BMW M3 Forum (E90 E92)

BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read


Go Back   M3Post - BMW M3 Forum > E90/E92 M3 Technical Topics > Coding / ConnectedDrive / Audio-Video / Electronics / Bluetooth / I-Drive & Nav
 
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      06-06-2013, 11:32 AM   #67
NAV8TT
Major
 
NAV8TT's Avatar
 
Drives: 2013 ///M3 E92 DCT ZCP
Join Date: Aug 2011
Location: The greatest country in the world

Posts: 882
iTrader: (0)

Any one able to receive emails?
NAV8TT is offline   United_States
0
Reply With Quote
      06-06-2013, 11:52 AM   #68
geneatals
Ninja
 
geneatals's Avatar
 
Drives: 2011.5 E90 M3
Join Date: Dec 2007
Location: So Cal (SFV)

Posts: 3,202
iTrader: (2)

Quote:
Originally Posted by BMWFB02 View Post
Any one able to receive emails?
yes I've gotten emails to work with the method technic describes about changing from 5 unread to 10 unread via notification settings for mail on my iphone...I haven't consistantly done it so I can't say I have consistantly received emails...aside from changing 5 to 10...your phone needs to be in lock screen mode from what I've experienced (phone screen locked/black/off)
__________________
2011.5 E90 M3 AW l Black Novillo Leather | Carbon Fiber Leather Trim | ZCP | ZP2 | M-DCT | Navigation | Moonroof | 6FL l Pics/Mods
Retired: 2008 535i l AW l Black Dakota Leather l Bamboo Anthracite l ZPP l ZSP l 6FL
geneatals is offline   Philippines
0
Reply With Quote
      07-12-2013, 11:43 PM   #69
NELSON.MLGB
Captain
 
NELSON.MLGB's Avatar
 
Drives: 2010 E92 JB M3
Join Date: Dec 2011
Location: Calgary,AB

Posts: 656
iTrader: (3)

Does the update change the iDrive interface to the current one?
Like this:Name:  bluetooth_intro.jpg
Views: 618
Size:  55.7 KB
NELSON.MLGB is offline   Canada
0
Reply With Quote
      07-12-2013, 11:48 PM   #70
alee0729
Lieutenant
 
alee0729's Avatar
 
Drives: 2013 E92 M3, 2001 E46 330Ci
Join Date: Mar 2013
Location: New York, NY

Posts: 420
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by NELSON.MLGB View Post
Does the update change the iDrive interface to the current one?
No.
__________________
2001 E46 330Ci - 43K miles, 2013 E92 M3 - Back from PCD
Thinking about doing European Delivery? Read about my ED experience. Best trip, ever.
alee0729 is offline  
0
Reply With Quote
      07-12-2013, 11:56 PM   #71
icantdrive
Private
 
Drives: M3
Join Date: Dec 2012
Location: CA, SJ

Posts: 77
iTrader: (0)

If I didn't purchase the car with BMW apps, is it possible to get it after?
icantdrive is offline  
0
Reply With Quote
      07-13-2013, 12:01 AM   #72
NELSON.MLGB
Captain
 
NELSON.MLGB's Avatar
 
Drives: 2010 E92 JB M3
Join Date: Dec 2011
Location: Calgary,AB

Posts: 656
iTrader: (3)

Quote:
Originally Posted by alee0729 View Post
No.
Any ways to get the interface updated?
NELSON.MLGB is offline   Canada
0
Reply With Quote
      07-13-2013, 12:02 AM   #73
NELSON.MLGB
Captain
 
NELSON.MLGB's Avatar
 
Drives: 2010 E92 JB M3
Join Date: Dec 2011
Location: Calgary,AB

Posts: 656
iTrader: (3)

Quote:
Originally Posted by Mike Benvo View Post
I think it's only for cars equipped with Combox.

Just downloaded it, going to load in a few minutes.

Looks like my car got two Christmas presents this year, 2013 Maps and Combox BT Update!
Mike, are you able to get the new 2013 idrive interface into our CIC idrives?
NELSON.MLGB is offline   Canada
0
Reply With Quote
      07-13-2013, 12:05 AM   #74
alee0729
Lieutenant
 
alee0729's Avatar
 
Drives: 2013 E92 M3, 2001 E46 330Ci
Join Date: Mar 2013
Location: New York, NY

Posts: 420
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by NELSON.MLGB View Post
Any ways to get the interface updated?
I'm pretty sure the CIC nav is end-of-life this year and if a retrofit was possible, it would require a whole new set of equipment, not just a software load.
__________________
2001 E46 330Ci - 43K miles, 2013 E92 M3 - Back from PCD
Thinking about doing European Delivery? Read about my ED experience. Best trip, ever.
alee0729 is offline  
0
Reply With Quote
      07-13-2013, 12:09 AM   #75
alee0729
Lieutenant
 
alee0729's Avatar
 
Drives: 2013 E92 M3, 2001 E46 330Ci
Join Date: Mar 2013
Location: New York, NY

Posts: 420
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by icantdrive View Post
If I didn't purchase the car with BMW apps, is it possible to get it after?
Yes, but you'll need to have CIC nav, Combox and 6FL. Then you need the car coded.
__________________
2001 E46 330Ci - 43K miles, 2013 E92 M3 - Back from PCD
Thinking about doing European Delivery? Read about my ED experience. Best trip, ever.
alee0729 is offline  
0
Reply With Quote
      07-13-2013, 12:12 AM   #76
icantdrive
Private
 
Drives: M3
Join Date: Dec 2012
Location: CA, SJ

Posts: 77
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by alee0729 View Post
Yes, but you'll need to have CIC nav, Combox and 6FL. Then you need the car coded.
Thanks for the info. I have a 2011 NAV and the 6FL, but not sure about the combo box?

Build date is 5/2010 thought...
icantdrive is offline  
0
Reply With Quote
      07-13-2013, 12:26 AM   #77
alee0729
Lieutenant
 
alee0729's Avatar
 
Drives: 2013 E92 M3, 2001 E46 330Ci
Join Date: Mar 2013
Location: New York, NY

Posts: 420
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by icantdrive View Post
Thanks for the info. I have a 2011 NAV and the 6FL, but not sure about the combo box?

Build date is 5/2010 thought...
Would guess you need a new combox (approx $600) and you need someone to code it. Will defer to the experts though. Bottom line, it can be done if you have the right parts and the car is then coded for it.
__________________
2001 E46 330Ci - 43K miles, 2013 E92 M3 - Back from PCD
Thinking about doing European Delivery? Read about my ED experience. Best trip, ever.
alee0729 is offline  
0
Reply With Quote
      07-13-2013, 01:07 PM   #78
Leonardo629
Major
 
Drives: 2013 M3 Coupe
Join Date: Sep 2006
Location: Walnut, CA

Posts: 1,204
iTrader: (9)

It says invalid when I entered the last 7-digit of my vin, weird...I have a 2013 is that why?
Leonardo629 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      07-13-2013, 04:36 PM   #79
skypx
Veteran U.S. Army
 
skypx's Avatar
 
Drives: ///M
Join Date: Nov 2011
Location: USA

Posts: 644
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Leonardo629 View Post
It says invalid when I entered the last 7-digit of my vin, weird...I have a 2013 is that why?
Nope.....something weird is going on with the site. Got the same invalid message with my vin, worked fine a few months ago.
skypx is offline   United_States
0
Reply With Quote
      07-13-2013, 04:53 PM   #80
aussiem3
Lieutenant Colonel
 
aussiem3's Avatar
 
Drives: Goggomobil
Join Date: Jul 2007
Location: Kangaroo land

Posts: 1,566
iTrader: (1)

Garage List
2014 BMW X5 30d  [0.00]
2007 E92 M3  [0.00]
Quote:
Originally Posted by skypx View Post
Nope.....something weird is going on with the site. Got the same invalid message with my vin, worked fine a few months ago.
There is something wrong. I entered my X3 VIN# and came up invalid. It has worked in the past. Probably the server is down.
__________________

2007 E92 6MT - Silverstone II with /// Performance Exhaust with ACM Test Pipes and BPM Sport Stage II Dev-Tune - Proper engine warm up, 12-monthly oil change, Castrol TWS 10w-60
2014 F15 X5 3.0d
aussiem3 is offline   Australia
0
Reply With Quote
      07-13-2013, 07:44 PM   #81
M3AG
Second Lieutenant
 
Drives: 2013 E92 M3 ZCP, 6MT
Join Date: Oct 2012
Location: Gatineau

Posts: 235
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by aussiem3 View Post
There is something wrong. I entered my X3 VIN# and came up invalid. It has worked in the past. Probably the server is down.
I've got the same error. Maybe they are updating the software to version 07?
M3AG is offline   Canada
0
Reply With Quote
      07-14-2013, 10:43 AM   #82
Haywood
Captain
 
Drives: 2013 BMW M3 Coupe
Join Date: Oct 2008
Location: Fairfax, VA

Posts: 910
iTrader: (4)

My multi-media version ends in .031. Is that the latest update?
__________________
2013 M3 - Mineral White, Carbon Fiber Roof, Competition, Cold Weather, Premium, 6MT, BPM Stage 2 Tune, MS Stage 2 Intake, ESS Test Pipes, M Performance Wheel
Haywood is offline   United_States
0
Reply With Quote
      07-15-2013, 05:01 PM   #83
M3AG
Second Lieutenant
 
Drives: 2013 E92 M3 ZCP, 6MT
Join Date: Oct 2012
Location: Gatineau

Posts: 235
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Haywood View Post
My multi-media version ends in .031. Is that the latest update?
My car is Feb. 18, 2013 production.
Attached Images
 
M3AG is offline   Canada
0
Reply With Quote
      12-15-2013, 11:59 AM   #84
Lone Wolf Pack
New Member
 
Drives: 2011 M3 6MT
Join Date: Dec 2013
Location: Toronto

Posts: 14
iTrader: (0)

Can't get my Samsung S4 to pair with Bluetooth.

First time poster. 2011 M3.
I've been trying to pair my international Samsung S4 phone with the Bluetooth iDrive, but for some reason the pairing just fails. I've updated the software on the iDrive to the latest but still no luck. I can't seem to find any info about this same issue from anyone else. Any ideas?
Lone Wolf Pack is offline  
0
Reply With Quote
      12-16-2013, 05:59 AM   #85
aussiem3
Lieutenant Colonel
 
aussiem3's Avatar
 
Drives: Goggomobil
Join Date: Jul 2007
Location: Kangaroo land

Posts: 1,566
iTrader: (1)

Garage List
2014 BMW X5 30d  [0.00]
2007 E92 M3  [0.00]
Quote:
Originally Posted by Lone Wolf Pack View Post
First time poster. 2011 M3.
I've been trying to pair my international Samsung S4 phone with the Bluetooth iDrive, but for some reason the pairing just fails. I've updated the software on the iDrive to the latest but still no luck. I can't seem to find any info about this same issue from anyone else. Any ideas?
May be try updating the firmware for the phone. I don't have any experience with Samsung but there have been reports about issues pairing idrive and Samsung.

Post some as to what's happening when pairing and then unpaired. There are experts here who will be able to help you.
__________________

2007 E92 6MT - Silverstone II with /// Performance Exhaust with ACM Test Pipes and BPM Sport Stage II Dev-Tune - Proper engine warm up, 12-monthly oil change, Castrol TWS 10w-60
2014 F15 X5 3.0d
aussiem3 is offline   Australia
0
Reply With Quote
      12-17-2013, 06:16 PM   #86
Lone Wolf Pack
New Member
 
Drives: 2011 M3 6MT
Join Date: Dec 2013
Location: Toronto

Posts: 14
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by aussiem3 View Post
May be try updating the firmware for the phone. I don't have any experience with Samsung but there have been reports about issues pairing idrive and Samsung.

Post some as to what's happening when pairing and then unpaired. There are experts here who will be able to help you.
Thanks for chiming in. I've since updated the software of the phone to Android version 4.3, but no dice. I've read many issues that occur after the pairing process was successful, but none where even the pairing handshaking doesn't work.

Basically I go to iDrive to Add a new Phone; it prompts me to start the search from my phone which I do; it says "Pairing ..." on my phone; iDrive then prompts me for the passkey; but my phone never gets to the point where it gives a passkey; it just gives an error message like "Pairing failed".
I've tried it with ignition off and on. It just doesn't want to pair.
Lone Wolf Pack is offline  
0
Reply With Quote
      12-18-2013, 06:48 AM   #87
aussiem3
Lieutenant Colonel
 
aussiem3's Avatar
 
Drives: Goggomobil
Join Date: Jul 2007
Location: Kangaroo land

Posts: 1,566
iTrader: (1)

Garage List
2014 BMW X5 30d  [0.00]
2007 E92 M3  [0.00]
Quote:
Originally Posted by Lone Wolf Pack View Post
Thanks for chiming in. I've since updated the software of the phone to Android version 4.3, but no dice. I've read many issues that occur after the pairing process was successful, but none where even the pairing handshaking doesn't work.

Basically I go to iDrive to Add a new Phone; it prompts me to start the search from my phone which I do; it says "Pairing ..." on my phone; iDrive then prompts me for the passkey; but my phone never gets to the point where it gives a passkey; it just gives an error message like "Pairing failed".
I've tried it with ignition off and on. It just doesn't want to pair.
use 0000 as the passkey on the idrive and see what happens. I think the passkey is the issue here. L:et me know.
__________________

2007 E92 6MT - Silverstone II with /// Performance Exhaust with ACM Test Pipes and BPM Sport Stage II Dev-Tune - Proper engine warm up, 12-monthly oil change, Castrol TWS 10w-60
2014 F15 X5 3.0d
aussiem3 is offline   Australia
0
Reply With Quote
      01-07-2014, 03:31 AM   #88
Lone Wolf Pack
New Member
 
Drives: 2011 M3 6MT
Join Date: Dec 2013
Location: Toronto

Posts: 14
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by aussiem3 View Post
use 0000 as the passkey on the idrive and see what happens. I think the passkey is the issue here. L:et me know.
Hmmm... this seemed to have done the job. I used 0000 as passkey and pressed OK, and this prompted my phone to ask for the same passkey. So this worked. It's not exactly intuitive as is, since no one would know the passkey without being told.

In any case, thanks for the tip!
Lone Wolf Pack is offline  
0
Reply With Quote
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 01:28 PM.




m3post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST