BMW M3 Forum (E90 E92)

BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read


Go Back   M3Post - BMW M3 Forum > M3 (E90 / E92 / E93) > Regional Forums > USA - Midwest / Rockies
 
PYSPEED
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      08-23-2013, 04:29 PM   #1
xSOULJAHx
and ZOEY!
 
xSOULJAHx's Avatar
 
Drives: E92 M3
Join Date: Jun 2013
Location: Colorado

Posts: 58
iTrader: (0)

Halos Out - Help?

Hi,

Today I noticed my halos are out. All other lights work including high beam. It is an E92 if that matters.

I tried to find threads on it and read something about replacing the H8 bulb.

Is it common for both sides to go out?
They used to be blue-ish, is that OEM?
How do I tell if I have aftermarket setup?
Has anyone else ran into this issue?

Any and all help is greatly appreciated.
xSOULJAHx is offline  
0
Reply With Quote
      08-23-2013, 04:37 PM   #2
Deathboy
Lieutenant
 
Deathboy's Avatar
 
Drives: 2014 Cayman S
Join Date: Sep 2007
Location: Locals only...

Posts: 421
iTrader: (0)

You can turn them on and off through I-drive. Did you try this first you could have accidently turned them off?
Deathboy is offline   United_States
0
Reply With Quote
      08-23-2013, 04:49 PM   #3
xSOULJAHx
and ZOEY!
 
xSOULJAHx's Avatar
 
Drives: E92 M3
Join Date: Jun 2013
Location: Colorado

Posts: 58
iTrader: (0)

I went through the settings and found "Daytime Running Lights". Is that what you mean?
xSOULJAHx is offline  
0
Reply With Quote
      08-23-2013, 05:04 PM   #4
Deathboy
Lieutenant
 
Deathboy's Avatar
 
Drives: 2014 Cayman S
Join Date: Sep 2007
Location: Locals only...

Posts: 421
iTrader: (0)

yes.
Deathboy is offline   United_States
0
Reply With Quote
      08-23-2013, 05:16 PM   #5
xSOULJAHx
and ZOEY!
 
xSOULJAHx's Avatar
 
Drives: E92 M3
Join Date: Jun 2013
Location: Colorado

Posts: 58
iTrader: (0)

yeah, it was the first thing I turned off and back on after flipping the dial around - to no avail.
xSOULJAHx is offline  
0
Reply With Quote
      08-23-2013, 05:27 PM   #6
tom @ eas
BimmerPost Supporting Vendor

 
tom @ eas's Avatar
 
Drives: BMW
Join Date: Nov 2005
Location: Anaheim, CA

Posts: 10,285
iTrader: (13)

Garage List
Quote:
Originally Posted by xSOULJAHx View Post
Hi,

Today I noticed my halos are out. All other lights work including high beam. It is an E92 if that matters.

I tried to find threads on it and read something about replacing the H8 bulb.

Is it common for both sides to go out?
They used to be blue-ish, is that OEM?
How do I tell if I have aftermarket setup?
Has anyone else ran into this issue?

Any and all help is greatly appreciated.
Odd to see both burnt out at the same time.

Check to see if bulbs are good, also verify power with a multimeter on the H8 leads.

If no power is present, the FRM will need to be reset. This can be done by autologic, dealer or Bavarian Technic cable.
__________________
tom @ eas is offline   United_States
0
Reply With Quote
      08-23-2013, 10:20 PM   #7
MilehighM3
Colonel
 
MilehighM3's Avatar
 
Drives: E90 M3
Join Date: May 2011
Location: Colorado Springs

Posts: 2,072
iTrader: (9)

They also come on with your park lights, or at least they should.
Do you have warnings for light out currently on?
Blue tinted angel eyes are definitely not factory FYI.
MilehighM3 is offline  
0
Reply With Quote
      08-24-2013, 04:39 PM   #8
xSOULJAHx
and ZOEY!
 
xSOULJAHx's Avatar
 
Drives: E92 M3
Join Date: Jun 2013
Location: Colorado

Posts: 58
iTrader: (0)

Yeah, I thought it was odd that both went out. Hopefully I'll have time this weekend to dive into troubleshooting. What's FRM?

There's currently no indicators or warnings that any lights are out; however, I would sometimes get "Rear Parking Light" warning. That would appear rarely and then go away.

As for blue halos not being OEM, I thought OEM were more of a halogen color - thanks for confirming.
xSOULJAHx is offline  
0
Reply With Quote
      08-25-2013, 12:28 PM   #9
MilehighM3
Colonel
 
MilehighM3's Avatar
 
Drives: E90 M3
Join Date: May 2011
Location: Colorado Springs

Posts: 2,072
iTrader: (9)

FRM is the footwell module. It's responsible for the outside lighting, among other things. I've never seen one that needed to be reset to make lights function again, and I can promise you I've seen more cars than Tom or anyone else @ EAS.
If that's the case, a battery reset will accomplish the same thing without any tools or diagnostic equipment. I doubt that's the issue here though. Pull one bulb and see what the bulb looks like. I'm guessing you'll see it smoked. Then you'll know to get more bulbs to take care of it. Perhaps AiB or LUX are in your future!
MilehighM3 is offline  
0
Reply With Quote
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 12:07 PM.




m3post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST