BMW M3 Forum (E90 E92)

BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read


Go Back   M3Post - BMW M3 Forum > E90/E92 M3 Technical Topics > Mechanical Maintenance: Break-in / Oil & Fluids / Servicing
 
Evolve Automotive
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      02-14-2009, 09:31 PM   #1
dizman7
Second Lieutenant
 
dizman7's Avatar
 
Drives: 99 E36 M3 Cabio
Join Date: Dec 2008
Location: Phoenix, AZ

Posts: 297
iTrader: (0)

HELP! Pinging noise coming from rear?!

I've only had my 08 E92 for a week. It had about 1000 miles on it when I picked it up (it was a demo, got a good deal on it). Since I picked it up I put 200mls on it and had it serviced for the 1200 mile break in thing.

Now about 200mls after the 1200 mile service I noticed a tin-can kind of ping coming from the rear somewhere. Only does it when I first accelerate or brake slightly, but doesn't do it every time I accelerate or brake though, it's pretty random and even the distance between pings is random.

I barely noticed it at first earlier today when it started but now if I roll down the windows when it does it it's pretty loud. Sounds a LOT like a pop can is dragging along the ground behind the car or under the rear drive side wheel.

A thought something was stuck under it but I don't see anything. I looked as best I could without having jacks to lift it up but still nothing.

Another guess (pure random guess) is maybe a rock or something flew into the tail pipe and is rattling around in the muffler?

Any ideas? The car dealers are closed here till Monday morning.

Any help to put my mind at ease would be great, even if it's bad news at least I would know what it is as it's driving me crazy and making me very concerned. Especially since I'm out of town and have to drive back tomorrow, about 180 miles.
__________________
SOLD - 08 E92 ///M3 (bought a house)
NEW - 99 E36 ///M3 Convertible
dizman7 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      02-15-2009, 11:35 AM   #2
dillon733
Major
 
dillon733's Avatar
 
Drives: Jet Black e92 M3
Join Date: Oct 2007
Location: new york

Posts: 1,126
iTrader: (2)

had the same thing it was bazaar and it went away. I got the noise at around 3000 miles and went away like 100 miles later. I have no idea what it was.
dillon733 is offline  
0
Reply With Quote
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 04:34 PM.




m3post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST