BMW M3 Forum (E90 E92)

BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read


Go Back   M3Post - BMW M3 Forum > BIMMERPOST Universal Forums > General BMW News and Cars Discussion
 
Velos Designwerks
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      06-24-2013, 10:06 PM   #1
Jhenka
Badass
 
Drives: 2013 550i xDrive
Join Date: Apr 2012
Location: New York

Posts: 49
iTrader: (0)

Door Issues

Hey Guys,

So today while driving home the car gave me a ding and told me that my drivers door was unlocked. I found this odd because for the past 10 mins of drying it was closed properly. Also i know for sure it was properly locked because I have soft close doors and they make sure my doors are locked at all times.
After parking, I tried locking the car only to find that my keyless entry no longer works. In fact i couldn't even push the pin down manually to lock the car. I tried restarting the car messing with the soft close mechanism, etc. Then after 20 mins of stressing over how I would have to leave my 80k car unlocked overnight, the car decided it was finally done torturing me and turned of the door light. With the light off it locked as normal with no further issues.

Now i know this isn't a one off issue because this is the second time something like this has happened. The first time was about a month ago but it only concerned my driver side back door (not my actual driver side door). At least when it was that passenger door the comfort access worked on every door except that door and car was able to lock.

Side note: I had my car coded to lock and unlock the windows via keyless entry, among other things and I have HID fog lights (Morimoto). Those are the only mods that i think could possibly have even the most remote effect on the system.

Also I think this might have something to do with my checking to make sure the car was locked via key fob and pressing it a couple times when the car was already locked. (not sure if thats the issue but throwing that out there)

With all that being said here's my question; Has anybody experienced a similar issue? If so what was the cause? How can I fix it to make sure it wont happen again? Finally with my car being coded would i be able to bring it to the dealer to check the issue out?
Jhenka is offline   United_States
0
Reply With Quote
      06-25-2013, 06:01 PM   #2
Jhenka
Badass
 
Drives: 2013 550i xDrive
Join Date: Apr 2012
Location: New York

Posts: 49
iTrader: (0)

Bump! Any Ideas?
Jhenka is offline   United_States
0
Reply With Quote
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 03:07 AM.




m3post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST