BMW M3 Forum (E90 E92)

BMW Garage BMW Meets Register Search Today's Posts Mark Forums Read


Go Back   M3Post - BMW M3 Forum > E90/E92 M3 Technical Topics > Mechanical Maintenance: Break-in / Oil & Fluids / Servicing
 
GT Haus
Post Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      02-25-2013, 11:34 PM   #1
ThatGuyMikee
Captain
 
ThatGuyMikee's Avatar
 
Drives: 2008 m3 e90 6spd
Join Date: Jul 2012
Location: Staten island

Posts: 698
iTrader: (2)

Says bulb is out, but is fine?

08 e90 m3, just started having this problem , message would come on the dash for left rear taillight out, check it out and everything is perfectly fine, bulb is not burnt or anything, goes on and off when i drive(the message) any thoughts?
__________________
Originally Posted by onebadmofo

Some people buy cars to look at them and call them their babies, but not me. This car is my bitch and I bought it to drive it.
ThatGuyMikee is offline  
0
Reply With Quote
      02-26-2013, 10:37 AM   #2
THE TECH
BimmerPost Supporting Vendor

 
THE TECH's Avatar
 
Drives: BPMsport 2012 E92 M3
Join Date: Jun 2011
Location: Kansas

Posts: 13,079
iTrader: (44)

Garage List
Send a message via AIM to THE TECH Send a message via Skype™ to THE TECH
I would try just replacing the bulb.
__________________
THE TECH is offline   United_States
0
Reply With Quote
      02-26-2013, 11:20 AM   #3
elm3
M3 Lover
 
elm3's Avatar
 
Drives: 2009 e92 M3 Interlagos Blue
Join Date: Sep 2008
Location: Canton, GA.

Posts: 1,850
iTrader: (1)

Garage List
Also, make sure that the connector is not loose. I had the same problem and the connector on the back of the housing was loose.
__________________
'09 E92 ///M3 Interlagos Blue, 6MT, Silver Novillo Leather, CF Trim, Premium Package, Technology Package, Cold Weather Package, Premium Sound, 19" Wheels, Moonroof-Toy/ '11 E90 328i Black Saphire Metallic, Premium Package, Technology Package - Daily Driver '02 Nissan Xterra- Daily Driver/ '04 Yamaha R1-Toy/ '06 Yamaha Raptor 350-Toy
elm3 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      02-26-2013, 11:35 AM   #4
Gfunk720
Private First Class
 
Gfunk720's Avatar
 
Drives: E92 M3- AW
Join Date: Jan 2012
Location: Fairfield, CT

Posts: 173
iTrader: (2)

Garage List
2008 BMW E92 M3  [0.00]
You have an aftermarket exhaust?

Mine started doing this after I installed mine. From what I'm told it is due to the vibrations creating a loose bulb.

Check your connections and bulb clips. BMW actually has a TSB for this apparently...

http://www.m3post.com/forums/showthread.php?t=672046
__________________
Alpine White E92 M3 - 6MT
ESS Tuned
Gfunk720 is offline  
0
Reply With Quote
      02-26-2013, 12:35 PM   #5
C-M2
Private First Class
 
Drives: 09 E92 SG M3
Join Date: Oct 2007
Location: Chicago

Posts: 184
iTrader: (0)

Mine did this. Turns out it just came loose. That's where I would double check first.
C-M2 is online now  
0
Reply With Quote
      02-26-2013, 04:44 PM   #6
ThatGuyMikee
Captain
 
ThatGuyMikee's Avatar
 
Drives: 2008 m3 e90 6spd
Join Date: Jul 2012
Location: Staten island

Posts: 698
iTrader: (2)

as in loose what do you mean? the bulb itself is tight in the socket
__________________
Originally Posted by onebadmofo

Some people buy cars to look at them and call them their babies, but not me. This car is my bitch and I bought it to drive it.
ThatGuyMikee is offline  
0
Reply With Quote
      02-26-2013, 05:15 PM   #7
elm3
M3 Lover
 
elm3's Avatar
 
Drives: 2009 e92 M3 Interlagos Blue
Join Date: Sep 2008
Location: Canton, GA.

Posts: 1,850
iTrader: (1)

Garage List
Quote:
Originally Posted by ThatGuyMikee View Post
as in loose what do you mean? the bulb itself is tight in the socket
I mean the connector on the light assembly. mine was somewhat loose. I disconnected and connected back again. Started the car and the error went away. Hasn't happen ever since.
__________________
'09 E92 ///M3 Interlagos Blue, 6MT, Silver Novillo Leather, CF Trim, Premium Package, Technology Package, Cold Weather Package, Premium Sound, 19" Wheels, Moonroof-Toy/ '11 E90 328i Black Saphire Metallic, Premium Package, Technology Package - Daily Driver '02 Nissan Xterra- Daily Driver/ '04 Yamaha R1-Toy/ '06 Yamaha Raptor 350-Toy
elm3 is offline   United_States
0
Reply With Quote
      02-26-2013, 07:03 PM   #8
lenzm3edan
First Pride
 
lenzm3edan's Avatar
 
Drives: E90, Mercedes C300, subi
Join Date: Feb 2011
Location: Connecticut..

Posts: 1,375
iTrader: (6)

Had the same issue.
__________________
ESS VT-2 595 silverstone E90 /// M3 - 6spd - AD08 - Spacers - H&R - AA exhaust - Primary cat delete - Custom test pipes - ESS tune - Lighted ZHP.

lenzm3edan is offline  
0
Reply With Quote
      02-26-2013, 07:28 PM   #9
M3PO
Colonel
 
M3PO's Avatar
 
Drives: '08 IB E92
Join Date: Sep 2011
Location: OC

Posts: 2,727
iTrader: (6)

Mine did this too. A new bulb fixed the problem.
__________________
2008 IB E92 M3| BBS | KW | Arkym | Platte Forme A.G. | Active Autowerke | K&N | Fabspeed | Dinan | Evolve-R
M3PO is online now  
0
Reply With Quote
      02-26-2013, 09:51 PM   #10
ThatGuyMikee
Captain
 
ThatGuyMikee's Avatar
 
Drives: 2008 m3 e90 6spd
Join Date: Jul 2012
Location: Staten island

Posts: 698
iTrader: (2)

thanks everyone, ill just throw new bulbs in
__________________
Originally Posted by onebadmofo

Some people buy cars to look at them and call them their babies, but not me. This car is my bitch and I bought it to drive it.
ThatGuyMikee is offline  
0
Reply With Quote
Post Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT -5. The time now is 03:20 PM.




m3post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST