BMW M3 Forum (E90 E92)

BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read


Go Back   M3Post - BMW M3 Forum > E90/E92 M3 Technical Topics > Wheels + Tires Sponsored by The Tire Rack
  TireRack

KEEP M3POST ALIVE BY DOING YOUR TIRERACK SHOPPING FROM THIS BANNER LINK!
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      02-20-2010, 05:38 PM   #1
335 S
Vile and Depraved
335 S's Avatar
12
Rep
368
Posts

Drives: 2011 E93 M3
Join Date: Apr 2008
Location: Catatonic State

iTrader: (0)

HRE Mount TPM Malfunction

Couldn't wait for the snow to melt. Mounted my P40/PS2s today and tried to reset the TPMS. Got a malfunction notice. Is there another method? I was told new sensors were on the wheel/tire package. I have no clue where the sensors reside, but I assume they are part of the stem assembly.

Thanks.
Attached Images
 
Appreciate 0
      02-20-2010, 06:01 PM   #2
GOLFFRR
BimmerPost Supporting Vendor
GOLFFRR's Avatar
660
Rep
18,933
Posts


Drives: Golf Cart
Join Date: Mar 2009
Location: Solvang, CA/Camarillo, CA

iTrader: (4)

looks good
__________________

BEFORE YOU BUY YOUR NEXT BMW, EMAIL US FIRST WE CAN HOOK YOU UP!
Need a quote or assistance from David? GO HERE-->bmwdavid@icloud.com or 202-262-2900
Having trouble getting a hold of David? PM me.Im available everyday till 645pm!!
Appreciate 0
      02-20-2010, 07:47 PM   #3
SpencerM3
Sauce
SpencerM3's Avatar
United_States
30
Rep
2,025
Posts

Drives: 2009 SSII E90 M3
Join Date: Jun 2006
Location: Los Angeles

iTrader: (1)

I had the exact same thing after I installed my HRE/PS2's, but after driving for about 1 mile it went away and hasn't come back. think the car just needed to "re-calibrate" the new wheels/tires.
__________________
2009 E90 M3 | Silverstone II | Black Novillo | HRE P40's | Akrapovic Exhaust | Eibach Pro Kit | Jet Black Kidney Grilles | SSII Side Reflectors | SSII Side Gills | LUX H8 Angel Eyes | Macht Schnell Filter | Tecnocraft Envy Charge Pipe

"M3 drivers have no friends." - Jeremy Clarkson
Appreciate 0
      02-20-2010, 11:55 PM   #4
rzm3
Moderator
rzm3's Avatar
241
Rep
4,605
Posts

Drives: E92 M3
Join Date: Aug 2007
Location: USA

iTrader: (14)

So were you actually able to actually reset TPMS in I-Drive? If not what problem did you encounter?

If the correct type is installed, there should be no problem at all after resetting.
__________________
E92 M3 DCT
Appreciate 0
      02-21-2010, 11:39 AM   #5
335 S
Vile and Depraved
335 S's Avatar
12
Rep
368
Posts

Drives: 2011 E93 M3
Join Date: Apr 2008
Location: Catatonic State

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by rldzhao View Post
So were you actually able to actually reset TPMS in I-Drive? If not what problem did you encounter?
Mounted the wheels, then went into iDrive to reset the TPM, drove about a mile while the ABS looked for the sensors, then got the TPM Malfunction reading on the iDrive.
Appreciate 0
      02-24-2010, 10:42 PM   #6
OMID INC
Lieutenant Colonel
OMID INC's Avatar
34
Rep
1,565
Posts

Drives: E70 X5
Join Date: Feb 2010
Location: Chicago

iTrader: (6)

has this issue gone away?
Appreciate 0
      02-24-2010, 11:25 PM   #7
rzm3
Moderator
rzm3's Avatar
241
Rep
4,605
Posts

Drives: E92 M3
Join Date: Aug 2007
Location: USA

iTrader: (14)

What year M3 is this? 2010+ have different TPMS vs previous years.
__________________
E92 M3 DCT
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 01:48 PM.




m3post
m3post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2015, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST