BMW M3 Forum (E90 E92)

BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read


Go Back   M3Post - BMW M3 Forum > M3 (E90 / E92 / E93) > Regional Forums > UK
 
ESS Tuning
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      06-21-2011, 01:50 PM   #1
cosmicm3
New Member
 
Drives: M3 E92 Alpine White
Join Date: Jun 2011
Location: Essex, England

Posts: 6
iTrader: (0)

USB Issue - worked now not working?!

Hi,

I have just picked up my M3 E92!!! Firstly, I just want to say, probably best first impressions of a car I've ever had. Currently very very happy with my decision to join the M3 world.

I picked her up and took my USB Key with all my music loaded on. Plugged it in to my USB socket... and it played!! sounded brilliant on the BMW Individual system. I drove it home and switched off the engine.

I came back to the car, turned it on and all of a sudded, USB Device is not Supported!?!

I have tried various other sticks and none of them work now, nor my hard drive and nor the originally USB that worked from the start?!

Has anyone had this issue? Is there a work around? I am more perplexed to the fact that it worked for an entire journey and worked properly.

Any help would be much appreciated!!

Thanks.

Cosmic
cosmicm3 is offline  
0
Reply With Quote
      06-21-2011, 03:30 PM   #2
Ant Man
Major
 
Drives: E92 M3 Jerez black / Fox red
Join Date: Jun 2008
Location: East Anglia

Posts: 1,040
iTrader: (1)

Take it to your local dealer as under warranty?
Ant Man is offline   England
0
Reply With Quote
      06-21-2011, 06:40 PM   #3
cosmicm3
New Member
 
Drives: M3 E92 Alpine White
Join Date: Jun 2011
Location: Essex, England

Posts: 6
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Ant Man View Post
Take it to your local dealer as under warranty?
Looks like I will be doing this.... can't figure it out myself!

Thanks

C
cosmicm3 is offline  
0
Reply With Quote
      06-22-2011, 01:58 AM   #4
Donbona
Lieutenant Colonel
 
Donbona's Avatar
 
Drives: E93 M3 DCT 2008
Join Date: May 2009
Location: London UK

Posts: 1,668
iTrader: (0)

Take the stick out before you start the car..... then start the car.. wait a little bit for the idrive to load.... plug the stick back in and give it a few secs and see if it works that way.
__________________
M3 E93 DCT, Space Grey,BC HB29 Forged Deep Concave Wheels, Ericsson Amuse F/R Bumper, Evolve Full Exhaust System, INTRAX Coilovers, STOPTECH BBK, Performance Steering Wheel,Custom Red/Black Leather Seats,///M3 ||Bimmerpost M3 Car Of The Month May - 2010SOLD
2010 R35 GTR
Donbona is offline   United Kingdom
0
Reply With Quote
      06-22-2011, 06:06 AM   #5
rjs
Major
 
rjs's Avatar
 
Drives: E93 M3
Join Date: Oct 2006
Location: UK (West Mids)

Posts: 1,281
iTrader: (0)

Garage List
'09 M3 (e93)  [5.00]
Sounds like it's fecked

I leave mine in all the time & if I turn the engine off & on it just carries on.
__________________

E93 M3
| Azurite Black | Extended Bamboo Leather | Piano Black Trim | 19" 220M Wheels | Shadowline Trim | Edition Grills
M DCT | HDD iDrive | EDC | Bluetooth | Front & Rear PDC | Heated Seats | DAB Radio | Hi-Fi Speakers | USB Audio | SmartTOP
rjs is offline   England
0
Reply With Quote
      06-22-2011, 07:55 AM   #6
cosmicm3
New Member
 
Drives: M3 E92 Alpine White
Join Date: Jun 2011
Location: Essex, England

Posts: 6
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Donbona View Post
Take the stick out before you start the car..... then start the car.. wait a little bit for the idrive to load.... plug the stick back in and give it a few secs and see if it works that way.
.... it didn't work


Quote:
Originally Posted by rjs View Post
Sounds like it's fecked

I leave mine in all the time & if I turn the engine off & on it just carries on.
Looks like I am going to have take it back to the dealer.... Also the Passenger Airbag Deactivated light is on also!
cosmicm3 is offline  
0
Reply With Quote
      06-23-2011, 01:53 PM   #7
cosmicm3
New Member
 
Drives: M3 E92 Alpine White
Join Date: Jun 2011
Location: Essex, England

Posts: 6
iTrader: (0)

I am not sure what the issue is. I am going to take it back to BMW but it seems like an intermittent fault. I have a 32gb stick... sometimes it works, others it doesn't. I have tried a smaller capacity stick with the same results. Its as if it doesn't power the USB stick up properly.

Not sure what the dealers are going to do but replace the usb port..... annoying to say the least. Any ideas on if its a capacity issue?

Thanks again guys.
cosmicm3 is offline  
0
Reply With Quote
      06-23-2011, 03:52 PM   #8
SenorFunkyPants
Colonel
 
SenorFunkyPants's Avatar
 
Drives: E92 DCT M3
Join Date: Mar 2009
Location: UK

Posts: 2,527
iTrader: (0)

A couple of things:
The power output of the armrest USB port is 500ma...so some portable HDDs won't work.
You must not use both USB ports at the same time.
The contents of a big capacity stick can take a long time to appear on the idrive screen as it take a while to catalogue the contents.
SenorFunkyPants is offline   United Kingdom
0
Reply With Quote
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 02:59 PM.




m3post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST