BMW M3 Forum (E90 E92)

BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read


Go Back   M3Post - BMW M3 Forum > E90/E92 M3 Technical Topics > Coding / ConnectedDrive / Audio-Video / Electronics / Bluetooth / I-Drive & Nav
 
INDustry distribution
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      07-14-2017, 12:54 AM   #45
///Mobbin
Lieutenant Colonel
///Mobbin's Avatar
401
Rep
1,836
Posts

Drives: ZCP e92 M3
Join Date: Jul 2011
Location: Houston

iTrader: (1)

Anyone know how to get past this error?
Attached Images
 
__________________
Appreciate 0
      07-14-2017, 09:23 AM   #46
///Mobbin
Lieutenant Colonel
///Mobbin's Avatar
401
Rep
1,836
Posts

Drives: ZCP e92 M3
Join Date: Jul 2011
Location: Houston

iTrader: (1)

Got it sorted! Just needed to update the files in: C:\EC-APPS\NFS\DATA\GDATEN
With those that came with the updated daten files.

Thanks all for the helpful instructions!
__________________
Appreciate 0
      08-23-2017, 09:09 PM   #47
KawBoy
Lieutenant
United_States
53
Rep
420
Posts

Drives: M
Join Date: May 2012
Location: SE FL

iTrader: (2)

///Mobbin

Is your TCU P/N 7844978?
Appreciate 0
      08-24-2017, 07:51 AM   #48
///Mobbin
Lieutenant Colonel
///Mobbin's Avatar
401
Rep
1,836
Posts

Drives: ZCP e92 M3
Join Date: Jul 2011
Location: Houston

iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by KawBoy
///Mobbin

Is your TCU P/N 7844978?
Not sure but I can check this weekend and let you know.
__________________
Appreciate 0
      08-24-2017, 11:29 AM   #49
KawBoy
Lieutenant
United_States
53
Rep
420
Posts

Drives: M
Join Date: May 2012
Location: SE FL

iTrader: (2)

Quote:
Originally Posted by ///Mobbin View Post
Not sure but I can check this weekend and let you know.
Much appreciated.
Appreciate 0
      11-27-2017, 02:33 AM   #50
ato///M3
Enlisted Member
United_States
8
Rep
43
Posts

Drives: E46 M3 ZCP & E90 M3 ZCP
Join Date: Oct 2016
Location: SoCal

iTrader: (0)

im missing the 00GS40.IPO file, anyone have it?
Appreciate 0
      11-27-2017, 05:38 PM   #51
Scrippy
Lord Scrip
Scrippy's Avatar
United_States
202
Rep
1,314
Posts

Drives: 2011 M3 Coupe
Join Date: Jan 2012
Location: LA,Ca

iTrader: (0)

Garage List
2007 BMW 335i  [0.00]
Quote:
Originally Posted by ///Mobbin View Post
Got it sorted! Just needed to update the files in: C:\EC-APPS\NFS\DATA\GDATEN
With those that came with the updated daten files.

Thanks all for the helpful instructions!
Lol, 1 day and angry? People are scared of the trans flashes round these parts bud. I woulda helped but I haven't messed with my own. I have flashed and coded every other ecu but the trans. It's a costly fuckup unlike the other ecu's.
__________________
Love it, clean it, maintain it and drive it like you stole it!
Appreciate 0
      11-27-2017, 10:54 PM   #52
///Mobbin
Lieutenant Colonel
///Mobbin's Avatar
401
Rep
1,836
Posts

Drives: ZCP e92 M3
Join Date: Jul 2011
Location: Houston

iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by Scrippy View Post
Quote:
Originally Posted by ///Mobbin View Post
Got it sorted! Just needed to update the files in: C:\EC-APPS\NFS\DATA\GDATEN
With those that came with the updated daten files.

Thanks all for the helpful instructions!
Lol, 1 day and angry? People are scared of the trans flashes round these parts bud. I woulda helped but I haven't messed with my own. I have flashed and coded every other ecu but the trans. It's a costly fuckup unlike the other ecu's.
That may have come across poorly but I genuinely meant the thanks!! Instructions earlier in the thread were spot on.

FWIW I have been running this tune on the street in D2-D4 and S4-S5 with no issues. I also just ran S6 at COTA for 3 days straight over 12 sessions and had no issues at all. This is with the stock DCT cooler as well.

Thanks again for contributions here folks, very happy with this transmission tune.
__________________
Appreciate 1
      01-08-2018, 12:11 PM   #53
///M248
Registered
1
Rep
2
Posts

Drives: 2009 E93 M3 - Jerez / Camel
Join Date: Jan 2018
Location: Royal Oak, MI

iTrader: (0)

<--- New guy here.

Just flashed my DCT with 7845773. Checked my GS40 part number beforehand and 7845773 was the correct one for me.

The first time I flashed it failed out with an error message. I believe the issue was the order in which I selected the prompts when flashing. The second go around I selected the ECU, then the ZUSB, then clicked F8 (Done), then F3 (program). I also disabled UIF writes.

I cant stress enough how important it is to check your TCU part number for compatibility with the ZB you're attempting to flash.

Also in case you don't know better, you need to setup your cable and WINKFP properly before attempting this. Default settings are NOT ok.

I made a not so helpful video of my flashing process. This doesnt show the whole process, just what happens once you've started the flash. This might be useful for what to except.

Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -4. The time now is 12:25 AM.




m3post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST