BMW M3 Forum (E90 E92)

BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read


Go Back   M3Post - BMW M3 Forum > E90/E92 M3 Technical Topics > Coding / ConnectedDrive / Audio-Video / Electronics / Bluetooth / I-Drive & Nav
 
INDustry distribution
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      04-21-2008, 09:32 PM   #1
yahtzee
El Capitan
 
yahtzee's Avatar
 
Drives: fast
Join Date: Sep 2007
Location: Virginia

Posts: 660
iTrader: (1)

Strange Sirius behavior or broken unit?

I can see all of my channels on SAT but only when going through the category view. If I switch to "All channels" there is nothing listed. Sirius flashed me new signals about 5 times today with no luck. Told me pretty much immediately that the unit was defective. How can I get all channels through category mode but not see any channels through all channels mode? I'd rather not head back to dealer unless I have to. Suggestions?
yahtzee is offline   United_States
0
Reply With Quote
      04-22-2008, 09:54 AM   #2
zieglerc
Private First Class
 
zieglerc's Avatar
 
Drives: 2008 E92 M3
Join Date: Oct 2006
Location: Chicago, IL

Posts: 183
iTrader: (0)

Yeah, that's really weird, and it's something I'd have assumed a new activation signal from Sirius would've solved. Good news is, a replacement unit is pretty much plug-and-play and odds are good the dealer has them in stock since they should be the same across the E90 line.
zieglerc is offline  
0
Reply With Quote
      04-22-2008, 10:09 AM   #3
yahtzee
El Capitan
 
yahtzee's Avatar
 
Drives: fast
Join Date: Sep 2007
Location: Virginia

Posts: 660
iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by zieglerc View Post
Yeah, that's really weird, and it's something I'd have assumed a new activation signal from Sirius would've solved. Good news is, a replacement unit is pretty much plug-and-play and odds are good the dealer has them in stock since they should be the same across the E90 line.
Is it really pretty easy to get to and swap out assuming they have one in stock?
yahtzee is offline   United_States
0
Reply With Quote
      04-22-2008, 10:31 AM   #4
zieglerc
Private First Class
 
zieglerc's Avatar
 
Drives: 2008 E92 M3
Join Date: Oct 2006
Location: Chicago, IL

Posts: 183
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by yahtzee View Post
Is it really pretty easy to get to and swap out assuming they have one in stock?
Should be. IIRC, it sits in the compartment on the left side of the trunk.
zieglerc is offline  
0
Reply With Quote
      04-26-2008, 12:37 PM   #5
yahtzee
El Capitan
 
yahtzee's Avatar
 
Drives: fast
Join Date: Sep 2007
Location: Virginia

Posts: 660
iTrader: (1)

It sat at the dealership all day yesterday and they wouldnt just replace it. Worked with BMWNA and opened up a PUMA case on it....took my unit and put it into another car and it worked fine but I cant believe BMWNA didnt suggest a replacement....Now I have to take it back once again.
yahtzee is offline   United_States
0
Reply With Quote
      04-26-2008, 02:05 PM   #6
dangoma
Your Mom
 
Drives: 2008 M3
Join Date: Mar 2008
Location: Danville, CA

Posts: 234
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by yahtzee View Post
It sat at the dealership all day yesterday and they wouldnt just replace it. Worked with BMWNA and opened up a PUMA case on it....took my unit and put it into another car and it worked fine but I cant believe BMWNA didnt suggest a replacement....Now I have to take it back once again.
If they took your unit into another car and it worked fine, probably there is something deeper in the car thats wrong...
I don't think simply replacing it would work...
Having said that, I am surprised they did not just take a new unit and test it in your car for testing sake rather than going through the hassle of trying it on another car...
Keep us posted on what happens.
dangoma is offline   United_States
0
Reply With Quote
      05-22-2008, 08:26 PM   #7
yahtzee
El Capitan
 
yahtzee's Avatar
 
Drives: fast
Join Date: Sep 2007
Location: Virginia

Posts: 660
iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by dangoma View Post
If they took your unit into another car and it worked fine, probably there is something deeper in the car thats wrong...
I don't think simply replacing it would work...
Having said that, I am surprised they did not just take a new unit and test it in your car for testing sake rather than going through the hassle of trying it on another car...
Keep us posted on what happens.

Sat at the dealership today for 2 hours in the morning and another 3 in the afternoon (luckily I work remote so pretty much anywhere is my office). The $4500 control unit part came in from Germany.....granted, it isnt drive train effecting but this it's still not right.....SA comes to me at 5:15 and says, "that still didnt fix it". WTF? Three separate times in the shop for a total of approx 10 days without my car since I bought it.

BMWNA - are you listening?
Attached Images
 
yahtzee is offline   United_States
0
Reply With Quote
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 04:28 PM.




m3post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST