BMW M3 Forum (E90 E92)

BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read


Go Back   M3Post - BMW M3 Forum > BIMMERPOST Universal Forums > Off-Topic Discussions Board > Video + PC Gaming / Computing
 
Steve Thomas BMW
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      12-10-2008, 03:35 PM   #1
darkphantom
Banned
159

 
Drives: E93 335i
Join Date: Aug 2007
Location: The place for Bimmers


Posts: 5,949
iTrader: (4)

Send a message via AIM to darkphantom
Just built my 1337 Rig!

Hey guys, so I got my brother's parts in yesterday for his new comp, and basically built it for him. Pretty kickass system!

here are the specs(not super detailed, but i'll update it later)

Asus P6T-deluxe motherboard
Intel Core i7 920 2.66ghz processor
DDR3 tri-channel memory
2gbRAM X 3
Nvidia GTX280 Video Card (1gb of video ram)
2x1TB Hard drives in raid 0
Samsung DVD-RW DL drive
Antec 900 case
Audigy X-Fi Sound card
G15 Keyboard

All that for about $2k!

I'll get pics up once I get home

Quick question though, I'm trying to install XP 64-bit and i'm having problems setting it up in Raid 0

I keep getting this Blue screen of death during the installation

I updated the BIOS too...any ideas?

it's like 0x0000007B or something...I know it has to do w/ the raid 0 because it worked fine when I tried to install it on normal IDE connection....

Thanks guys!


Edit: got the Raid drivers, Asus Mobos don't support USB floppies so had to install an internal one temporarily...got that figured out.


I SO need to clean up all the wires now....bah, usually happens when making a new comp...wires scrambled everywhere...
Attached Images
 

Last edited by darkphantom; 12-10-2008 at 07:20 PM.
Appreciate 0
      12-10-2008, 05:19 PM   #2
UltimateBMW
Brigadier General
101

 
UltimateBMW's Avatar
 
Drives: MP4
Join Date: Dec 2006
Location: South


Posts: 3,287
iTrader: (0)

Congrats on your new system.

I've had a few issues with blue screens prior to installing windows before. Is your computer POSTing alright? And when in the installation process of Windows is it failing?

My trouble mostly delt with RAM voltage settings. I would recommend you look up the recommended voltage to run your ram at and make sure your BIOS is set up to comply.
__________________
Appreciate 0
      12-10-2008, 05:30 PM   #3
AU335
Colonel
United_States
58

 
AU335's Avatar
 
Drives: 2007 e92 335i
Join Date: Mar 2007
Location: Southeast


Posts: 2,341
iTrader: (7)

Garage List
2007 335i  [0.00]
Send a message via AIM to AU335 Send a message via MSN to AU335
yeh most likely the RAM settings
Appreciate 0
      12-10-2008, 05:31 PM   #4
Prowess Symphony
Major General
United_States
94

 
Prowess Symphony's Avatar
 
Drives: ///Mistress
Join Date: Nov 2008
Location: WV


Posts: 5,860
iTrader: (12)

Garage List
Nice setup. Im gonna upgrade soon to something similar soon, even though I can play Crysis at full now. How do you like the i7?
Appreciate 0
      12-10-2008, 05:35 PM   #5
darkphantom
Banned
159

 
Drives: E93 335i
Join Date: Aug 2007
Location: The place for Bimmers


Posts: 5,949
iTrader: (4)

Send a message via AIM to darkphantom
figured it out

Stated on the Asus website that you need a freakin' Internal Floppy drive to install the sata/raid drivers!!



Luckily I have a few lying around...well one from the broken machine and one from my dad's old PC, so using that...will update you once I get everything up and running!
Appreciate 0
      12-10-2008, 05:45 PM   #6
Blake
Banned
No_Country
175

 
Drives: Chevy Aveo
Join Date: May 2008
Location: Parent's Basement


Posts: 4,651
iTrader: (7)

i7
antec 900 ftw too!
Appreciate 0
      12-10-2008, 06:12 PM   #7
darkphantom
Banned
159

 
Drives: E93 335i
Join Date: Aug 2007
Location: The place for Bimmers


Posts: 5,949
iTrader: (4)

Send a message via AIM to darkphantom
installing WXP 64bit as we speak....
Appreciate 0
      12-10-2008, 07:43 PM   #8
Scorpion
Major
No_Country
18

 
Drives: Nothing
Join Date: Aug 2008
Location: Nowhere


Posts: 1,215
iTrader: (0)

You stole my Logitech steering wheel lol jk. Nice setup man, that blue screen of death brings back some really bad memories lol. So what games you ganna be installing?
Appreciate 0
      12-10-2008, 08:17 PM   #9
darkphantom
Banned
159

 
Drives: E93 335i
Join Date: Aug 2007
Location: The place for Bimmers


Posts: 5,949
iTrader: (4)

Send a message via AIM to darkphantom
Alright! I got all my parts in, time for some SERIOUS gaming!
I got Farcry 2 already installed...yet to play it

well...after I get my paper done :P
Appreciate 0
      12-10-2008, 08:46 PM   #10
Scorpion
Major
No_Country
18

 
Drives: Nothing
Join Date: Aug 2008
Location: Nowhere


Posts: 1,215
iTrader: (0)

Man, Farcry 2 is a awesome game. Free to do whatever you want. Only if the vehicles went a bit faster lol.
Appreciate 0
      12-10-2008, 08:49 PM   #11
radix
you know he kills little girls like you
No_Country
49

 
radix's Avatar
 
Drives: -
Join Date: Feb 2008
Location: -


Posts: 896
iTrader: (0)

Just curious, what type of RAID 0 are you using?

EDIT: Never mind, it looks like the motherboard has some sort of built in RAID controller from your post.

Last edited by radix; 12-10-2008 at 09:15 PM.
Appreciate 0
      12-10-2008, 09:39 PM   #12
mister_roger
Private First Class
6

 
mister_roger's Avatar
 
Drives: 2003 Maldives Blue 2.5i
Join Date: May 2007
Location: Bellevue, WA


Posts: 136
iTrader: (0)

Nice Rig. That's gonna post some sweet Benchmarks once you get it fired up and running.

If you want to get some ideas for cable management and custom case mods, check out this thread devoted to the Antec 900. There are some killer looking installations!

http://www.xtremesystems.org/forums/...126395&page=54
__________________
2003 Maldives Blue 2.5i -- 18" M6 wheels, 12mm rear spacer, ///MZ4 front bumper conversion, Eibach lowering springs, Koni shocks, Hotchkis F/R anti-roll bars, Helene Performance air filter.

Appreciate 0
      12-10-2008, 11:28 PM   #13
jhv
Lieutenant General
No_Country
425

 
jhv's Avatar
 
Drives: Every Day
Join Date: Apr 2007
Location: Los Angeles


Posts: 17,307
iTrader: (1)

dp you homo
Appreciate 0
      12-11-2008, 12:35 AM   #14
radix
you know he kills little girls like you
No_Country
49

 
radix's Avatar
 
Drives: -
Join Date: Feb 2008
Location: -


Posts: 896
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by jh valley View Post
dp you homo

Double meaning say what?
Appreciate 0
      12-11-2008, 12:55 AM   #15
jhv
Lieutenant General
No_Country
425

 
jhv's Avatar
 
Drives: Every Day
Join Date: Apr 2007
Location: Los Angeles


Posts: 17,307
iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by anmcguire View Post
Double meaning say what?
self-pwned
Appreciate 0
      12-11-2008, 03:06 AM   #16
.:bHd:.
Major
Armenia
69

 
.:bHd:.'s Avatar
 
Drives: E92 335i MT
Join Date: Feb 2008
Location: So Cal


Posts: 1,149
iTrader: (0)

woah. a stick shift computer!

haha that g25 looks fun if i had any fun racing games on my mac id get one.
__________________

Appreciate 0
      12-11-2008, 11:07 AM   #17
UltimateBMW
Brigadier General
101

 
UltimateBMW's Avatar
 
Drives: MP4
Join Date: Dec 2006
Location: South


Posts: 3,287
iTrader: (0)

I dig the picture. System looks nice. Seeing the GTX280 installed in a 900 case really tells you how huge these new cards are.

Is your CPU heatsink a zalman? How do you like it?
__________________
Appreciate 0
      12-11-2008, 04:44 PM   #18
darkphantom
Banned
159

 
Drives: E93 335i
Join Date: Aug 2007
Location: The place for Bimmers


Posts: 5,949
iTrader: (4)

Send a message via AIM to darkphantom
Heatsink is stock i7

I'll get a Zalman once I OC it.

it is running rock solid right now....

Here is a screenshot from Test Drive unlimited (from 2006)

http://img233.imageshack.us/img233/2...1042255nu8.jpg

Appreciate 0
      12-11-2008, 10:41 PM   #19
BMW335iOn18s
Style 189
2

 
BMW335iOn18s's Avatar
 
Drives: Monaco Blue '07 335i
Join Date: Jul 2007
Location: Philly


Posts: 181
iTrader: (0)

lol...i didnt know bmw owners are into computers as well! lol, nice i7, my q6600 is crap compared to the 920, but at 3.0, the q6600 is enough for the time being...hopefully ill upgrade to nehalem next year.

first i find out you guys watch top gear (as do I), and now you guys are into computer hardware?! lol...this is great.
Appreciate 0
      12-12-2008, 01:18 PM   #20
LilFingers
Lieutenant
India
5

 
LilFingers's Avatar
 
Drives: E92 335is
Join Date: May 2007
Location: Maryland


Posts: 465
iTrader: (0)

Garage List
2012 335is  [0.00]
2007 335xi  [0.00]
Any reason why you didnt go with 64 bit vista?
Appreciate 0
      12-12-2008, 01:51 PM   #21
darkphantom
Banned
159

 
Drives: E93 335i
Join Date: Aug 2007
Location: The place for Bimmers


Posts: 5,949
iTrader: (4)

Send a message via AIM to darkphantom
Quote:
Originally Posted by LilFingers View Post
Any reason why you didnt go with 64 bit vista?
Dual booting w/ Vista 64bit, will be installing that today.

I need to really wait for Windows 7, which is basically a SUPER PATCHED Vista...

I will have to because half the applications are now only catering to Vista...
Appreciate 0
      12-12-2008, 02:05 PM   #22
Blake
Banned
No_Country
175

 
Drives: Chevy Aveo
Join Date: May 2008
Location: Parent's Basement


Posts: 4,651
iTrader: (7)

http://thepiratebay.org/torrent/3736...1.1.0___Keygen - run some benchmarks, i'm curious
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 01:47 PM.




m3post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST