BMW M3 Forum (E90 E92)

BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read


Go Back   M3Post - BMW M3 Forum > M3 (E90 / E92 / E93) > General M3 Forum (E90 + E92 + E93)
 
European Auto Source
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      09-04-2008, 11:23 PM   #1
borakna
New Member
1

 
Drives: M3 e92 Coupe jet black
Join Date: Sep 2008
Location: LA California


Posts: 20
iTrader: (0)

shifting from first to second

i just got my car and thats the first car that i buy that is stick shift, i was wondering about my gear that in 2nd its really stiff! is that normal ?
Appreciate 0
      09-04-2008, 11:45 PM   #2
sayemthree
Brigadier General
284

 
sayemthree's Avatar
 
Drives: bmw
Join Date: Aug 2007
Location: usa


Posts: 4,845
iTrader: (0)

like notchy going into 2nd?
Appreciate 0
      09-04-2008, 11:49 PM   #3
borakna
New Member
1

 
Drives: M3 e92 Coupe jet black
Join Date: Sep 2008
Location: LA California


Posts: 20
iTrader: (0)

ya u can say that and sumtimes it have to put a lot of effort to put it in 2nd gear the saftey gets in the way
Appreciate 0
      09-04-2008, 11:50 PM   #4
keester
New Member
1

 
Drives: 2008 BMW M3 jet black
Join Date: Jul 2008
Location: Vancouver


Posts: 13
iTrader: (0)

I got mine last month and found the same thing.

But, it's much better after the 2000km run in service. Not just 1-2 but other gears as well.
Appreciate 0
      09-05-2008, 12:01 AM   #5
borakna
New Member
1

 
Drives: M3 e92 Coupe jet black
Join Date: Sep 2008
Location: LA California


Posts: 20
iTrader: (0)

ok thanx man
Appreciate 0
      09-05-2008, 12:02 AM   #6
borakna
New Member
1

 
Drives: M3 e92 Coupe jet black
Join Date: Sep 2008
Location: LA California


Posts: 20
iTrader: (0)

do u have any thing on ur car ?
Appreciate 0
      09-05-2008, 12:02 AM   #7
ismelllikepoop
First Lieutenant
8

 
Drives: m3
Join Date: May 2008
Location: pooptown


Posts: 325
iTrader: (1)

yeah mine got a lot smoother after the 1200mi service, but yeah sometimes the shifter refuses to go into gear so i just retry and it goes fine. dunno why that is, never experienced that on other cars i've driven
Appreciate 0
      09-05-2008, 12:04 AM   #8
borakna
New Member
1

 
Drives: M3 e92 Coupe jet black
Join Date: Sep 2008
Location: LA California


Posts: 20
iTrader: (0)

have u installed any mods on ur car yet ?
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 04:07 PM.




m3post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST