BMW M3 Forum (E90 E92)

BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read


Go Back   M3Post - BMW M3 Forum > M3 (E90 / E92 / E93) > Regional Forums > USA - California
 
Evolve Automotive
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      02-20-2009, 11:25 PM   #1
guardodoc
Second Lieutenant
 
guardodoc's Avatar
 
Drives: 09 M3 e92TiAg, 2009 335i e92
Join Date: May 2007
Location: San Clemente

Posts: 242
iTrader: (0)

Noise from DCT ?

I have a rattle noise that sounds like it's from my transmission at idle. (like at a stop light). It goes away when it goes into gear. Seems to be there in all drive modes. Anyone with a DCT have this ? Dealer at 1200 mile service called it normal. But it doesn't sound normal to me.
If anyone is near San Clemente, if you'd be willing to listen to it for me I'd much appreciate it.
guardodoc is offline   United_States
0
Reply With Quote
      11-09-2009, 04:30 AM   #2
sehrgut
Major
 
sehrgut's Avatar
 
Drives: emthree
Join Date: Oct 2009
Location: socal

Posts: 1,033
iTrader: (1)

Thats weird, did the noice ever go away?
sehrgut is offline  
0
Reply With Quote
      11-09-2009, 06:05 AM   #3
bobbyd1961
Banned
 
Drives: 2009 M3 sedan LeMans Blue
Join Date: Jun 2009
Location: new jersey

Posts: 2,411
iTrader: (0)

never experienced that. doesnt sound right
bobbyd1961 is offline  
0
Reply With Quote
      11-09-2009, 01:32 PM   #4
guardodoc
Second Lieutenant
 
guardodoc's Avatar
 
Drives: 09 M3 e92TiAg, 2009 335i e92
Join Date: May 2007
Location: San Clemente

Posts: 242
iTrader: (0)

Noise at idle

It's still there. I just mention it every time I go to the dealer, so it's documented. I also have, during warmup, a stumble at low speed, low RPM in D1 and D2
My best guess is the clutch. Sounds like an old fashioned manual when the throwout bearing was failing.
I'm waiting for the ISTA/P version that fixes the lag before I ask for a reprogram.
I would have got a manual if my left knee wasn't part of that transmission.
guardodoc is offline   United_States
0
Reply With Quote
      11-14-2009, 02:37 AM   #5
skdoosh
Private
 
Drives: 09 m3 coupe dct
Join Date: Jan 2009
Location: so cal

Posts: 79
iTrader: (0)

i remember this happening once to me when i first got the car driving in D mode.

Does it happen when you use the car is s mode, i drive 99% of the time is S and never experienced that, and since i started using S mode i dont ever get the lag, and i drive in s3 80% and s5 on my m settings.
__________________

The car is mine......The house, not yet. oaky not ever!
skdoosh is offline  
0
Reply With Quote
      11-14-2009, 02:55 AM   #6
powertrip
Scared money don't make money.
 
powertrip's Avatar
 
Drives: 2009 E92 M3 DCT
Join Date: Apr 2009
Location: Irvine, CA

Posts: 1,458
iTrader: (3)

Garage List
2009 E92 M3  [0.00]
Think this happened to another board member...think it might have been GT3 Tim.
__________________
2009 E92 M3/DCT/Alpine White/Fox Red/Carbon Leather
OE Tuned 402 whp & 303 wtq/Gintani X-pipe/MXP Axle Back/Rogue Pulley/AFE Stage 2/Cosmetics By IND & EAS
HUGE THANKS: Gintani, OE Tuning, and EAS
powertrip is offline  
0
Reply With Quote
      11-14-2009, 10:02 PM   #7
guardodoc
Second Lieutenant
 
guardodoc's Avatar
 
Drives: 09 M3 e92TiAg, 2009 335i e92
Join Date: May 2007
Location: San Clemente

Posts: 242
iTrader: (0)

transmission ? noise at idle

Quote:
Originally Posted by powertrip View Post
Think this happened to another board member...think it might have been GT3 Tim.
Thanks

I'll check when I get back. I've been told it's from the "lightweight flywheel"
guardodoc is offline   United_States
0
Reply With Quote
      11-19-2009, 04:19 PM   #8
sehrgut
Major
 
sehrgut's Avatar
 
Drives: emthree
Join Date: Oct 2009
Location: socal

Posts: 1,033
iTrader: (1)

Just noticed something rattling to mine as well last night when I pulled it in to my garage. Sounds like a vibrating heatshield or something?
But I don't know, really do hope its nothing worth fixing or that it'll go away by itself after some more driving.
sehrgut is offline  
0
Reply With Quote
      11-24-2009, 08:10 AM   #9
Sadd
Private First Class
 
Drives: M3
Join Date: Jun 2008
Location: Washington DC, Arlington VA

Posts: 110
iTrader: (1)

no worries guys, it will go away by itself. I head to the same problem before, it was really annoying, went to the dealership 3 times, but there was nothing to do about it.just forget about it, it will disapear
Sadd is offline   United_States
0
Reply With Quote
      11-28-2009, 07:50 AM   #10
sehrgut
Major
 
sehrgut's Avatar
 
Drives: emthree
Join Date: Oct 2009
Location: socal

Posts: 1,033
iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by Sadd View Post
no worries guys, it will go away by itself. I head to the same problem before, it was really annoying, went to the dealership 3 times, but there was nothing to do about it.just forget about it, it will disapear
Thanks, good to know .
Hey btw, what are you doing here in cali threads?
sehrgut is offline  
0
Reply With Quote
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 11:27 PM.




m3post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST