BMW M3 Forum (E90 E92)

BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read


Go Back   M3Post - BMW M3 Forum > M3 (E90 / E92 / E93) > General M3 Forum (E90 + E92 + E93)
 
Lux Angel Eyes
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      02-07-2011, 04:02 PM   #1
stega
Captain
8
Rep
666
Posts

 
Drives: 2011 M3 E93
Join Date: Nov 2010
Location: Boca Raton, FL

iTrader: (3)

Restraint system malfunction! err!

So yhea I am getting a message saying:
Restraint system malfunction!
Pass. restraint system.

I got it while wiring my v1 and disconnecting the battery.
When I plug in an OBDII reader I get no Fault codes. So I am assuming It just needs to be reset at the dealer???
Appreciate 0
      02-07-2011, 05:11 PM   #2
tom @ eas
BimmerPost Supporting Vendor
tom @ eas's Avatar
United_States
329
Rep
10,632
Posts


 
Drives: BMW
Join Date: Nov 2005
Location: Anaheim, CA

iTrader: (13)

Garage List
Quote:
Originally Posted by stega View Post
So yhea I am getting a message saying:
Restraint system malfunction!
Pass. restraint system.

I got it while wiring my v1 and disconnecting the battery.
When I plug in an OBDII reader I get no Fault codes. So I am assuming It just needs to be reset at the dealer???
What color wire was your V1 tapped into? You may have tapped into a bus line.

Either way, this is going to require a dealer visit to reset the warning.
__________________
Appreciate 0
      02-07-2011, 06:01 PM   #3
stega
Captain
8
Rep
666
Posts

 
Drives: 2011 M3 E93
Join Date: Nov 2010
Location: Boca Raton, FL

iTrader: (3)

Quote:
Originally Posted by tom @ eas View Post
What color wire was your V1 tapped into? You may have tapped into a bus line.

Either way, this is going to require a dealer visit to reset the warning.
I did a fuse tap so was not possible right? Already setup to see the dealer tomorrow morning.
Appreciate 0
      02-08-2011, 09:51 AM   #4
stega
Captain
8
Rep
666
Posts

 
Drives: 2011 M3 E93
Join Date: Nov 2010
Location: Boca Raton, FL

iTrader: (3)

Problem solved. When I disconnected my battery I loosened a connector. Yhea lame... But yay! its solved.
Appreciate 0
      02-08-2011, 02:54 PM   #5
mgx
Banned
Italy
5
Rep
230
Posts

 
Drives: 
Join Date: Dec 2010
Location: 

iTrader: (0)

thanks for coming back to tell us the solution
Appreciate 0
      02-08-2011, 04:01 PM   #6
elp_jc
Brigadier General
United_States
80
Rep
4,910
Posts

 
Drives: .
Join Date: May 2008
Location: .

iTrader: (0)

Was that it? I ask because I've read before that if you disconnect the battery (or install a new one), delaer needs to 'code' it again to remove warning lights. Thought that was crap, but would like to know for sure. Thx.
Appreciate 0
      02-08-2011, 04:18 PM   #7
stega
Captain
8
Rep
666
Posts

 
Drives: 2011 M3 E93
Join Date: Nov 2010
Location: Boca Raton, FL

iTrader: (3)

Quote:
Originally Posted by elp_jc View Post
Was that it? I ask because I've read before that if you disconnect the battery (or install a new one), delaer needs to 'code' it again to remove warning lights. Thought that was crap, but would like to know for sure. Thx.
They had to tighten / re-plug the connector and reset the error message about passenger restraint system. No coding or resetting as far as the battery itself was concerned.

I have heard if you replace the battery w/o coding it can explode? I forget but someone posted that exact problem/experience.
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 09:09 AM.




m3post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST