BMW M3 Forum (E90 E92)

BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read


Go Back   M3Post - BMW M3 Forum > E90/E92 M3 Technical Topics > Coding / ConnectedDrive / Audio-Video / Electronics / Bluetooth / I-Drive & Nav
 
BPM Sport
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      05-03-2013, 09:42 PM   #1
atx02m3
New Member
 
Drives: 2008 M3
Join Date: Jun 2008
Location: Austin, TX

Posts: 20
iTrader: (0)

Using different M3 cluster problem

Hello,

Sorry I did not have much time to do search, but hoping I can get an answer when I wake up, as I need to pass out now and be up in the early AM.

I am going to purchase a new M3 cluster from the dealer tomorrow for $700, but want to make sure this is my only option.

I used a M3 instrument cluster from another M3 since I restored a theft E90 M3.

The instrument cluster is married to the other M3 via VIN, is there anyway around this? Everything works but I am not able to get any maintenance information to read on the cluster. It also has a weird dot.

My tech friend told me it will not work properly without the matching VIN and he was unable to code it with his AutoLogic.

So what are my options? New un-registered cluster or... ?

Thanks for your help guys.
atx02m3 is offline  
0
Reply With Quote
      05-03-2013, 10:50 PM   #2
Mike Benvo
BimmerPost Supporting Vendor

 
Mike Benvo's Avatar
 
Drives: 08 E90 M3 / 400whp Turbo 7
Join Date: Apr 2008
Location: SoCal

Posts: 4,595
iTrader: (7)

Garage List
1990 BMW 735i Turbo  [5.00]
2004 BMW M3  [0.00]
2008 BMW M3  [5.00]
Send a message via Skype™ to Mike Benvo
It will work fine but you will have a tampering indicator dot. If you send the cluster to me I can make it match perfectly with your car as if it was the original cluster.

The other option is a brand new cluster and programming that one.
Mike Benvo is offline   United_States
0
Reply With Quote
      05-12-2013, 03:17 PM   #3
Patrys@BimmerTech
Lieutenant Colonel
 
Patrys@BimmerTech's Avatar
 
Drives: 2007 E92 335i
Join Date: Feb 2009
Location: Warsaw/Poland

Posts: 1,568
iTrader: (7)

Quote:
Originally Posted by atx02m3 View Post
Hello,

Sorry I did not have much time to do search, but hoping I can get an answer when I wake up, as I need to pass out now and be up in the early AM.

I am going to purchase a new M3 cluster from the dealer tomorrow for $700, but want to make sure this is my only option.

I used a M3 instrument cluster from another M3 since I restored a theft E90 M3.

The instrument cluster is married to the other M3 via VIN, is there anyway around this? Everything works but I am not able to get any maintenance information to read on the cluster. It also has a weird dot.

My tech friend told me it will not work properly without the matching VIN and he was unable to code it with his AutoLogic.

So what are my options? New un-registered cluster or... ?

Thanks for your help guys.
If the VIN in the cluster does not match the VIN of the car you will not be able to see any maintenance info in the iDrive as well as the dot will be present.

If you need to have a used cluster programmed for your VIN feel free to email us.
__________________
BimmerTech
Phone (USA): (646) 439-7920 (7:00am - 3:00pm ET) :: info@bimmer-tech.net :: www.bimmer-tech.net
Installation facilities worldwide.


Patrys@BimmerTech is offline   Poland
0
Reply With Quote
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 05:07 AM.




m3post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST