BMW M3 Forum (E90 E92)

BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read


Go Back   M3Post - BMW M3 Forum > E90/E92 M3 Technical Topics > Coding / ConnectedDrive / Audio-Video / Electronics / Bluetooth / I-Drive & Nav
 
GT Haus
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      11-16-2012, 05:46 PM   #1
Macrowave
New Member
United_States
1

 
Drives: 2011 E90 M3, Jerez Black
Join Date: Mar 2011
Location: Seattle, WA


Posts: 14
iTrader: (0)

Garage List
iPhone 5 audio playing through phone and not car

Has anyone experienced their music/podcast audio playing out of their phone instead of the car speakers?

Every once in a while, I plug in my iPhone 5 (connected via lighting USB cable) and the audio will not play on my car speakers, even though iDrive is showing the progress of the music playing. Instead, it's playing on my phone.

Sometimes it will get fixed if I disconnect and re-connect the phone. Or oddly enough if I play a different track through by finding it through searching. It doesn't fix itself if I turn on/off the volume or skip to the next track in the playlist. It's very strange and frustrating. I never had this problem on my iPhone 4.

I'm going to try a different cable, but thought I would check to see if anyone else has had this problem.
Appreciate 0
      11-16-2012, 07:36 PM   #2
rjd598
Brigadier General
United_States
93

 
rjd598's Avatar
 
Drives: 10' M3
Join Date: Jan 2009
Location: San Diego,CA


Posts: 4,620
iTrader: (2)

Garage List
2010 BMW M3  [4.50]
1999 BMW M3  [0.00]
maybe reset your iphone?
__________________
Appreciate 0
      11-16-2012, 09:53 PM   #3
bandido
Private
3

 
Drives: 2014 M5 Singapore Grey
Join Date: Jul 2008
Location: Arizona


Posts: 62
iTrader: (0)

I have actually had this happen a few times myself, with my iPhone 4S as well as my iPhone 5. I had to turn the car off and reconnect. I have not done too much other testing at this point to identify if any other solutions would work, but the car seemed to be the main cause, not the phone. I have a 2013...
Appreciate 0
      11-16-2012, 11:43 PM   #4
03BeastCharmer
Major
33

 
03BeastCharmer's Avatar
 
Drives: 03 M5, '13 & 97 M3
Join Date: Oct 2007
Location: Houston


Posts: 1,415
iTrader: (2)

The one time I had the issue was after using the phone and turning off the Bluetooth so my wife you talk on it without it piping through the car. After the call it played the music through the phone vs the car.
__________________

Current: '13 E92 M3 Euro Delivery
Wife's: E39 M5, E36 M3
Gone: E86 M Coupe; E30 M3
Appreciate 0
      11-30-2012, 03:16 PM   #5
bayarearob
New Member
United_States
1

 
Drives: M3
Join Date: Jan 2011
Location: Bay Area


Posts: 13
iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by rjd598 View Post
maybe reset your iphone?
I've had this happen multiple times with my 4s. Usually resetting (restart via Power+Home button) the phone "fixes" the issue.
Appreciate 0
      12-03-2012, 04:36 PM   #6
WingZeroX5
Major
United_States
55

 
WingZeroX5's Avatar
 
Drives: 09 E90 M3
Join Date: Mar 2010
Location: New Hampshire


Posts: 1,173
iTrader: (9)

+1, Happened to me a few times via the following scenarios:

-The car was playing via bluetooth and I connected it via the white cable.
-Car was playing via bluetooth, shut the car off (completely as if you're leaving and locking it), plug in cable, turn on the car

Both occasions, I just simply turn the car off then on again and it fixed itself. Both occasions, with the cable connected, music still plays through the phone despite Itunes saying "Accessory connected"

Weird, but a bug in the combox / bluetooth?

ETA: iPhone4S
__________________
Appreciate 0
      12-03-2012, 11:27 PM   #7
Mike Benvo
BimmerPost Supporting Vendor
United_States
130


 
Mike Benvo's Avatar
 
Drives: Harrop SC M3 / E46 M3 / 7Turbo
Join Date: Apr 2008
Location: SoCal


Posts: 4,751
iTrader: (7)

Garage List
2008 BMW M3  [5.00]
1990 BMW 735i Turbo  [5.00]
2004 BMW M3  [0.00]
Send a message via Skype™ to Mike Benvo
Has happened to me a couple times too.. Just a lovely glitch..
__________________

-----| Like us on Facebook | Instagram || Tuning Information | Remote Coding |-----
----Visit us at www.BPMSport.com - Emotion. Driven. | Toll Free: (888) 557-5133----
Appreciate 0
      12-05-2012, 01:24 AM   #8
slavearm
New Member
1

 
Drives: 2008 M3 Sedan
Join Date: Oct 2008
Location: Socal


Posts: 23
iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by Mike Benvo View Post
Has happened to me a couple times too.. Just a lovely glitch..
I absolutely can not make it do anything other than play through the dang phone. I have the 6NR through bimmertech though, maybe that has some influence.
Appreciate 0
      12-15-2013, 12:41 PM   #9
Bavarian Beast
Too many wagons on the bahn.....
5

 
Bavarian Beast's Avatar
 
Drives: 2011 BMW e93
Join Date: Feb 2013
Location: Germany


Posts: 223
iTrader: (0)

Mine jumps around a bit as well. And now it is only playing on the left side of the car...WTH? It does it with both Bluetooth or cable connection. Crazy.
Appreciate 0
      12-15-2013, 12:58 PM   #10
xVeNoMx
Private First Class
Colombia
11

 
xVeNoMx's Avatar
 
Drives: e90 M3
Join Date: Jan 2009
Location: Albany, NY


Posts: 184
iTrader: (0)

Garage List
2011 e90 M3  [0.00]
this has happened to me as well, in the past I also reset my iPhone but instead now i make a call through my iDrive and it fixes it without resetting your iphone. Hope this helps
__________________
2011.75 e90 M3 IB/Black - Akra Evo, Ess tune, Volk Racing G2 19", iND cosmetic package, MS pulley and intake, KW S/O kit
Soon - Mode Carbon V1 Lip, Diffuser

Sold- 2009 335xi BSM/SB
Appreciate 0
      12-15-2013, 01:49 PM   #11
euro*
Second Lieutenant
Canada
5

 
euro*'s Avatar
 
Drives: E92 M3
Join Date: Nov 2012
Location: Toronto


Posts: 202
iTrader: (3)

i had this happen to me, and it started getting worse and worse.

I ended up getting a new cable from Apple, and the problem never happened again .
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 11:48 AM.




m3post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST