BMW M3 Forum (E90 E92)

BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read


Go Back   M3Post - BMW M3 Forum > BIMMERPOST Universal Forums > Off-Topic Discussions Board
 
Steve Thomas BMW
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      06-03-2011, 01:10 AM   #23
just4kickz
boku no namae ha...
 
Drives: 2006 BS 330i
Join Date: Feb 2006
Location: S. Bay Area, CA + Newark, NJ + ChiCity + True Blue

Posts: 11,037
iTrader: (11)

Garage List
2006 E90 330i  [0.00]
lol if its motherboard failure... time to get a new computarrr! good thing computers are hella cheap these days
__________________
looking for a PreLCI Black Sapphire e90 front bumper without license plate holes

"Akimbo shotguns. Broken wrists anyone? And don't give me that 'it's just a game' bull****. Where the **** are my akimbo interventions then?! One scope on each eye mother****er!!"
just4kickz is offline   United_States
0
Reply With Quote
      06-03-2011, 01:13 AM   #24
just4kickz
boku no namae ha...
 
Drives: 2006 BS 330i
Join Date: Feb 2006
Location: S. Bay Area, CA + Newark, NJ + ChiCity + True Blue

Posts: 11,037
iTrader: (11)

Garage List
2006 E90 330i  [0.00]
Quote:
Originally Posted by MadDog View Post
Nope. Some computers need pairs of RAM to work.
i've never come across that... might need a lot of ram to get into windows, but definitely not to get to bios
__________________
looking for a PreLCI Black Sapphire e90 front bumper without license plate holes

"Akimbo shotguns. Broken wrists anyone? And don't give me that 'it's just a game' bull****. Where the **** are my akimbo interventions then?! One scope on each eye mother****er!!"
just4kickz is offline   United_States
0
Reply With Quote
      06-03-2011, 01:39 AM   #25
WWONG
Banned
 
Drives: 2012 BMW X5 xDrive35d
Join Date: May 2010
Location: Houston, TX

Posts: 1,833
iTrader: (14)

Quote:
Originally Posted by just4kickz View Post
i've never come across that... might need a lot of ram to get into windows, but definitely not to get to bios
RDRAM. Such a bad tech that empty slots required filler 0MB DIMMs.
WWONG is offline   United_States
0
Reply With Quote
      06-03-2011, 06:47 AM   #26
ABQ325i
Private First Class
 
ABQ325i's Avatar
 
Drives: 08 E60 535i + 06 E90 330i
Join Date: Apr 2010
Location: Albuquerque

Posts: 158
iTrader: (4)

Garage List
2008 535i  [0.00]
2006 330i  [0.00]
It doesn't have an onboard video output too? If it does you will have to remove the video card for that to work.

Would help if we knew make and model of computer. Try unplugging the video, hard drive, DVD Drive, PCI cards, anything plugged into USB other than KBM and minimal memory and start from the there and see what happens. If it boots to BIOS then start adding items until it stops again.

Other than RDRAM another computer which will not start without a pair of memory is the Apple G5 Power Mac, you even have to have them in the right slots.
ABQ325i is offline   United_States
0
Reply With Quote
      06-03-2011, 07:47 AM   #27
NYCGP
WTF are you looking at?
 
NYCGP's Avatar
 
Drives: Bandwagon
Join Date: Jan 2011
Location: Jungle

Posts: 1,578
iTrader: (0)

Did you try unplugging it for 15 seconds and turning it back on? ....













































__________________
"It is better to be hated for what you are than loved for what you are not."
-André Gide
NYCGP is offline  
0
Reply With Quote
      06-03-2011, 08:48 AM   #28
Never-Enough
Banned
 
Drives: 2007 335xi E90
Join Date: Feb 2011
Location: PA

Posts: 1,038
iTrader: (19)

Quote:
Originally Posted by ABQ325i View Post
It doesn't have an onboard video output too? If it does you will have to remove the video card for that to work.

Would help if we knew make and model of computer. Try unplugging the video, hard drive, DVD Drive, PCI cards, anything plugged into USB other than KBM and minimal memory and start from the there and see what happens. If it boots to BIOS then start adding items until it stops again.

Other than RDRAM another computer which will not start without a pair of memory is the Apple G5 Power Mac, you even have to have them in the right slots.
Yea, I'm going to unplug everything & see what happens tonight.
Never-Enough is offline   United_States
0
Reply With Quote
      06-03-2011, 09:22 AM   #29
solefald
Nigerian Prince
 
solefald's Avatar
 
Drives: '11 F25
Join Date: Apr 2008
Location: San Diego, CA

Posts: 2,170
iTrader: (2)

Garage List
'11 BMW F25  [0.00]
Is it a Dell? I've seen shit like that with Dells many times.
Pulling the power plug and letting it sit for 20-30 minutes completely unplugged usually cleared it up.
__________________
solefald is offline   Vatican City State
0
Reply With Quote
      06-03-2011, 09:27 AM   #30
import36
Burrito bowl connoisseur
 
import36's Avatar
 
Drives: E92 335i MT, E46 M3 SMG
Join Date: Feb 2008
Location: Seven Cities

Posts: 3,425
iTrader: (1)

Garage List
2008 BMW 335i Coupe  [4.50]
2005 BMW M3  [5.00]
Quote:
Originally Posted by WWONG View Post
RDRAM. Such a bad tech that empty slots required filler 0MB DIMMs.
bingo. i'm still running an old Dell that uses it.

my guess is RAM. my machine at work went down a few months ago with the same exact symptoms...we thought it was possibly a hard drive failure...but it ended up being the RAM.
__________________
Mods: Procede Rev3 9-10|AE Catless Dual Exhaust|AR Design Catless DPs|AMS FMIC|Stett Charge Pipe w/Tial BOV|Stett CAI|BMS OCC|BMS CDV|Volk TE37 SLs|KW V2 Coilovers|Cusco OS Strut Brace|Macht Schnell Stud Conversion|Work RS-R Lugnuts|Gloss Black Roof|Matte Black Kidney Grills|UED Lower Bumper Grills|OEM Aero Lip and Painted Reflectors|M3 Sideskirts| VRS Decklid Aero Spoiler|Gloss Black Roof|M Peformance Alcantara Steering Wheel(blue)|OSS V2.0 LED Angel Eyes|8000k HID Fog Lights|8000k MTEC Xenons
import36 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      06-03-2011, 09:31 AM   #31
007MCoupe
Major
 
007MCoupe's Avatar
 
Drives: das Bierwagen
Join Date: Jun 2010
Location: the 'Ring

Posts: 1,442
iTrader: (4)

Garage List
2007 Z4 M Coupe  [0.00]
Here's a list of things you need to troubleshoot:

New Chain/lock combo
PSU
Motherboard
__________________
GoMiniGo///VB3///75mm wheel studs///Stubby///Aero bumper///GC front ARB///Pin pulled & Turner Camber Shims///Superflex FCAB///Powerflex RTAB///RE shock mounts///ECS 2-pc front rotors///Akebono pads///CSL headers///DKF catless Section 1///AKG Engine & Trans Mounts///SS brake lines///RPI scoop
007MCoupe is offline  
0
Reply With Quote
      06-03-2011, 09:45 AM   #32
chinoxs203
Major
 
chinoxs203's Avatar
 
Drives: 08 E92 335xi AW
Join Date: Oct 2007
Location: CT

Posts: 1,352
iTrader: (7)

have your tried resetting the PRAM or changing the filter?
__________________

FOR SALE:
Dropbox - please
chinoxs203 is offline   United_States
0
Reply With Quote
Post Reply

Bookmarks

Tags
lol @ u experts

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 12:25 PM.




m3post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST