BMW M3 Forum (E90 E92)

BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read


Go Back   M3Post - BMW M3 Forum > M3 (E90 / E92 / E93) > Regional Forums > USA - California
 
ESS Tuning
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      01-21-2009, 07:44 PM   #1
LateBraking
Brigadier General
 
LateBraking's Avatar
 
Drives: Reliable Cars
Join Date: Sep 2008
Location: Pacific Standard Time

Posts: 3,878
iTrader: (27)

I knew something was wrong...

Like my title says, I knew something was wrong....I've taken the car to 4 dealerships now, and everyone told me "no, nothing's wrong." (South Bay lied to me about the work done on my vehicle, and Crevier refused to even check my oil levels for me) Finally, at Pacific BMW in Glendale, they put more oil in my transmission (turns out South Bay didn't put in enough during break-in service, they mentioned it before even I did!) and things felt better. But I had this nagging sensation that, although things were better, things weren't 100% peachy.

So, I was driving local roads at "my" usual pace (I baby my car, I'm sure some people here know), dropped it into second gear, and shit just hit the fan.

First these two...





Then...



Then again...



And again...



Ending with the DSC one AGAIN, but with a newly lit dashboard...



My car doesn't even have 5,000 miles on it yet....
LateBraking is offline   United_States
0
Reply With Quote
      01-21-2009, 08:41 PM   #2
Mrbojangles
Lieutenant
 
Mrbojangles's Avatar
 
Drives: BMW M3- Melbourne RED-
Join Date: Feb 2007
Location: LA... The Valley

Posts: 559
iTrader: (0)

Send a message via AIM to Mrbojangles
Oh Man, that sucks. It could be a lemon. Good luck with your situation
Mrbojangles is offline   United_States
0
Reply With Quote
      01-21-2009, 10:10 PM   #3
MFreedom
Enlisted Member
 
Drives: 2008 M3 E92
Join Date: Mar 2008
Location: Southern California

Posts: 36
iTrader: (0)

A few "quick fix" ideas... I know it sounds primitive, but sometimes it works:
Put the car on stands:

1.) Disconnect Ground terminal on battery for 5+ minutes
2.) Check for loose sensor connections under the car including :
Traction Control Sensor (each wheel has its own)
-I have had these come loose after hitting a nasty pot hole (not in the M though)
3.) Check for loose O2 sensors in the various locations on the exhaust system (for the emission warnings)

I don't claim to be a mechanic or anything, but I know that often these "major" problems are solved by some insignificant oversight.

Good luck!
__________________
"Genius is the power to see ten things, where the ordinary man sees one." -Ezra Pound
MFreedom is offline  
0
Reply With Quote
      01-21-2009, 10:43 PM   #4
LateBraking
Brigadier General
 
LateBraking's Avatar
 
Drives: Reliable Cars
Join Date: Sep 2008
Location: Pacific Standard Time

Posts: 3,878
iTrader: (27)

All good suggestions, but I wouldn't think the sensors would be the cause. I was on a perfectly level surface when this happened. I'm also not quite sure I get how a sensor explains how the power keeps randomly crapping out AND coming on hard, and how the car keeps wanting to stall. Guess it could be the car throwing its ECU false readings, but still...

As for the battery disconnect, I guess I could give that one a go, once I get back to my car. Not too hard to do. Unfortunately, I'm driving a Lexus SUV far away from my BMW at the moment.
LateBraking is offline   United_States
0
Reply With Quote
      01-21-2009, 11:52 PM   #5
SupremeDTM
MEISTERWATCHES.COM
 
SupremeDTM's Avatar
 
Drives: SG E92 M3
Join Date: Jun 2008
Location: Socal

Posts: 261
iTrader: (0)

does your car still run? i had the same messages on idrive as well, my motor is completely blown.
__________________
| SG E92 M3 | CF Roof | Fox Red Extended | BBS LM / BBS LM-R | H&R | 3D Design | Fabspeed | RPI | ACS | DTM Autobody |
MEISTERWATCHES.COM
SupremeDTM is offline   Philippines
0
Reply With Quote
      01-22-2009, 12:46 AM   #6
tooshay
First Lieutenant
 
tooshay's Avatar
 
Drives: e92
Join Date: Dec 2007
Location: So Cal

Posts: 333
iTrader: (5)

Send a message via AIM to tooshay
just sue southbay bmw and get an 09 m3 brian. after you get the new '09, don't ever go back to them.
__________________
e92 with some ///M3 stuff
tooshay is offline   United_States
0
Reply With Quote
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 09:49 PM.




m3post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST