BMW M3 Forum (E90 E92)

BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read


Go Back   M3Post - BMW M3 Forum > E90/E92 M3 Technical Topics > Engine, Transmission, Exhaust, Drivetrain, ECU Software Modifications
 
GTB Performance
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      08-15-2013, 04:00 PM   #353
m33
Banned
m33's Avatar
United_States
50
Rep
2,697
Posts

 
Drives: E92 VT650 MCB Individual
Join Date: Dec 2008
Location: CT

iTrader: (5)

Quote:
Originally Posted by tightie View Post
Sorry to hear man. I hope you get that fixed asap.
Thanks man!
Appreciate 0
      08-15-2013, 04:01 PM   #354
m33
Banned
m33's Avatar
United_States
50
Rep
2,697
Posts

 
Drives: E92 VT650 MCB Individual
Join Date: Dec 2008
Location: CT

iTrader: (5)

Quote:
Originally Posted by leigh View Post
What's the fuel system you are using? Is it good for e85?
Its good for E85 and so will the final version
Appreciate 0
      08-15-2013, 04:02 PM   #355
m33
Banned
m33's Avatar
United_States
50
Rep
2,697
Posts

 
Drives: E92 VT650 MCB Individual
Join Date: Dec 2008
Location: CT

iTrader: (5)

Thanks for The support fella's
Appreciate 0
      08-15-2013, 04:37 PM   #356
///M Power-Belgium
Brigadier General
///M Power-Belgium's Avatar
Belgium
66
Rep
3,915
Posts

 
Drives: ///M3-DCT- E92 Silverstone II
Join Date: Jul 2012
Location: Belgium

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by img View Post
BOOM

Congrats man with the VT3
Now about the video...the start up of the motor,i can hear at 0.06 run time in the video the famous clack...bang sound,my engine is stock,and i have it too,when i don't drive the car for 3-4 days, and it's realy scary sometimes,and when i drive here every day...no clack...bang sound
BTW...there is a tread about this problem,but no solution !
So...my question is...is there someone with a solution for this problem ?
Thanks in advance.........
__________________
BPM DEV-Tune & DCT software update & Servotronic & coding///Alpine HID Angeleyes///Oem.exhaust mod.
Appreciate 0
      08-15-2013, 07:57 PM   #357
VCP
Captain
VCP's Avatar
Canada
16
Rep
672
Posts

 
Drives: F82 Sakhir / E92 Dakar
Join Date: Mar 2011
Location: Canada

iTrader: (0)

Sound may be coming from vanos units or a hydraulic timing component that oil has drain out from days of not having oil pressure. S65 runs of oil pump for timing hydraulics older M motors had dedicated pumps and gas charged cylinders to help hold oil in timing hydraulics.




Quote:
Originally Posted by ///M Power-Belgium View Post
Congrats man with the VT3
Now about the video...the start up of the motor,i can hear at 0.06 run time in the video the famous clack...bang sound,my engine is stock,and i have it too,when i don't drive the car for 3-4 days, and it's realy scary sometimes,and when i drive here every day...no clack...bang sound
BTW...there is a tread about this problem,but no solution !
So...my question is...is there someone with a solution for this problem ?
Thanks in advance.........
Appreciate 0
      08-16-2013, 12:48 PM   #358
m33
Banned
m33's Avatar
United_States
50
Rep
2,697
Posts

 
Drives: E92 VT650 MCB Individual
Join Date: Dec 2008
Location: CT

iTrader: (5)

Quote:
Originally Posted by ///M Power-Belgium
Quote:
Originally Posted by img View Post
BOOM

Congrats man with the VT3
Now about the video...the start up of the motor,i can hear at 0.06 run time in the video the famous clack...bang sound,my engine is stock,and i have it too,when i don't drive the car for 3-4 days, and it's realy scary sometimes,and when i drive here every day...no clack...bang sound
BTW...there is a tread about this problem,but no solution !
So...my question is...is there someone with a solution for this problem ?
Thanks in advance.........
That was a video taken of the first initial start up of the built motor , a lot is going on considering its the first initial start up as the oil needs to be pumped so on so forth...
Appreciate 0
      08-16-2013, 12:48 PM   #359
m33
Banned
m33's Avatar
United_States
50
Rep
2,697
Posts

 
Drives: E92 VT650 MCB Individual
Join Date: Dec 2008
Location: CT

iTrader: (5)

Quote:
Originally Posted by VCP
Sound may be coming from vanos units or a hydraulic timing component that oil has drain out from days of not having oil pressure. S65 runs of oil pump for timing hydraulics older M motors had dedicated pumps and gas charged cylinders to help hold oil in timing hydraulics.




Quote:
Originally Posted by ///M Power-Belgium View Post
Congrats man with the VT3
Now about the video...the start up of the motor,i can hear at 0.06 run time in the video the famous clack...bang sound,my engine is stock,and i have it too,when i don't drive the car for 3-4 days, and it's realy scary sometimes,and when i drive here every day...no clack...bang sound
BTW...there is a tread about this problem,but no solution !
So...my question is...is there someone with a solution for this problem ?
Thanks in advance.........
+1
Appreciate 0
      08-16-2013, 01:11 PM   #360
///M Power-Belgium
Brigadier General
///M Power-Belgium's Avatar
Belgium
66
Rep
3,915
Posts

 
Drives: ///M3-DCT- E92 Silverstone II
Join Date: Jul 2012
Location: Belgium

iTrader: (0)

VCP , m33 and Mike...THX guys, so we can do nothing about this problem
__________________
BPM DEV-Tune & DCT software update & Servotronic & coding///Alpine HID Angeleyes///Oem.exhaust mod.
Appreciate 0
      08-16-2013, 01:54 PM   #361
regular guy
Banned
22
Rep
1,375
Posts

 
Drives: Sprint car
Join Date: May 2013
Location: California

iTrader: (0)

There are a few oil check valves in the S65 engine...like this one that prevents oil from draining from the heads down to the block when the engine is off.

http://www.realoem.com/bmw/showparts...10&hg=11&fg=10

See item #9.
Appreciate 0
      08-18-2013, 07:37 PM   #362
m33
Banned
m33's Avatar
United_States
50
Rep
2,697
Posts

 
Drives: E92 VT650 MCB Individual
Join Date: Dec 2008
Location: CT

iTrader: (5)

I also picked the AWRON gauge from Eas and let me tell you
This gauge is "Sick" and a must have if your supercharged !
Makes monitoring and trouble shooting a breeze.
Installation was a slight challenge but Tom @ Eas made it a breeze as he was on standby to answer questions that I had.

I also opted for the intake runner for boost which is a pretty sleek piece.

Here's a video of the display installed.
[u2b]
[/u2b]
Appreciate 0
      11-12-2013, 10:05 AM   #363
Mrbig
Major
15
Rep
1,002
Posts

 
Drives: 13 335is
Join Date: May 2007
Location: N.Y.C

iTrader: (1)

That gauge looks cool !!! Are u up and running now in vt3 trim ???
Appreciate 0
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 11:43 AM.




m3post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST