run home to get the right kit for me. I know it was a long day for him, so I can't help but wonder if something else was overlooked. I know he will take care of me but it sucks it didn't work the first time. I'm just looking for some kind of reassurance that it won't happen again if he does fix it (hence understanding what went wrong) so that I don't have to make another trip/trek up to see him.
Appreciate 0
      01-03-2011, 03:20 PM   #10
E90///M3`
Major General
Philippines
62
Rep
5,278
Posts

 
Drives: 2008 E90M3
Join Date: Jan 2009
Location: Daly City -4- Work///Camarillo is Home

iTrader: (3)

Garage List
2008 BMW E90 M3  [3.80]
i have the CamaroSS kit but i bought it used... the same thing happens to mine. Sometimes it's on but sometimes it's off. Need to get a new ballast one of these days.
__________________
- Jason P
:Have: 08 E90M3, Varis VRS Front Lip, LS3, ESS Supercharger, Arqray Exhaust, Neez Wheels
:Want: VRS Carbon GT Wing & Cooling Bonnet, LCI Taillights
:Videos: EnvyRidesTV, GPR 1, GPR 2, GPR 3, ///MFEST
Appreciate 0
      01-03-2011, 08:29 PM   #11
Jameson@Alpine
BimmerPost Supporting Vendor
Jameson@Alpine's Avatar
44
Rep
1,093
Posts


 
Drives: BMW
Join Date: May 2010
Location: Los Angeles

iTrader: (3)

Alex has been sick throughout the holiday he got the flu pretty bad but he's feeling much better and will be back up in another day or so with full force. If you guys need anything you can always contact me as well.
Thanks,

Leo
Appreciate 0
      01-03-2011, 09:19 PM   #12
kmarei
Major General
kmarei's Avatar
Egypt
130
Rep
6,481
Posts

 
Drives: 1988 E30 M3 Evo II
Join Date: Jul 2008
Location: Reston, VA

iTrader: (33)

Garage List
Quote:
Originally Posted by E90///M3` View Post
i have the CamaroSS kit but i bought it used... the same thing happens to mine. Sometimes it's on but sometimes it's off. Need to get a new ballast one of these days.
I have a kit I built myself
Same issue
Appreciate 0
      01-04-2011, 02:20 AM   #13
swhat
Lieutenant
12
Rep
480
Posts

 
Drives: '11 MW E92
Join Date: May 2010
Location: Bay Area

iTrader: (1)

I have the same problem. but i also have a daylight error. I sent him a message along with the the 2011 fix. but haven't heard anything from them yet.
Appreciate 0
      01-04-2011, 09:29 AM   #14
mastek
e36s54, F10M5, e70X5d
mastek's Avatar
United_States
32
Rep
1,595
Posts

 
Drives: slow
Join Date: Aug 2008
Location: Los Angeles, CA

iTrader: (15)

I have a Camaross kit and had this issue from the beginning.

Personally I think it has to do with the start-up voltage to ignite the ballast.
The voltage sent by the car to the DRL is low, since it was just a regular halogen bulb... and somehow these kits require a little more voltage to light up.

It happened to me usually on one side -- until the ballast finally gave up..... so I'm waiting on a new one from Camarross
Appreciate 0
      01-06-2011, 02:05 AM   #15
Jameson@Alpine
BimmerPost Supporting Vendor
Jameson@Alpine's Avatar
44
Rep
1,093
Posts


 
Drives: BMW
Join Date: May 2010
Location: Los Angeles

iTrader: (3)

Problem.... solved.

... as of this morning.
Appreciate 0
      01-06-2011, 02:44 AM   #16
icyunv
Captain
14
Rep
741
Posts

 
Drives: 09 E92 M3, 11 C300, 08 ML350
Join Date: Nov 2009
Location: Bellevue, WA

iTrader: (3)

+1 to the alpine kit!
Appreciate 0
      01-06-2011, 11:42 AM   #17
mastek
e36s54, F10M5, e70X5d
mastek's Avatar
United_States
32
Rep
1,595
Posts

 
Drives: slow
Join Date: Aug 2008
Location: Los Angeles, CA

iTrader: (15)

Quote:
Originally Posted by sales@alpine View Post
Problem.... solved.

... as of this morning.
So what exactly was the problem?
And how did you solve it?
Appreciate 0
      01-06-2011, 08:16 PM   #18
bunny
Private First Class
bunny's Avatar
United_States
4
Rep
116
Posts

 
Drives: e92 m3
Join Date: Oct 2010
Location: Orange County

iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by sales@alpine View Post
Problem.... solved.

... as of this morning.
Who's problem did you solve? Because it wasn't mine...

I'm still waiting to hear back from Alex on a time when he can meet up with me to get it fix. In fact, it's starting to get worse and has been happening more and more frequently.
Appreciate 0
      01-06-2011, 09:34 PM   #19
geneatals
Ninja
geneatals's Avatar
Philippines
44
Rep
3,206
Posts

 
Drives: 2011.5 E90 M3
Join Date: Dec 2007
Location: So Cal (SFV)

iTrader: (2)

Quote:
Originally Posted by bunny View Post
Who's problem did you solve? Because it wasn't mine...

I'm still waiting to hear back from Alex on a time when he can meet up with me to get it fix. In fact, it's starting to get worse and has been happening more and more frequently.
why not uninstall until you can get it fixed?
__________________
2011.5 E90 M3 AW l Black Novillo Leather | Carbon Fiber Leather Trim | ZCP | ZP2 | M-DCT | Navigation | Moonroof | 6FL l Pics/Mods
Retired: 2008 535i l AW l Black Dakota Leather l Bamboo Anthracite l ZPP l ZSP l 6FL
Appreciate 0
      01-06-2011, 09:57 PM   #20
bunny
Private First Class
bunny's Avatar
United_States
4
Rep
116
Posts

 
Drives: e92 m3
Join Date: Oct 2010
Location: Orange County

iTrader: (1)

I didn't want to change anything in case Alex wanted to diagnose the problem.
Appreciate 0
      01-06-2011, 11:45 PM   #21
geneatals
Ninja
geneatals's Avatar
Philippines
44
Rep
3,206
Posts

 
Drives: 2011.5 E90 M3
Join Date: Dec 2007
Location: So Cal (SFV)

iTrader: (2)

Quote:
Originally Posted by bunny View Post
I didn't want to change anything in case Alex wanted to diagnose the problem.
why risk continuing to run something that's malfunctioning, take some pics or vids if you want prior to uninstalling...
__________________
2011.5 E90 M3 AW l Black Novillo Leather | Carbon Fiber Leather Trim | ZCP | ZP2 | M-DCT | Navigation | Moonroof | 6FL l Pics/Mods
Retired: 2008 535i l AW l Black Dakota Leather l Bamboo Anthracite l ZPP l ZSP l 6FL
Appreciate 0
      01-07-2011, 12:35 AM   #22
Orange fever
Lieutenant Colonel
Orange fever's Avatar
Thailand
33
Rep
1,658
Posts

 
Drives: E46M,E90M,X5M,135I
Join Date: Dec 2007
Location: in the hood!!!

iTrader: (5)

if you like we can meetup and carpool to see Mr.Alex =)
__________________

X5M E70 Black Sapphire Metallic,VF Engineering Hex Flash Software,Vorsteiner-FrontSpoiler/RearDiffuser
2012 135i/E82 N55 LeMans Blue ///M-SPORT
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 08:38 PM.




m3post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST