BMW M3 Forum (E90 E92)

BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read


Go Back   M3Post - BMW M3 Forum > E90/E92 M3 Technical Topics > Suspension | Brakes | Chassis
 
European Auto Source
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      04-16-2009, 07:44 PM   #1
andrewM3
New Member
 
Drives: 2008 Alpine White 2008 M3
Join Date: Apr 2008
Location: Toronto

Posts: 13
iTrader: (0)

2008 M3 26000 km and vibration!!!

hey guys i get vibration only while braking between 60 and 100 km. The steering wheel shakes a bit left and right, no noise, just vibration. Tires are 19
stock wheels rubber is good and they are balanced and tire pressure is correct. Im taking it in next week for check up, but wanted to know if anyone here has exp. this issue. The car is not driven aggr. so i dont think its the rotors.

Thanks Andrew
andrewM3 is offline  
0
Reply With Quote
      04-16-2009, 08:59 PM   #2
ScheerSpeed
Major General
 
ScheerSpeed's Avatar
 
Drives: '13 F30 Estoril M-Sport 335i
Join Date: Sep 2006
Location: Miami, FL

Posts: 5,770
iTrader: (14)

Send a message via AIM to ScheerSpeed Send a message via MSN to ScheerSpeed
looks like warped rotors to me, or it could be that your wheels and tires need balancing... my car at 4000 miles needed to be re-balanced
ScheerSpeed is offline   United_States
0
Reply With Quote
      04-16-2009, 09:16 PM   #3
andrewM3
New Member
 
Drives: 2008 Alpine White 2008 M3
Join Date: Apr 2008
Location: Toronto

Posts: 13
iTrader: (0)

?

Your tires needed to be re balanced? all of them? why? what happened. Where you exp. the same issues?
andrewM3 is offline  
0
Reply With Quote
      04-17-2009, 09:54 AM   #4
andrewM3
New Member
 
Drives: 2008 Alpine White 2008 M3
Join Date: Apr 2008
Location: Toronto

Posts: 13
iTrader: (0)

im hearing control arms? maybe?
andrewM3 is offline  
0
Reply With Quote
      04-30-2009, 09:07 PM   #5
andrewM3
New Member
 
Drives: 2008 Alpine White 2008 M3
Join Date: Apr 2008
Location: Toronto

Posts: 13
iTrader: (0)

update.

Just took car in and got it back, it was the front rotors, they were off 1.1mm on the left and 1.3mm on the right. Dont't know how this happend, but none the less got it covered on warranty. They were good to me. So they chalked it up to defected rotors. Go figure i never tracked the car or was too agressive either.
andrewM3 is offline  
0
Reply With Quote
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 10:53 AM.




m3post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST