BMW M3 Forum (E90 E92)

BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read


Go Back   M3Post - BMW M3 Forum > E90/E92 M3 Technical Topics > Coding / ConnectedDrive / Audio-Video / Electronics / Bluetooth / I-Drive & Nav
 
BPM Sport
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      05-02-2010, 06:36 PM   #1
thegeneral101
Colonel
 
Drives: '13 M3 LRE,'13 750Li
Join Date: Nov 2006
Location: Miami/Michigan

Posts: 2,302
iTrader: (0)

premium sound brightness

Alright, so I have a 335i with the Logic 7 and recently got an M3 also with the premium sound. For some reason the premium sound sounds very bright....I must be either doing something wrong or the system is broke because the Logic 7 in my 335i sounds wayyyy better. Any help?

I have fiddled with the EQ settings and nothing seems to help.....
__________________
thegeneral101 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      05-02-2010, 06:46 PM   #2
blueman2
Private First Class
 
Drives: 2010 M3
Join Date: Apr 2010
Location: SF Bay Area

Posts: 160
iTrader: (0)

EQ Settings:
100 Hz: +0
200 Hz: +1
500 Hz: +5
1000 Hz: +3
2000 Hz: +8
5000 Hz: +5
10000 Hz: +5

Trebble: +0
Bass: +3

Courtesy of PencilGeek

See this thread post #42. I rate that thread one of THE most useful I have read on this forum. A MUST read for anyone with Enhanced Premium Sounds.
__________________
2010 M3 E92 Space Gray, Black Novillo
2MK,2MT,ZCW,ZPP,ZTP,302,5AC,4MZ,507,6FL,655,752,41 5,A52
blueman2 is offline  
0
Reply With Quote
      05-02-2010, 07:16 PM   #3
thegeneral101
Colonel
 
Drives: '13 M3 LRE,'13 750Li
Join Date: Nov 2006
Location: Miami/Michigan

Posts: 2,302
iTrader: (0)

thanks! i will give that a try right now and see if it helps...later tonight I'll read through the thread
__________________
thegeneral101 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      05-02-2010, 08:47 PM   #4
kmarei
Major General
 
kmarei's Avatar
 
Drives: 1988 E30 M3 Evo II
Join Date: Jul 2008
Location: Reston, VA

Posts: 6,480
iTrader: (33)

Garage List
Quote:
Originally Posted by blueman2 View Post
EQ Settings:
100 Hz: +0
200 Hz: +1
500 Hz: +5
1000 Hz: +3
2000 Hz: +8
5000 Hz: +5
10000 Hz: +5

Trebble: +0
Bass: +3

Courtesy of PencilGeek
Surely a boost at 5 and 10khz would make it brighter no?
kmarei is offline   Egypt
0
Reply With Quote
      05-02-2010, 09:14 PM   #5
ersin
Brigadier General
 
ersin's Avatar
 
Drives: 08 IB E92 M3
Join Date: Mar 2008
Location: Maryland

Posts: 4,067
iTrader: (1)

Blueman2 beat us all to it. The settings in that thread is supposed to be a starting point though. Try it and adjust from there. Maybe the boost at 5 and 10k is too bright. However, I'd give the speakers a little time to break in. Say 20 hours? My understanding is that they do mellow out some. Good luck.


Cheers.
__________________

I've been assimilated. 6MT/ZPP/18"/PS extended.
ersin is offline   United_States
0
Reply With Quote
      05-03-2010, 07:01 AM   #6
thegeneral101
Colonel
 
Drives: '13 M3 LRE,'13 750Li
Join Date: Nov 2006
Location: Miami/Michigan

Posts: 2,302
iTrader: (0)

those setting seemed to help quite a bit...i will give the system some time as it only has 4 hours of use so far. thanks for the replies
__________________
thegeneral101 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      05-09-2010, 06:57 PM   #7
lm1z
Major
 
lm1z's Avatar
 
Drives: 2013 Singapore Grey F10 M5
Join Date: Aug 2007
Location: Dallas, TX

Posts: 1,133
iTrader: (18)

Just my .02

I noticed this, too.

Toggle the "surround" setting. I believe turning this option off will help.
You will notice a definite change in treble.

I'm also going to do some tweaking when I have some time.
Read through the above post. It's a bit over the top but I'm curious to hear what his settings end up sounding like.
__________________
PAST 2002 GGP Lexus IS300 - RMM - HKS - Rays
PAST 2007 Black Sapphire E90 335i - BMS - JB+
PAST 2010 Jerez Black E92 M3
PAST 2012 Mineral White E92 M3
CURRENT 2013 Singapore Grey F10 M5

Last edited by lm1z; 05-09-2010 at 07:17 PM.
lm1z is offline  
0
Reply With Quote
      05-09-2010, 07:18 PM   #8
lm1z
Major
 
lm1z's Avatar
 
Drives: 2013 Singapore Grey F10 M5
Join Date: Aug 2007
Location: Dallas, TX

Posts: 1,133
iTrader: (18)

If I would have read your previous post I would have known you already did this
__________________
PAST 2002 GGP Lexus IS300 - RMM - HKS - Rays
PAST 2007 Black Sapphire E90 335i - BMS - JB+
PAST 2010 Jerez Black E92 M3
PAST 2012 Mineral White E92 M3
CURRENT 2013 Singapore Grey F10 M5
lm1z is offline  
0
Reply With Quote
      05-11-2010, 07:57 PM   #9
thegeneral101
Colonel
 
Drives: '13 M3 LRE,'13 750Li
Join Date: Nov 2006
Location: Miami/Michigan

Posts: 2,302
iTrader: (0)

haha thanks for the help....my car is actually in service because the sound system completely went out...i will post a new thread once I figure out what happened....they wil probably just say "it needed a software update"
__________________
thegeneral101 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      05-11-2010, 10:02 PM   #10
chaos888
Private
 
Drives: M3
Join Date: Jan 2010
Location: NorCal

Posts: 81
iTrader: (0)

I took Pencilgeek's settings as a starting point and adjusted them to get a "fuller" sound.

EQ Settings:
100 Hz: +5
200 Hz: +1
500 Hz: +4
1000 Hz: +5
2000 Hz: +8
5000 Hz: +5
10000 Hz: +5

Treble: +1
Bass: +5

Front/Rear Balance: 0
chaos888 is offline  
0
Reply With Quote
      05-16-2010, 10:15 AM   #11
thegeneral101
Colonel
 
Drives: '13 M3 LRE,'13 750Li
Join Date: Nov 2006
Location: Miami/Michigan

Posts: 2,302
iTrader: (0)

awesome thanks! the problem wasn't actually the EQ settings....rather my amp was going out...they replaced the amp and NOW i hear why this sound system rocks!
__________________
thegeneral101 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      05-16-2010, 03:55 PM   #12
roller
Private First Class
 
roller's Avatar
 
Drives: E92
Join Date: Jun 2009
Location: OC, CA

Posts: 164
iTrader: (0)

I wonder why all these new '10 vehicles have bad amps.
roller is offline  
0
Reply With Quote
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 03:06 AM.




m3post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST