BMW M3 Forum (E90 E92)

BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read


Go Back   M3Post - BMW M3 Forum > E90/E92 M3 Technical Topics > Suspension | Brakes | Chassis
 
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      08-16-2008, 10:06 AM   #23
BCMPOWER
Captain
 
BCMPOWER's Avatar
 
Drives: 08 Silverstone II M3
Join Date: Dec 2007
Location: Silver Spring MD

Posts: 626
iTrader: (0)

Just to update everyone, Yesterday my EDC failure message came on my I drive. I drove it home less than 10miles yesterday and called my service department. This is the second time that I have had an EDC related failure since I have owned my car. The first time was during the first week of ownership and the car was at the service department for 3 days. After complete dissembly of the suspension they found the problem to be a loose hardware connection. Today I checked the plugs on top of the shocks to make sure that they weren't loose and they weren't. I started the car and drove around to check the functionality of the system, as like before it seems like the shocks have once again locked up and the suspension is rigid. The car is garaged until I go to the service department on Monday morning.
__________________
BCMPOWER is offline   United_States
0
Reply With Quote
      08-18-2008, 06:43 PM   #24
BCMPOWER
Captain
 
BCMPOWER's Avatar
 
Drives: 08 Silverstone II M3
Join Date: Dec 2007
Location: Silver Spring MD

Posts: 626
iTrader: (0)

I went to my service department today and got some good and bad news. The good news is that they have found the correct issue and it should make this a permanent fix, the bad news is that they have to order a new wiring harness for the shocks and I won't get that for a few days. The problem was a broken module and bad wiring harness. My car is parked until they receive the harness and install it may get it back as early as Wednesday or as late as Friday.
__________________
BCMPOWER is offline   United_States
0
Reply With Quote
      08-27-2008, 08:41 PM   #25
EDELWEISS
Private
 
EDELWEISS's Avatar
 
Drives: 2008 M3 6sp AW FR EDC NAV
Join Date: May 2008
Location: SURREY BC CANADA

Posts: 73
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by BCMPOWER View Post
I went to my service department today and got some good and bad news. The good news is that they have found the correct issue and it should make this a permanent fix, the bad news is that they have to order a new wiring harness for the shocks and I won't get that for a few days. The problem was a broken module and bad wiring harness. My car is parked until they receive the harness and install it may get it back as early as Wednesday or as late as Friday.
good luck man my edc malfunction is back too , they had replaced the strut
__________________
08 M3 Coupe AW FR CF ROOF FULLY LOADED EDC
VORSTEINER FRONT LIP VORSTEINER, VORSTEINER REAR DIFFUSER H&R SPRINGS 20 INCH HRE 890R w EIESRMANN RACE EXHAUST, BLACKED OUT GRILLS , BLACKED OUT SIDE VENT, PAINTED REFLECTORS
EDELWEISS is offline  
0
Reply With Quote
      09-23-2008, 11:37 AM   #26
Sedan_Clan
Banned
 
Drives: '14 335i(prev.IB,AW M3's & X5)
Join Date: Jun 2006
Location: On 2 wheels clipping an apex!

Posts: 10,923
iTrader: (25)

This is why I'm so conflicted about EDC. I don't want to deal with the issues, but the car that I may purchase is equipped with the Tech Package.
Sedan_Clan is offline   Brazil
0
Reply With Quote
      09-26-2008, 07:05 PM   #27
rasi54
New Member
 
Drives: M3
Join Date: May 2008
Location: USA

Posts: 6
iTrader: (0)

The dealer told me the left front strut was bad due to the error message. They told me not to track the the car, but I did - turned good to the left, but lots of body roll to the right. I ohmed out the the strut and found the left one open - removed the platic cap on top and found the connector unplugged put it back in and all is fine now. not to impressed with the DSC and I find it very anoyying, almost like a miss dropping cylinders. I like the dynamic mode better - shoud probably turn it off as with my Supra I had none of this help. The cars okay on the track, but still "warming up to it"
rasi54 is offline  
0
Reply With Quote
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 07:09 PM.




m3post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST