BMW M3 Forum (E90 E92)

BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read


Go Back   M3Post - BMW M3 Forum > E90/E92 M3 Technical Topics > Coding / ConnectedDrive / Audio-Video / Electronics / Bluetooth / I-Drive & Nav
 
INDustry distribution
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      07-25-2009, 08:08 PM   #45
FrenchBoy
onehotlap.com contributor
 
FrenchBoy's Avatar
 
Drives: '09 E90 M3
Join Date: Mar 2006
Location: Seattle, WA

Posts: 1,367
iTrader: (0)

Back on topic.

Has anyone talked to a Service Advisor about this? Since random, it is hard to reproduce so this may be a tricky issue.
__________________

2009 E90 M3 | SG | FR | 6Speed | Akrapovic Evo | JRZ RS1 | StopTech Trophy | Cantrell Brake Ducts
FrenchBoy is offline   France
0
Reply With Quote
      07-25-2009, 11:24 PM   #46
Wyatt
Private First Class
 
Wyatt's Avatar
 
Drives: '11 Mk2 911 GT3
Join Date: Oct 2008
Location: Boise, Idaho USA

Posts: 129
iTrader: (0)

Garage List
2008 E92 M3  [0.00]
Quote:
Originally Posted by FrenchBoy View Post
Back on topic.

Has anyone talked to a Service Advisor about this? Since random, it is hard to reproduce so this may be a tricky issue.
I have not, but I'll try next time I'm at the dealership.
Wyatt is offline   United_States
0
Reply With Quote
      07-26-2009, 10:52 AM   #47
TheBry
Captain
 
TheBry's Avatar
 
Drives: 2012 740Li (F02) Loaded!
Join Date: Sep 2007
Location: San Francisco, California

Posts: 760
iTrader: (0)

I've had something similar happen. It's infrequent, but strange. When I'm in M mode (usually for a little fun on the highway), I have it set to the max -- max power, sports plus steering, max manual shift program (have DCT). It's a blast. Sometimes, when I turn off M mode, the Power button stays illuminated. EDC returns to comfort (both indicator lights off), and the shift program returns to D-3 (my normal setting) but the Power button stays illuminated. Thinking it's a glitch, I drop back into M mode for a bit, then turn it off... the Power button stays illuminated. Even when I manually tap the Power button (thinking it'll toggle on and off like it's supposed to) it stays illuminated. The only way to get it to go off is to turn off the car then start it again.

It's only happened two or three times since I've owned the car. I use the same key every day, so I'm certain it's not that. Unless somehow the car encountered some sort of error when reading my settings from the key. The first time it happened, I had my maintenance guy at the dealership inspect -- found nothing out of the ordinary. Weird!
__________________

Past: 2004 E46 330ci Convertible
Present: 2008 E93 M3
Present: 2012 740Li (F02) M-Sport (European Delivery)
TheBry is offline   United_States
0
Reply With Quote
      08-06-2009, 04:48 PM   #48
Paddy
Lieutenant
 
Paddy's Avatar
 
Drives: 08' M3, Jerez Black, ZPP
Join Date: Nov 2005
Location: San Diego

Posts: 599
iTrader: (1)

Yesterday, my power button came on and would not go off, even after stopping engine and removing fob. Even though the power light was on the throttle didn't feel like power mode was actually engaged. It was wierd and annoying.
After I parked at home and left the car for about 20 mins, the issue went away.
I'm def.going to ping the dealer about this.
Paddy is offline  
0
Reply With Quote
      09-23-2009, 10:23 AM   #49
teamscr
Registered
 
Drives: '09 E90 M3
Join Date: Sep 2009
Location: Houston, TX

Posts: 2
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Paddy View Post
Yesterday, my power button came on and would not go off, even after stopping engine and removing fob. Even though the power light was on the throttle didn't feel like power mode was actually engaged. It was wierd and annoying.
Exact same thing happened to me this morning. 1500 miles.

James
teamscr.com
teamscr is offline   United_States
0
Reply With Quote
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 10:53 PM.




m3post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST