BMW M3 Forum (E90 E92)

BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read


Go Back   M3Post - BMW M3 Forum > E90/E92 M3 Technical Topics > Engine, Transmission, Exhaust, Drivetrain, ECU Software Modifications
 
INDustry distribution
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      10-30-2010, 12:52 PM   #1
charlton113
Private First Class
10
Rep
154
Posts

Drives: 2009 Interlagos Blue Coupe
Join Date: Jul 2009
Location: Bergen County, NJ

iTrader: (0)

Garage List
2009 M3 Coupe  [0.00]
Left Brake Lamp Malfunction..AGAIN??

what is up with this? as soon as it it gets cold (below 50 degrees), my car
(2009 e92 m3) seems to have this problem. But when i press the brakes, everything looks fine. When it happened last year, the warning came on, then it went away on it's own, then came back again...so I took it in and I beleive the repair sheet said they replaced the rear brake lamp bulb. But this time, it wont seem to go away. But nothing seems wrong. Should I be alarmed and take it in right away? or what..pretty annoying to be honest :P

thanks for your help
Appreciate 0
      10-30-2010, 01:22 PM   #2
zhangzeyuandss
Captain
zhangzeyuandss's Avatar
United_States
12
Rep
905
Posts

Drives: 2011 e92 MW m3
Join Date: Oct 2009
Location: Indianapolis,IN

iTrader: (9)

Send a message via AIM to zhangzeyuandss Send a message via MSN to zhangzeyuandss Send a message via Yahoo to zhangzeyuandss Send a message via Skype™ to zhangzeyuandss
yep, same problem with my wife's 335i same taillight problem, dealer got frustrated and replace the whole assembly, two month later came back up again. not having this problem with the new lci taillight ..I guess we will see
__________________

2011.5 mineral white e92 zcp 6mt m3
Appreciate 0
      10-30-2010, 01:47 PM   #3
Poppin Fresh
Colonel
Poppin Fresh's Avatar
Philippines
35
Rep
2,127
Posts

Drives: With a sunroof and front plate
Join Date: May 2009
Location: Bergen County NJ

iTrader: (0)

I have the same thing on my right side tail lamp or my car tells me that I do, but it seems fine. It also only happens when the temps drop down to 50 degrees.
__________________
Appreciate 0
      10-30-2010, 04:21 PM   #4
pentaxis
Captain
pentaxis's Avatar
United_States
8
Rep
600
Posts

Drives: Space Grey E92 335i
Join Date: Feb 2010
Location: Portland, OR

iTrader: (2)

Same thing with my left rear lamp. Lamp is fine. Happens once every couple months. Maybe a couple starts in a row. Not really sure what the issue is.
Appreciate 0
      11-01-2010, 11:06 PM   #5
Sean18337
Enlisted Member
Sean18337's Avatar
0
Rep
46
Posts

Drives: BMW
Join Date: May 2009
Location: NY NJ PA

iTrader: (0)

I had the same problem with my right rear brake malfunction... I get my car back from the dealer tomorrow so I can report back what the did to fix it..
Appreciate 0
      11-01-2010, 11:30 PM   #6
Mahmood07
Captain
Mahmood07's Avatar
Bahrain
20
Rep
810
Posts

Drives: 2010 E92 M3 DCT
Join Date: Sep 2009
Location: Boston->San Diego->Bahrain

iTrader: (0)

i've been getting check left brake lamp on and off for the last couple of weeks and the brake light is fine. I'm taking it to the dealership this friday to see whats wrong.
__________________
///M3 Mods: | Eisenmann Race Exhaust | Primary Cats Delete (TTP) | ESS Tune | 19" Advan RS | Eibach Springs | MS Air Filter | BMW Perf. Spoiler | BMW Perf. Splitters | Euro LCI Tail lights | Angel iBright v.3.0 | 20% Tint | Matte black Kidney Grills | CF Side Gills | Painted Reflectors | Black M3 emblem
Appreciate 0
      11-02-2010, 12:34 AM   #7
brandonwuwux3
Captain
United_States
22
Rep
703
Posts

Drives: Jet black E92 m3 DCT
Join Date: Jul 2010
Location: SOCAL 626

iTrader: (2)

my right brake lamp is like that too when i check everything is fine HAPPENS CONSTANTLY no matter what temperature
Appreciate 0
      11-02-2010, 01:05 PM   #8
mrkbbd
Lieutenant
United_States
4
Rep
483
Posts

Drives: e92 M3 DCT
Join Date: Oct 2009
Location: VA/FL

iTrader: (0)

Garage List
2008 Mercedes E63AMG  [0.00]
2009 M3  [0.00]
I think there are backup bulbs in the housing unit, so if there is a light out, you won't be able to notice
__________________
2006 e53 X5 4.8is (sold)
2009 e92 M3
2008 E63 AMG
Appreciate 0
      11-02-2010, 01:26 PM   #9
Hawk Lax
Second Lieutenant
Hawk Lax's Avatar
2
Rep
242
Posts

Drives: 2008 M3 AW Coupe
Join Date: Feb 2010
Location: L.I., N.Y.

iTrader: (0)

Its a loose bulb connection there is an updated housing and antivibration strip (piece of foam tape) installed takes 5 minutes and is $20 in parts to do it yourself. Or you can drop it off at the dealer and have them do it.
Appreciate 0
      11-02-2010, 02:13 PM   #10
SUB-ZERO
Lieutenant Colonel
SUB-ZERO's Avatar
26
Rep
1,562
Posts

Drives: 2008 997TT Arctic Silver
Join Date: Jul 2009
Location: VA

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by mrkbbd View Post
I think there are backup bulbs in the housing unit, so if there is a light out, you won't be able to notice
+1

I had the same issue but a visual inspection didn't show any burnt bulbs. Took it to the dealer and the had to replace a bulb.

-SZ
Appreciate 0
      11-02-2010, 03:23 PM   #11
Hawk Lax
Second Lieutenant
Hawk Lax's Avatar
2
Rep
242
Posts

Drives: 2008 M3 AW Coupe
Join Date: Feb 2010
Location: L.I., N.Y.

iTrader: (0)

Have your dealer look at BMW Service bulletin SI B 63 02 08
Appreciate 0
      11-02-2010, 03:30 PM   #12
OMID INC
Lieutenant Colonel
OMID INC's Avatar
33
Rep
1,565
Posts

Drives: E70 X5
Join Date: Feb 2010
Location: Chicago

iTrader: (6)

ive had it come and go a few times. replaced them once in my 2 years having the car.
Appreciate 0
      02-03-2011, 01:03 PM   #13
mot
Banned
United_States
11
Rep
941
Posts

Drives: e92 AW M3 6MT
Join Date: Oct 2010
Location: Bay Area, California

iTrader: (8)

Quote:
Originally Posted by Hawk Lax View Post
Its a loose bulb connection there is an updated housing and antivibration strip (piece of foam tape) installed takes 5 minutes and is $20 in parts to do it yourself. Or you can drop it off at the dealer and have them do it.
Quote:
Originally Posted by Hawk Lax View Post
Have your dealer look at BMW Service bulletin SI B 63 02 08
So this is the solution? I think I will take it in this weekend to get it fixed.
Appreciate 0
      02-03-2011, 01:13 PM   #14
Tim B.
Lieutenant
8
Rep
544
Posts

Drives: 2010 Jet Black E92 M3
Join Date: Dec 2009
Location: Baton Rouge, LA

iTrader: (0)

Wow, this is the first i'm hearing about it being a "known" problem, but i had it happen to me only ONCE. The warning light came on but when i looked at all my lights they were working properly. The light went off on its own later that day.....weird. I have about 15k miles on my car('10 E92) and it happened around 12k miles.
Appreciate 0
      02-03-2011, 01:17 PM   #15
Mahmood07
Captain
Mahmood07's Avatar
Bahrain
20
Rep
810
Posts

Drives: 2010 E92 M3 DCT
Join Date: Sep 2009
Location: Boston->San Diego->Bahrain

iTrader: (0)

Guys, I kept getting the warning and the light seemed fine. But you have to look really closely, because the brake light has 2 blubs. It's a bit hard to see, but I'm pretty sure one of them is burnt. I took it in, and they changed the bulb while the car was still in the lot, it took 10 seconds.
__________________
///M3 Mods: | Eisenmann Race Exhaust | Primary Cats Delete (TTP) | ESS Tune | 19" Advan RS | Eibach Springs | MS Air Filter | BMW Perf. Spoiler | BMW Perf. Splitters | Euro LCI Tail lights | Angel iBright v.3.0 | 20% Tint | Matte black Kidney Grills | CF Side Gills | Painted Reflectors | Black M3 emblem
Appreciate 0
      02-03-2011, 01:20 PM   #16
mot
Banned
United_States
11
Rep
941
Posts

Drives: e92 AW M3 6MT
Join Date: Oct 2010
Location: Bay Area, California

iTrader: (8)

Quote:
Originally Posted by Mahmood07 View Post
Guys, I kept getting the warning and the light seemed fine. But you have to look really closely, because the brake light has 2 blubs. It's a bit hard to see, but I'm pretty sure one of them is burnt. I took it in, and they changed the bulb while the car was still in the lot, it took 10 seconds.
The warning comes on but after a few taps on the brakes, it goes away. Weird...
Appreciate 0
      02-03-2011, 01:21 PM   #17
Tim B.
Lieutenant
8
Rep
544
Posts

Drives: 2010 Jet Black E92 M3
Join Date: Dec 2009
Location: Baton Rouge, LA

iTrader: (0)

Yeah, next time i go in for service(next month), i'll have them check it out. Thanks.

Quote:
Originally Posted by Mahmood07 View Post
Guys, I kept getting the warning and the light seemed fine. But you have to look really closely, because the brake light has 2 blubs. It's a bit hard to see, but I'm pretty sure one of them is burnt. I took it in, and they changed the bulb while the car was still in the lot, it took 10 seconds.
Appreciate 0
      02-03-2011, 01:31 PM   #18
C17MooseDriver
Captain
C17MooseDriver's Avatar
United_States
8
Rep
869
Posts

Drives: E92 AW M3 6MT
Join Date: Jul 2008
Location: San Antonio, TX

iTrader: (0)

Had the same problem with my right rear light. Dealer said theres a SIB and installed some anti vibration strips to both rear lights. Ironically, shortly after doing this my other light acted up also. After a few months now, no issues so it must have worked.
__________________
Appreciate 0
      02-03-2011, 02:31 PM   #19
KASM3
Second Lieutenant
9
Rep
261
Posts

Drives: 2011 M3
Join Date: Mar 2008
Location: NC

iTrader: (0)

Same here. The above SIB fixed the problem!
Appreciate 0
      02-03-2011, 06:43 PM   #20
ooowowizstev
Brigadier General
64
Rep
4,333
Posts

Drives: '08 E92 M3
Join Date: Jul 2008
Location: Los Angeles, Irvine

iTrader: (4)

Garage List
2008 BMW E92 M3  [5.00]
I get it as well, seems to be a very common problem. I wouldn't worry about it though.
__________________
'08 E92 ///M3 - AW/BLK/CF, M-DCT, 19's
H&R, Vorsteiner, Eisenmann, BMC, BBS More to come...
Appreciate 0
      02-03-2011, 07:05 PM   #21
xchosun1x
FNG
xchosun1x's Avatar
United_States
51
Rep
2,148
Posts

Drives: JZB 2008 E92 M3 DCT
Join Date: Nov 2009
Location: Los Angeles

iTrader: (9)

Quote:
Originally Posted by ooowowizstev View Post
I get it as well, seems to be a very common problem. I wouldn't worry about it though.
same here...comes and goes...but has never been an actual malfunction where the light actually doesnt work.
Appreciate 0
      02-03-2011, 07:07 PM   #22
OMID INC
Lieutenant Colonel
OMID INC's Avatar
33
Rep
1,565
Posts

Drives: E70 X5
Join Date: Feb 2010
Location: Chicago

iTrader: (6)

i get it all the time. i ignore it and seems fine. if you feel like a car wash though, take it into the dealer.
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 03:16 PM.




m3post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST